Emniyet arabama el koydu. incelenecekmiş. Ne yapabilirm

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bozdagli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
muayene bile olmuşsa bence kanuni hakların da doğmuştur. Profesyonel bir yardım almanda (Avukat) fayda var. Ha bunların yanında inşallah bir problem olmadan geri alırsın...

yanılıyorsunuz,şu anda aynı renk,aynı model ve aynı seri numaraya sahip hatta belkide aynı plakaya sahip 2 araç var elde.Her ikisininde muayenesi tam,eksiksiz.Ama bir tanesinin motor ve şase numaraları kopyalanıp benzer bir arabaya takılmış.Düz mantıkla her ikiside haklı.Ama diğer yandan bir tanesi çalıntı ve aracın üzerine işlem yapılmış diğeri orjinal.Bu nedenle çalıntı aracın üzerinde kimse hak iddia edemez.Çünkü siz ne kadar benim deseniz bile o araç çalıntı bir araç ve sahibi hala o aracı aramakta.:(

aynı olay 30 yıl önce bizim başımıza gelmişti, o zamanlar tamircinin birisi gümrükten aldığı arabaların bazılarını chenc ediyormuş. bizim aldığımız arabada gümrükten çıkma ama o adamın elinden geçmiş. bir sabah arabanın başında organizeden sivil polisler o zaman böyle mahkeme kararı falan yok.
polis ver arabanın anahtarını diyor. araba Ankara ÖDTÜ makine fakültesine kontrole gidecekmiş. halaoğlu anahtarı vermedi arabayı oraya ben teslim ederim dedi ve götürüp arabayı hatasız ve hasarsız olarak teslim aldık diye tutanak karşılığında teslim etti araba bir hafta orada kaldı. bu arada o adamla ilgili ne kadar araba varsa hepsini bulup götürdüler.
temiz çıkınca biz arabayı geri aldık ama chenc çıkanlara direk el koydular.
şimdi o şebeke ile ilgili, ellerinden geçen ne kadar araba varsa hepsini toplarlar. aynı numaradan 2 araba zaten piyasada gezme ihtimali çok çok düşüktür. aynı model 2 kazalı arabadan 1 araba yaparlar veya birisinin motorunu ya da şasesini diğerine aktararak numara değiştirirler.
senin araba temiz çıkarsa problem yok. inşallah temiz çıkar ve sıyrılırsın. aksi halde senin tek kanuni hakkın aldığın kişiye dava açman. devlet araca direk el koyar, bir de mahkeme ifade veririsin ben şu kişiden aldım diye.

evet en kısa zamanda bir avukata danışacağım arkadaşlar.
herhalde artık ikinci el araç almam. alırsam bile ya ilk ruhsat sahibinden alırım ya da ilk sahibine kadarki geçen elleri bulabilirsem alırım. iyice araştırmadan kesinlikle almayın arkadaşlar.

geçmiş olsun inşallah bir sıkıntı çıkmaz aracınızda

yanılıyorsunuz,şu anda aynı renk,aynı model ve aynı seri numaraya sahip hatta belkide aynı plakaya sahip 2 araç var elde.Her ikisininde muayenesi tam,eksiksiz.Ama bir tanesinin motor ve şase numaraları kopyalanıp benzer bir arabaya takılmış.Düz mantıkla her ikiside haklı.Ama diğer yandan bir tanesi çalıntı ve aracın üzerine işlem yapılmış diğeri orjinal.Bu nedenle çalıntı aracın üzerinde kimse hak iddia edemez.Çünkü siz ne kadar benim deseniz bile o araç çalıntı bir araç ve sahibi hala o aracı aramakta.:(
Yanılacak bir durum yok ki! Zaten durum kötüye giderse avukattan yardım alacak. Ben sadece bir sonraki durumu beklemeden hızlı hareket edip avukattan yardım almasını önerdim. İçinde bulunduğu ya da bulunacağı duruma kendisinin vatandaş olarak hiçbir katkısı olamaz. Bir an önce tedbir almasında fayda var...

Boyle sacma sapan bır işmi olur aracın ruhsatını verıyor sonrada change felan , bence durduk yere mağdur edıyorlar ınsanı ,,,

Böylesinide ilk defa okudum artık 2.el benim gözümde tamamen bitmiştir böyle birşey belkide binde bir olur ama insan o akdar çaıssın didinsin alnının teriyle araba alsın aldığı arabada bazı sahtekarlar tarafından change yapılsın sonuçta dürüst olan adamın başına kabak patlasın bu arabayı alırken borcu yoktur temiz kağıdı falan alınıyordu eskiden demekki azı arabalar göründüğü kadar temiz değil ayrıca bu yöntemi hırsızlar duymasın polis kılığında gelip aracınızı inceleyecez diye alır götürürler.

işe bakkk
bir sıkıntı çıkmadan arabana binmeye devam edersin inşallah

ınsallah olay cözulur gecmış olsun

Geri