GPS sistemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mcff
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
tamam ankara ızmır ıstanbul gıbı yerler de ole sıkıntı yok ama ufak ılcelerde veya illerde durum aynı degıl ıste benım anlatmak ıstedigım o ornegın benim arkadasımda gpsturk ten aldıgı gps var ,amasya ıcın sadece amasya samsun yolunu gosterrebılıyo sehır ıcı hıc yok ama ankara da falan baya rahatlık ona katılıyorum

bende yakumo delta 300 var
avuc ıcı pc ve dahılı gps ozellıklı
arac baglantı kıtıde var
henuz hıc kullanmadım
ısteyen olursa verebılırım

inşallah günün birinde bizde bunlardan faydalanabiliriz...

selamlar arkadaşlar ben hem harita hem jeoloji mühendisiyim ve cbs (gis) coğrafi bilgi sistemleri üzerine çalışıyorum. Bu gps bağlantılı sistemlerde gps konumları saatlere göre değişiklik göstereceği için (gps sistemi 24 uydudan oluşur ve bir ülke üzerinde 12 civarı maksimum olabilir ve saate göre değişiklik gösterebilir bu rakamlar) harita üzerindeki konumsal doğrulukta sorunlar yaşanabilir. Bunun içindirki direkt uydu yerine cep telefonlarındaki gibi belirli aralıklara yerleştirilen ve bizim yerimize gps uydularıyla iletişim kuran baz istasyonlar yerleştirilmektedir ve bu sistem Türkiye de de aktif olmaya başlıyacaktır. Böylece konumsal sorunlar halolmuş olucaktır. Bu işlerdeki bir sonra step ise ekranlda sadece vektörel harita olarak gördüğümz konumuzu, uydu görüntüleri üzerinden yani raster veriler üzerinde görebilecek sistemler olucaktır. Fakat şuvarki bu uydu grüntüleri boyut ve yüklenme açısından çok byük olduğu için özel sıkıştırma formatları yardımıyla altlık olarak kullanılmaya başlanmıştır (Örneğin google earth) Yakın bir zamanda oto sistemlerindede bu gerçekleşecektir. Ayrıca bu uydu görüntüleri üzerinden sayısallaştrılmış haritalar güncel olucaktır. Teşekkürler

anlamayalım diye yazıyon demi bunu..

Geri