Frene basınca duyulan ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tennur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tennur

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2013 hb 1.3 dizel astram var. Frene bastığımda sanki bagajda şişe vb.nesne var yuvarlanıp sese sebep oluyormuş gibi bir ses duyuyorum. Bagajı boşalttım yine aynı sesi dudum. Sesi dikkatlice dinlemek gerekiyor aşırı belirgin değil. Tiz bir sesde değil tokk bir ses. Sorunum ne olabilir sizce nedendir bu ses??:mad:

El frenini çekerek bir deneyin bakalım aynı ses yine var mı?

Burada bir konu içinde okumuştum dizel 1.3 araçlar da ses var diye aracın km ne kadar?

7000 km de bir araç diyecektim balata bitmiş yada kampana eğilmiş ama oda bu km aralığında olacağını sanmam dedim şekilde bir deneyin bakalım aynı sesi verir ise demek ki sorun arka fren sisteminde. En azından fikir edinmiş olursunuz.

7000 km de bir araç diyecektim balata bitmiş yada kampana eğilmiş ama oda bu km aralığında olacağını sanmam dedim şekilde bir deneyin bakalım aynı sesi verir ise demek ki sorun arka fren sisteminde. En azından fikir edinmiş olursunuz.

İnip denedim sizin dediğiniz gibi. Frene çok hafif bastığımda duyabiliyorum o sesi. Frene sonuna kadar bastığımda duyulmuyor bu ses. Bahsettiğim bu ses çok hafif kulağımı verip dinlediğim için duyuluyor. Ama aracı kullanırken frene bastığımda ses daha belirgin. Aracımı ilk aldığım dönemlerde bu ses varmıydı, vardı da ben mi farketmedim bilemiyorum. Umarım sorun çıkarmaz.

Bende bir bakım yaptır. Biraz önce yanlış yazmışım 7000 km diye 70 000 km de olan bir araç neticede fren balatalarının aşınması normal. İçinde bir yay var. Balata bittiğinde bu yay da ses yapar.

İnip denedim sizin dediğiniz gibi. Frene çok hafif bastığımda duyabiliyorum o sesi. Frene sonuna kadar bastığımda duyulmuyor bu ses. Bahsettiğim bu ses çok hafif kulağımı verip dinlediğim için duyuluyor. Ama aracı kullanırken frene bastığımda ses daha belirgin. Aracımı ilk aldığım dönemlerde bu ses varmıydı, vardı da ben mi farketmedim bilemiyorum. Umarım sorun çıkarmaz.
servisden korkmayın gidin baksınlar temizlesinler para ödemezsiniz ;)

Geri