Gösterge sorunu

Şimdi Doğukan Kardeşim ABS beyni bozuk demeden önce akım neden gelmiyor ona bakacak iyi bir usta bulman gerek.zaten km sayacın çalışmıyor diyorsun bu ona bağlı sensor sinyal akım almıyor yollamıyor.son zamanda ne yaptında birden o arıza oluştu? radio bağlantısı vs. baktırman gerek.eğer beyinde sorun varsa tamir edilecek

Şimdi Doğukan Kardeşim ABS beyni bozuk demeden önce akım neden gelmiyor ona bakacak iyi bir usta bulman gerek.zaten km sayacın çalışmıyor diyorsun bu ona bağlı sensor sinyal akım almıyor yollamıyor.son zamanda ne yaptında birden o arıza oluştu? radio bağlantısı vs. baktırman gerek.eğer beyinde sorun varsa tamir edilecek

Abi arabanın dün akü kutuplarını söktüm sorun düzelirmi hesabına sabah ilk çalıştırdığımda önce bir abs ışığı yandı sonra söndü arabayı sanayiye götürürken hız göstergesi ve abs ışığı düzeldi sonra arabayı stop ettim 10 15 dakka oyalandım bir daha çalıştırdım gene ışık sürekli yandı ve gösterge gene gitti bence sıkıntı sensörlerle alakalı değil alakalı olsa hiç okumazdı bu gün arabayıda yıkadım zaten o poryaların oraya iyice suyu tuttum çamur mamur varmı diye ama değişen bişey olmadı bence sorun beyinden sen ne düşünüyorsun bilmiyorum ama

Kısa bir bilgi bayram ziyareti dönüşünde arabanın ilk çalıştırdığımda ABS ışığı bir 5 dakika yandı daha sonra kırmızı ışıkta durdum kendiliğinden söndü bende kaideye almadım sonra aradan 2 gün geçti bu sorunlar ortaya çıktı bende anlamadım

bence problem bir biri ile bağlantılı araç km yi okuyamadığından abs teker devrini hesaplayamıyor öncelikle sol teker poryasına bakın km okuyucu sensör çalışırsa abs devreye girecektir.Abs beynınde sorun olduğunu düşünmuyorum boşuna harcama yapma !!

Bende öyle düşünüyordum bazı para manyağı ustalar olmayan şeyleri uydurmayı çok iyi biliyor başka bir ustaya gidip poryalara baktırıcam ayrıca bu sensör bu araçlarda sadece solda değil 4 tekerdede varmış teşekkürler sonuçları bildiririm

İnternette 2 saattir bu konuyla ilgili araştırma yaptırdım ancak pek olumlu bir yanıt bulamadım ama aklıma bir kaç şey takıldı mesela hız sensöründe yada abs sensöründe bir problem olsa böyle bir andamı ortaya çıkar diye düşünüyorum mantıklı gelmiyor ayrıca diyelimki bir şekilde çamur gelse üstüne yada iletkenliği zayıflasa bile ben aracın aküsünü söküp sabah ilk çalıştırdığım zaman neden kısa bir süreliğine düzeldi daha sonra eski haline döndü bence bunun kablo temazsızlığı , soket çıkması yada sensörle bir ilgisi yok direk ABS beyni ile ilgili boşu boşuna ustalara orasını burasını kurcalatmak istemiyorum sizce ?? :/

Sensör sağlam olsa tech cihazı abs beynine girer, sensör arızasını okursunuz. Eğer cihaz beyne girmiyorsa, beyin bozuktur. O yüzden de km verisi kadrana yansımaz. İstanbulda karataş elektronik var bostancı da. Araştırıp numarasını bulup beyni yollayabilirsiniz. Orada da vardır. 200tl ücrete yapıyorlar, 6 ayda garanti veriyorlar. Sorunsuzdur tamiri, güvenle yaptırabilirsin.

Sensör sağlam olsa tech cihazı abs beynine girer, sensör arızasını okursunuz. Eğer cihaz beyne girmiyorsa, beyin bozuktur. O yüzden de km verisi kadrana yansımaz. İstanbulda karataş elektronik var bostancı da. Araştırıp numarasını bulup beyni yollayabilirsiniz. Orada da vardır. 200tl ücrete yapıyorlar, 6 ayda garanti veriyorlar. Sorunsuzdur tamiri, güvenle yaptırabilirsin.

Bende böyle düşünüyordum ama fikrimi değiştiren bir şey var aracın kutupları söktükten sonra öbür gün geri bağlayınca kısa süreliğinede olsa neden düzeldi bu sorun eğer beyin arızalıysa her zaman yapması gerekmezmi aküyü sök sökme ?

Bende böyle düşünüyordum ama fikrimi değiştiren bir şey var aracın kutupları söktükten sonra öbür gün geri bağlayınca kısa süreliğinede olsa neden düzeldi bu sorun eğer beyin arızalıysa her zaman yapması gerekmezmi aküyü sök sökme ?

Yok hayır, ara ara düzelip, abs devreye girdiğinde tekrar bozulan beyin gördüm.
Beyin yada kablo tesisatı, 3. şık yok zaten. Genelde beyin bacaklarının lehimi bozuluyor yada içindeki role takılı kalıyor. Role takılı kalıyorsa, akü sök tak düzelir, role devreye girince gene bozulur :)

Yok hayır, ara ara düzelip, abs devreye girdiğinde tekrar bozulan beyin gördüm.
Beyin yada kablo tesisatı, 3. şık yok zaten. Genelde beyin bacaklarının lehimi bozuluyor yada içindeki role takılı kalıyor. Role takılı kalıyorsa, akü sök tak düzelir, role devreye girince gene bozulur :)

Valla usta dediğin gibi büyük ihtimal benim ABS konusunda pek tecrübem olmadı ama biz genede az maliyetle elimizden geleni yapmak için uğraşıcaz birazda araştırıcam bugün çok çaba sarfetttim zaten sayacak olursam sigorta kontrolü-fren yağı kontrolü-cihaza bağladık ama bağlanamadık-abs beyninin ordaki soketleri kontrol falan ettik geriye poryaların ordaki hız sensörleri kaldı onlarada bakıcam genede sorunu çözemezsek beyine tamir yolu gözükücek bu arada ben arabamı sanayilerde kurcalatmak istemiyorum burdaki ustalar araba 3 gün yatar falan diyor bende gidipte deposu boğazına kadar dolu bir arabayı kurda kuzuya teslim eder gibi sanayicilere teslim etmem ABS beynini söktürsemde tamir olana kadar öyle sürsem sorun yaşarmıyım acaba ?

Geri