ESP Servis Hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tingle
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tingle

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar dün sabah aracımla yola çıkalı 2 dakika olmuşken ekranda ingiliz anahtarı resmi ile ESP Servis hatası verdi. Bu sırada ESP nin ışığı da yanık haldeydi. Daha sonra ilk ışıklarda motoru kapatıp anahtarı çıkarıp kontağı tekrar çalıştırdım ve hata kayboldu. 2 gündür tekrar bu hatayı vermedi.

Bu tarz hatalarda hemen evhamlanmak ne derece doğru bilemedim. Sonuçta sürüşte herhangi bir problem yok. Sizce servise göstermeli miyim?

Ha bir de şu var onu da söyleyeyim. Araca hafta sonu yeni kış lastiği taktırmıştım. Acaba lastiklerin yeni olmasından dolayı lastiğin araca alışması ile ilgili bir sıkıntı olmuş olabilir mi?

Ynt: ESP Servis Hatası

Bizim sistemler bazen hata verebiliyor ve geciyor sonradan servise gidince anlik hata verip kaybolmus cevabi alirsiniz muhtemelen ama emin olmak icin gosterebilirsiniz

Araçlar çok hassas olduğu için en ufak bir oynama bile arıza ışığını yakabiliyor. Örneğin ben de devir saatinin bulunduğu taraftaki sarı renkli helikopter şekilli arıza ışığı bir yanıp bir sönüyor.

araç dengesi ile alakalı olduğu için kar lastikleri muhtemel gibi geldi bana
ya da lastikler monte edilirken mi problem oluştu onu da irdelemek lazım

buna benzer anlık servis hataları sn.astraowner ın da bahsettiği gibi sitede birçok kez geçti ve servise danışıldığında araç çok fazla elektronik aksamdan oluştuğu için
anlık hata vermiş deyip kaydın silindiği söylendi
ama içinizde kalmaması açısından vaktiniz olur ise serviste bilgisayara bağlayıp
kontrol ettirmekte fayda olabilir

Lifte alınıp lastikler değişirken olmuş birşeydir bence. Dert etmeye değmez. Sorun tekrarlamaya yani süreklilik arz etmeye başlarsa servis halleder zaten.

arkadaşlar bu sorun bir kaç kere daha tekrarladı. bizim evin orada yolun ortasında hafif bir çukur var. sanki oradan hızımı kesmeyip geçtiğimde oluyor gibi. en iyisi en yakın zamanda bir servise göstermek..

Eger abs hatasi da veriyorsa el freni takili kaliyor olabilir el frenini kaldirmadan birakip oyle denerseniz olabilir benim de ayni hatayi vermisti

konunun tarihi bayağı geçmiş ama ben devam ettireyim. Benim yaklaşık 1.buçuk aylık daha kilometsi 1000 bile değil aynı arızayı verdi. Servise götürdüm abs nin üzerinde bir senensör mü ne varmış onu şipariş ettiklerini yurtdışından gelirse 1 ay bekleyeceği söylediler yaklaşık 10 oldu daha ses yok. Bu arada interneti bayağı araştırdım. Aslında garannti muhabbeti olmasa benim gibi profosyonel elektronikçinin elinden kaçmazya hadi neyse. Sanırım servisin kastettiği ABS modülü üzerindedeki basınç sensörü basit bi sensör ama bence ticari sebeblerden dolayı her markanın özel vazgeçilmeziymiş gibi sunuluyor. Diğer parçalarda bu benzer. Neyse sabırla bekliyorum. Sorun düzelene kadar klasik frene devam

Abi ayni hata bendede var abs ve o isaret yaniyo 1 haftayi gecti yarun servise goturucem bakalim zaten garanti var

ryanwilliams link' Alıntı:
Abi ayni hata bendede var abs ve o isaret yaniyo 1 haftayi gecti yarun servise goturucem bakalim zaten garanti var

Diren seninki sönmüştü genemi yandı ?

Geri