Hangi enjektör temizleyiciyi kullanayım

işin kaşarı nası belli oluyor :D
aynen her depoya biraz yağ koyun pompa enjektör temiz kalsın,aynı zamanda enjektör rahat çalışacağından arabanızın kaçarı bile farkediyor...
sakın common rail felan demesin bozar diye,ben 1.6 hdi da bir sene kullandım...
hem mazotu kalınlaştırır,fazla bile koyabilirsiniz..
isteyene temin ederim 13 lt 42 tl hakkat 10 numara yağ ama bitkisel karışık felan değil herrrgün kullanıyorum :D
Caneeeeer on numara yağ ile kafa karıştırma :)
madem koruyucu kurum bağlamasını azaltmak istiyorsun o zaman 2 zamnlı motor yağı depoya 200ml koy,bu hem kurumsuz yanar hem pompayı korur.
Şu kuruma açıklık getirelim,kurum ekserisi yakıt değil zaten yağdan oluşur.
Birde arkadaşlar maniifolt temizleyicilerinden bahsediyor dışarıdan makina ile temizleyici ile yöntem. Merakımdan soruyorum,o pislik nereye gidiyor veya akıyor?

????
anlamadım? yağ ile enjektör temizleyicisi bağlantısını kuramadım?
enjektör temizleyici katkı depoya boşaltılıyor ve mazzotla birlikte yanma odasına enjektörlerle püskürtülüyor
Püskürtülen kalıntılar nereye gidiyor peki? Yağa karışmıyormu yanma odasından?

Salim Bey, o enejktör üstü kurum yağa karışmaz,azdır onu zaten,ve birden temizlemeyle o kurumda çıkmaz bir depoya boşlatma da zaten o bir depo içinde temizleyebildiğini temizlemesi ve kurum olarak yakıp dışa atması(enjektör ucunda oluşan kurum, sübap temizleniyor)yanlız konuşan temizleyici patlamada yakar,lakin merakım manifolt EGR dolu iken bunu özel ilaçla püskürterek temizleme işte onca kurum sonra motora zarar vermesin anında temizleyip atıyor ;)

manifold içinde balçik olup akıyodur aşağıya silindir kapağına :D

ya bu işler booooooooooooooş
enjektörmü temizletecen söktür temizlet,
manifold mu temizletcen katkı matkı hikayeeeeee söktür temizleet :D

manifold içinde balçik olup akıyodur aşağıya silindir kapağına :D

ya bu işler booooooooooooooş
enjektörmü temizletecen söktür temizlet,
manifold mu temizletcen katkı matkı hikayeeeeee söktür temizleet :D
işte budur,yani o pisliği pistonlara iteklediğinde neler olur düşünmek bile istemiyorum,hele sert bir kısmı piston yataklarına sıkışsa

Salim Bey, o enejktör üstü kurum yağa karışmaz,azdır onu zaten,ve birden temizlemeyle o kurumda çıkmaz bir depoya boşlatma da zaten o bir depo içinde temizleyebildiğini temizlemesi ve kurum olarak yakıp dışa atması(enjektör ucunda oluşan kurum, sübap temizleniyor)yanlız konuşan temizleyici patlamada yakar,lakin merakım manifolt EGR dolu iken bunu özel ilaçla püskürterek temizleme işte onca kurum sonra motora zarar vermesin anında temizleyip atıyor ;)

abi ben 150 binde temizleteni gördüm würthün bir spreyi vardı adam hava filtresinin ordan sıktı egsozdan baştan beyaz sonra kara duman çıktı daha sonra beyaza döndü ve tamamen yok oldu bende motorvac markasınıın emm manifoldu temizleyicisi var onu kullanıyorum gerçi benimki 30 bin kmdeyken yaptım egrde iptal:)

işte budur,yani o pisliği pistonlara iteklediğinde neler olur düşünmek bile istemiyorum,hele sert bir kısmı piston yataklarına sıkışsa
Bende bunu diyorum zate, pistonun olduğu yere gelen psilik yağa karışır zaten. bu nedenle yağ değişiminden önce yapılmalıdır bu işlemler.

alayı geçici şeyler fayda gibi görünüyor zararı faydasından 5 kat beter...
antibiyotik kullanmak gibi işte ya :)

böyle bir pisliğin motora gittiğini düşünün :)
8118778mzk.jpg

onu bıçak tornavida kazısan çıkmaz,hangi ilaç sökecekmiş onu :D
ace mi domestos mu :D
yaksan anca çıkar ;)

Geri