Falken marka lastik hakkında

hic kullanmadim ama falken hakkinda bende bir arastirma yapmistim falken in kendi bayisin de de bana söylenen cok kaliteli bir lastik degil ama kötü bir lastikte degil orta kalite demislerdi ..Türkiyede fiyatlarini bilmiyorum ama burada ucuz lastikler sinifinda yer aliyor.. yalniz performans lastikleri daha iyi oldugunu duymustum.. saygilar.

sorduğum 5-6 lastikçi bana goodyear dan şaşma dedi. neden dedim. Çoğuda Türkiye de kullandığımız için dedi. Malum yollarımız için yanak takviyesi kaliteli olduğunu söylediler

bilindik markalardan bence dışarı çıkmayın geri kalanlar çinmalı yada uzakdoğu verdiğiniz parada çöpe gider hepsi 10 bin km sonra bitiyor alıcağınız kaliteli bir lastiğin 50 bin - 60 bin deki aşınmış gibi 10 bin kmde aşınıyor..

alternatif düşünenler kumho ya yönelebilir kumhoda gayet kaliteli güzel bir lastikdir kore malıdır çin değil michellin bayilerinin çoğuda kumho satar yani o karad kalitelidir arkasında durular lastiklerin...

gidip çinmmalı lastik alıcağınıza gidin lastikçiden ikinci el çıkma lastik alın hiç olmassa marka almış olursunuz en azından o alıcağınız lastik 30-40 bin km sizi sorunsuz götürür..

michellin ve yoko dan şaşma bence

bir lastikçi abimiz şöyle dedi. bir lastik üretim aşamasında ne kadar çok parçalı üretilirse o kadar iyidir demişti. lastik fabrikasında üretilirken bir bütün olarak değil parçalı üretilirmiş. yeni bir lastikte ek yerlerini görebilirsiniz. balans ayarı da bu yüzden yapılır zaten bir tarafın lastik miktarı fazl olduğu için gramaj bazında tabii ki, o yüzden diğer tarafına canta kurşun ağırlık takılır. bilginize.

arkadaşım git lassa veya goodyear al tepe tepe kullan boştan yere macera arama

ben de toyo al derim. japon kalitesi var ve fiyatları da uygun.

Toyo 1991 den bu yana Türkiye ye ithali yapılan marka

toyo mu , ilk defa duydum
Aynen yazıldığı gibide okunuyor.
Alkali miktarı diğer uzak doğulardan daha fazla olduğundan soğuk zemini %3-5 oranında diğerlerinden daha iyi kavrıyor!
4 mevsim türü olanlar ise diğer uzakdoğulardan %8 kadar daha kısa fren mesafesinde duruyor! Fakat erime yüzdeleri Pirelli den kötü! Yani sırf konfor için üretilmiş adeta! Üstelik bu testi yapan ve yayınlayanlarda uzakdoğudan nefret eden Alman lar!
Aslında birçok sürücü yumuşak lastiği daha fazla tercih eder, kimileri ise 50.000 km gitse bile dişlerinin aynen kalmasını isterken!!!
Bir ara İleri Sürüş Tek.Uzm. Demirbükey de Otoshow da yazmıştı bunu!
Toyo Tires üst sınıf araç çaplarına uygun performans lastiklerinde bir çok Avrupa lıdan iyi! ve emniyetli sayılabilir diyerek!
Toyo yu genellikle daha çokca oranda İçAnadolu da sürenler tercih ediyor.

Son düzenleme:
eğerki aracınızı sürekli asfaltta kullanıyosanız yumuşak lastik gayet güzel oluyo eğer kötü yol şartlarındada bozuk yollarda kullanıyosanız sert olanı tercih edin örneğin michelin gayet güzel lastik ama çok yumuşak yapısı var kötü yollarda kullanıldığında lastikten küçük parçacıkların eksildiğini görmek mümkün

Geri