Şimdiki projemiz hava kalite sensörü kablo tesisatı elektronik klimada mevcut sadece sensör gerekli kullanılacak malzemler herzamanki gibi tis2000+audi marka otomobil hava kalite sensörü(orjinali çok pahalı)+kablo tutucu+ve el aletleri.
önceliklkle gelen sensörün içine 3 adet kablo bağlıyoruz ve bunları silikonla su geçirmiyecek şekilde dolduruyoruz(orjinal fiş bulmak sıkıntı olacağından çünkü opelin fişi uyumsuz)
daha sonra tis2000de aracımızdaki kablo uçlarına bakıyoruz siyah-beyaz (+)uç
kahve(-)uç beyaz-mor sinyal ucu.sensorun uzerindeki uçlarda sırasızla 1-2-3 olarak aynı.
fişin uçlarını kesip birbiriyle bağladıktan sonra makaronla sardım daha sonra izalasyon için koli bandı ve bez bantla tamamladım
kablo bağı ile uygun bir yere sabitledim
son olarak opcomla ayarlama yapıldı.
fotolar önce ve sonra olarak:
ayar sonrası
deneme fırsatım olmadı yoğun eksoz gazı olan bir yerde denersem sonucu ayrıyeten paylaşarım.
Araçta arıza kodu vermedi uyum sıkıntısı yok zaten bunları ureten firma aynı herhalde çalışma mantıkları aynı hepsinin...
Umarım yararlı olur.....
önceliklkle gelen sensörün içine 3 adet kablo bağlıyoruz ve bunları silikonla su geçirmiyecek şekilde dolduruyoruz(orjinal fiş bulmak sıkıntı olacağından çünkü opelin fişi uyumsuz)

daha sonra tis2000de aracımızdaki kablo uçlarına bakıyoruz siyah-beyaz (+)uç
kahve(-)uç beyaz-mor sinyal ucu.sensorun uzerindeki uçlarda sırasızla 1-2-3 olarak aynı.

fişin uçlarını kesip birbiriyle bağladıktan sonra makaronla sardım daha sonra izalasyon için koli bandı ve bez bantla tamamladım

kablo bağı ile uygun bir yere sabitledim

son olarak opcomla ayarlama yapıldı.
fotolar önce ve sonra olarak:

ayar sonrası

deneme fırsatım olmadı yoğun eksoz gazı olan bir yerde denersem sonucu ayrıyeten paylaşarım.
Araçta arıza kodu vermedi uyum sıkıntısı yok zaten bunları ureten firma aynı herhalde çalışma mantıkları aynı hepsinin...
Umarım yararlı olur.....