GPS sistemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mcff
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
oyle yapacaz artık bugun servise sordum ona uygun gps sistemi yok dediler, ama herhalde yazılım ve haritadan bahsetti sanırım

ya abi gps sistemini ne yapacaksın hem okadar para vereceksin eline ne gececek araba bin işte durduk yere masraf etme bence

ya zaten hemen oyle pat diye alacak degilim iyice arastırmadan 3rd party cihazlara girmem...

arkadasım ne gerek var oyle renkli ekran, gps falan
vaktinin ne kadarı araba da geciyor ki bunlara heves ediyorsun
etrafa jaka satmaktan baska neye yarar ki
arabadaki ekranın tek kullanım alanı park kamerası için baglantı olabilir bence ( o na da sesli sensor yeterli kanımca )
bunun dısında lcd miş tv miş cok da gerekli diil
araba alacagımız zaman gidip standart sınıf alıyoruz da bunların araba da olmadıgına ne diye uzuluyoruz ben bir turlu anlamadım
ama benım param var bi de pek meraklıyım bu tip atraksiyonlara dersen karısamaz saygı duyarız...

dediklerine kısmen katılıyorum ama cumlelerini de yanlıs buluyorum cunku, ne tv ne dvd ne de ses sistemi duzmeyi planlıyorum, cok seyahat ettigim için ve gerek olabilir dusuncesi ile gps sistemini dusunuyorum sadece, sana katıldıgım tek nokta, jaka satmanın gereksiz oldugu ama gps sistemini de bu jaka satmaya dahil etmiyorum

arkadasım ne gerek var oyle renkli ekran, gps falan
vaktinin ne kadarı araba da geciyor ki bunlara heves ediyorsun
etrafa jaka satmaktan baska neye yarar ki
arabadaki ekranın tek kullanım alanı park kamerası için baglantı olabilir bence ( o na da sesli sensor yeterli kanımca )
bunun dısında lcd miş tv miş cok da gerekli diil
araba alacagımız zaman gidip standart sınıf alıyoruz da bunların araba da olmadıgına ne diye uzuluyoruz ben bir turlu anlamadım
ama benım param var bi de pek meraklıyım bu tip atraksiyonlara dersen karısamaz saygı duyarız...

bu konuda ben ve benim gibi kişilerilerin fikrini sorarsan,

Çok param yok ve ;

Navigasyon;
Doğru kullanıldığı zaman hiç bilmediğiz bir şehir veya mekanda size yol göstermesi vazgeçilmez bir teknoloji olarak görüyorum. Biliyorum dediğiniz bir şehirde bile, gece yarısı acil olarak ihtiyaç duyulan bir ilaç için, nöbetci olan eczaneyi aramak, İstanbul gibi koca bir şehirde aradığın herhangi bir sokağı bulmak, ne kadar kolaylaşıyor yaşamadan bilemezsiniz.

Ses sistemi;
Araç üzerindeki müzik sistemi beni tatmin etmedi. Yüksek genlikte bir ses değil kaliteli bir ses duymak isterim. Aracımda ses sistemi de mevcut ancak bugüne kadar ne camlar açık bamgüm dolaştığım, nede araç dışında olan birisi ne dinlediğimi duyduğu, hiç olmamıştır.

Benim için bunlar kesinlikle jaka satmak,hava atmak değil, zevk meselesidir...
Bu sadece benim için değil, benim gibi düşünen bir sürü kişi için de geçerlidir...

Son düzenleme:
dediklerine kısmen katılıyorum ama cumlelerini de yanlıs buluyorum cunku, ne tv ne dvd ne de ses sistemi duzmeyi planlıyorum, cok seyahat ettigim için ve gerek olabilir dusuncesi ile gps sistemini dusunuyorum sadece, sana katıldıgım tek nokta, jaka satmanın gereksiz oldugu ama gps sistemini de bu jaka satmaya dahil etmiyorum

yaa zevk meselesi.. ben deli gibi zengin adam diil de ama o renkli ekran 2 milyar deseler weririm..

ben uzuldugum taraf turkiyede yokk..!!!!:mad:

ben sordum türkiyede yok gelmeside zor

arkadaşlar bu konu daha önce de konuşulmuştu.
Hadi buldunuz diyelim, taktınız sistem çalışıyor veya farklı teyp olsun navigasyon cihazı olsun bişeyler alıp taktınız.

Üzerinde çalışan yazılım harita ne olacak. Söylendiği gibi navigasyon Türkiye'ye yeni giriyor. Bu cihazlarda çalışacak yazılım veya haritaya destek veren bir firma yok.

Şu an için Türkiye'de Navigasyon için ya Navturk, Garmin gibi Türkiye haritası olan Navigasyon cihazı, yada yine Navturk ve Spotniq gibi firmaların sağladığı Pocket PC - Smartphone yazılımları satın alınarak kullanılabilir. Ayıca Xetec'in Navturk yazılımını kullanan bazı Player modelleri şu an mevcut.

Umarım bu firmalar da yakın zamanda araç içi sabit navigasyon sistemleri için harita ve yazılım yapar da kullanırız....

arkadaşlar ben harita mühendisiyim türkiye de bu sistemi su an kullanıslı degıl cünkü harita altlığı yok yani sokaklar tali yollar ve buna benzerı dıger harita verileri bilğisayar ortamına işli değil işli olsa bile güncel değil yani belediyenin açmış oldugu bir yol kadastro daki haritalarda işli değil ha ana soklar vaya buna benzeri yerler görülebilir ne yazıkki türkiyede harita anlamında cok buyu sıkıntılar var.Örnek su an 2007 yılındayız ve hala elınde tapusu olmayan koyler var ve bu tarlalar veya dıger yol bılgılerının hıcbırı su ankı mevcut harıtalrda gozukmuyor gozuksede 50 yıl önceki ölçü sistemiyle yapıldığı için kaymalar var yani yolların 30 metre kayık oldugunu düşünün özellikle sokak isimleri sizn kapınızın önünde belki a sokak yaıyor ama resmi kurumlarda veri tabanı düzgün kullanılmadıgından belkide a sokak z sokak gözükecek.yani bu istemin Türkiye de kullanıma gecmesı tam kapasite ile yani hatasız yaklasık yıne bı 10 yılı bulur:D

arkadaşlar ben harita mühendisiyim türkiye de bu sistemi su an kullanıslı degıl cünkü harita altlığı yok yani sokaklar tali yollar ve buna benzerı dıger harita verileri bilğisayar ortamına işli değil işli olsa bile güncel değil yani belediyenin açmış oldugu bir yol kadastro daki haritalarda işli değil ha ana soklar vaya buna benzeri yerler görülebilir ne yazıkki türkiyede harita anlamında cok buyu sıkıntılar var.Örnek su an 2007 yılındayız ve hala elınde tapusu olmayan koyler var ve bu tarlalar veya dıger yol bılgılerının hıcbırı su ankı mevcut harıtalrda gozukmuyor gozuksede 50 yıl önceki ölçü sistemiyle yapıldığı için kaymalar var yani yolların 30 metre kayık oldugunu düşünün özellikle sokak isimleri sizn kapınızın önünde belki a sokak yaıyor ama resmi kurumlarda veri tabanı düzgün kullanılmadıgından belkide a sokak z sokak gözükecek.yani bu istemin Türkiye de kullanıma gecmesı tam kapasite ile yani hatasız yaklasık yıne bı 10 yılı bulur:D

Haklı olduğun taraflar kesinlikle var ama çok karamsar bir yorum getirmişsin. Tamam bu işin uzmanı sensin ve ince ayrıntıları mutlaka bizlerden daha iyi biliyorsun ama örnek olarak şu an kullandığım yazılım ile öyle 30 mt. kayma filan hiç olmadı. Kayma yok mu, elbette var ancak 3-5 metreyi geçmiyor. İstanbul olsun Ankara olsun yolları semtleri hiç bilmem her iki şehirde de gitmek istediğim her yere rahatlıkla, tek bir kişiye adres sormadan ulaştım. Bu da oldukça güzel bişey. Üstelik adamlar aynı zamanda dolaşarak veri topluyor. Bizzat kendim Antalya'da bulunan ekip ile yüzyüze görüştüm.

Benim arkadaşımda da bir gps cihazı vardı. ABD den 150 dolara falan getirtmişti. Küçük, cep telefonu kadar birşeydi. Gebze gibi bir yerde araba ile gezerken (ara sokaklar) 10 metre sapma ile yerimizi gösteriyordu alet. Ki bu 2 yaklaşık sene önceydi. Ben de Türkiye'nin o kadar kötü durumda olduğun düşünmüyorum açıkçası.
İlla GPS diyorsanız alırsınız bir gps cihazı (yurtdışında çok ucuz ordan getirttirilebilir.) sonra internetten güncel haritalarını indirip (haritalar normalde para ile satılıyor ancak internette bedava olanları!!!! var), pc den cihaza yüklersiniz. Ön konsola da cihazı yerleştireceğini şık bir tutma yeri yaparsınız. Alın size GPS li araç :) Maliyeti de çooook çooook ucuza çıkar.

Geri