hangi yagdan kullanmaliyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ilkay20
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
GM veya Mobil 10-40 ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pahalı gelmez ise Motul öneririm.

Oturduğunuz şehirde en düşük ve en yüksek hava sıcaklıklarını, aracınızla uzun yol yapıyorsanız nerelere gittiğinizi söylerseniz uygun bir yağ numarası söyleyebilirim. Öyle kafadan şu yağı kullanın şeklinde yağ numarası tavsiyesi olmaz.

Servisin dediğine bakmayın. GM evet kaliteli bir yağdır ancak daha iyi yağlar da mevcuttur.

Denizli de oturuyorum. Araba is geregi devamli uzun yol yapiyor yilda 30-35 bin kadar.

Öncelikle tam sentetik yağlar eski motor tipleri için uygun değildir. Bunu es geçmeyin. Birde sürekli farklı yağlar da denemeyin köpürme yapar.

Tesekkurler.

Mobil 10 40 isinizi görür...

LIQUI MOLY 4200 serisi 5W30 TAVSİYE EDERİM BEN KENDİ CORSA C 1.7 DTİ ımda bu yağı kullanıyorum.
Yağ değişiminden önce de motor clean kullanmanızı ardından da aracınıza lıquı moly nin ceratec ürününü katkı olarak kullanmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
2003 VEctra c kasa aracıma Castrol EDGE tam sentetik yağ koydurdum. Eski yağı sıradan bir yağdı. Aynı zamanda Bosh marka Yağ filtresi aldım değiştirdim.
Eskiye göre ne değişti;
Yakıt tüketimi çok az da olsa azaldı. uzun yolda 19 kuruş yakarken 16 kuruşa kadar düştü.
Çekişte bariz bir fark görmedim. Çok az da olsa sessiz gibi geldi.
yaklaşık 1000 km yaptım hiç sorun olmadı uzun yolda yağ ışığını yaktı durdum baktım yağ sorun yoktu. 1 gün aracı dinlendirdim yine yağ baktım yine sorun yoktu.
Bosh marka Yağ filtresinden kaynaklı diyen oldu. Müşürü arıza yapmıştır diyen oldu.
Servis sordum. Müşüründe arıza vardır. Sorun yapmaz bu şekilde şimdilik binebilirsin dedi.
Yağ konusunda bende alırken çok araştırdım.
Kesinlikle ya mobil yada Castrol tavsiye ederim.

Geri