Gaza Basınca Hafif Bir Titreme Oluyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DaRgUrE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Araç genellikle 50-60 larda titreme yapıyor. Ustayla görüştüm Pazartesi komple bi elden geçirecez. Gerçekten de insnaın aklına takılınca sinir bozucu oluyor.
Teşekkürler. Pazartesi sonucu paylaşırım.

Aynı titremeler benim araçtada vardı. Zaten araçlarımız aynı,
Yabancı forumlarda özellikle z22se sitesinden öğrendiğim zincir gergisini motor üzerinden söküp yağ çözüçüyle bir güzel temizledim. Gergiyi yerine taktığımda titremeler hissedilir derecede azaldı.

:good: ben okuyunca sunu anladim rolantide gaza basinca yani aciklama eksikti

Sami bey yardımcı olmak isteriz ama açıklamanız çok yetersiz. "Gaza basında hafif bir titreme var" bilin bakalın nereden kaynaklanıyor der gibi olmuş. Bu kadar açıklamayla yardımcı olmak gerçekten çok zor. Mesela ustanız rot kolları demiş, benim aklıma ilk gelen de ateşleme sistemi arızası.

tavsiyem ön cantlari (tekerleri) arkaya tak bir dene:)
en azindan masrafsiz bir adim önde oluruz

benimde eski aracımda vardı, arac bosta yada frene basınca hicbir titreme yoktu fakat hızlanırken 75-80 arası arabayı sallıyordu. sorun akislerden cıktı , akiste metal asınması - oturması vardı.
simdi kullandıgım corsa c dede aynı sey var , araca yuklenince sanki motor zorlanıyor gibi sallanıyor. yukarda anlatılanlar gibi önce rot millerine , sonrada akislere baktıracagım. saygılar

Arkadaşlar bilgilendirme için teşekkürler.
Bu titreme genellikle 23- ile 60-70 km ler arasında oluyor. Çok fazla dikkat edilmezse gelen titremenin motorun yüksek devrinden kaynaklanan bir titreme olduğu da düşünülebilir. Amahız artınca o titreme azalıyor. Hatta bir süre sonra hissedilmemeye de başlanıyor. Eğer akslardan kaynaklanan bir durumsa neden belli bir hız aralığında yapıyopr acaba?
Zincirden olma ihtimalini de düşüneceğim.
Lastik veya jantlardan kaynaklanan bir durumsa sürekli yapması gerekmiyor mu?
Aracı aldığımda aks iç körükleri yırtılmıştı. Bu aksların yağsız kalması ve akabinde aşınmasına sebep olmuş olabilir. Bir iki yerle görüştüm. Aksların çok pahalı olmasından dolayı tamir yoluna gidiliyormuş. Bununla ilgili bilgisi olan arkadaş var mı acaba?

selam...kesinlikle ateşleme %100

arkadaşım kesinlikle sorunun aks larda zaten dikkat et gaza yüklendiğinde ve düşük hızlarda araç ivmelenirken yapıyordur,araç hızlandıkça motordaki gücü yere vermek daha kolay olduğu için titresimde azalır,,,ama yinede yüksek hızda tam gazdada hissedilir bir titreme olabilir,aks ı iç aks ,dış aks ve aks kolu olarak üç parça düşünecek olursak bozulanı değiştirmen maliyet açısından mantıklı revize edilmiş yeni komple aks da alabilirsin maliyeti düşük ama logolu ürün gerçekten pahalı... haa birde bunların tamiri mümkün ama tavsiye etmiyorum çünkü tekrarlaması kaçınılmaz metal yorgunlugu alınamıyo çünkü.... : ))

google a "gaza basınca titreme" diye arattığınızda aks lardan kaynaklandığını söyleyen bir sürü sonuç bulabilirsiniz. bence de sorun akslar la ilgili

Ramazan bey Açıklamalar için teşekkür ederim. Sorun aynen sizin belirtttiğiniz gibi akslardan kaynaklanıyor. Şu an çok ciddi bir sorun görülmüyor ve bulunduğum yerde de bunun gerçekten tam olarak nereden kaynaklandığını tepit edecek usta zor gibi.

Geri