Ehliyeti Kaptırdım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mel-a-ku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
herkese teşekkurler. geçmiş olsun demeyenlerden zaten beklemiyordum :)

günaydın;
Haberlerde birde "alkollü sürücü kaza yapıp,araç başında sızınca polise zor anlar yaşattı,bu trajikomik haberin ayrıntılarını izliyoruz" anonsunun arkasından eğlencelik eski türk filmi müziklerini montajlayıp birazda gülelim havası veren medyanın olabildiğince suçu var.Çerezlik keyifli bir haber gibi süsleyip sarhoş muhabettini stand-up gibi göstermesi bile caydırıcılığa bir katkı sağlamıyor.Bence yarım kadeh aldım,bana birşey olmuyor demek yerine prensip edinilip araba kullanılacaksa içilmemeli.3 sene önce haliç'te duran trafikte arkadan gelip duramayan araçların sayesinde zincirleme bir kaza oldu.Ben öndeki araca mesafe verdiğim için konvoy başını ben oluşturdum.Enteresan birşey öğrenmiş oldum.Bizi edirnekapı karakoluna götürdüler ve zabıt tutturuldu 7 şoför kimin kime vurduğunu bir türlü bulamıyordu odada leş gibi bir alkol kokusu polise "alkol muayenesine ne zaman gideceğiz" dediğimde polis "zincirleme kazalarda alkol muayenesi olmaz" demişti.Bence bu kuralları uygulanabilir kılmaları,0.20 promil geçer,0.60 promil kalır mantığından kurtulmak gerekiyor.
Genç arkadaşların trafikte olabildiğince olgun olmalarını diliyorum.Ehliyet alınması bile bir işaret gözüyle bakılıp üzülmemeli ders çıkarılmalı.
Allah herkesi alkollü sürücüyle karşılaşmaktan korusun.
SAYGILAR

benim gibi yapın her mekana gelip her türlü eylenceye katılan ama içki hiç içmeyen arkadaşım var. böyle durumlarda aracı ona veriyorum

arabayı ehliyetmi sürüyor yawwwww....

arkadaşlar alkollüyken araç kullanmayın 1 bira içseniz bile kullanmayın maksat polisin yakalaması değil sizide geçtim etrafınıza vereceğiniz zarardır.

Melih 0.58 promil alkollüyken senin hiç suçun olmadığı halde yola biri fırlasa adama çarpsan ölse hayatın bitti demektir biliyorsun değilmi.Bugüne kadar hayatına yaptığın bütün yatırım 1 saniyede çöp oldu gitti. Kendinizi değil çevrenizi düşünün.

Harika yazmissin Berat.

arkdasım oncelıkle gecmıs olsun ama buda sana bır ders olsun belkı 10 tane de ıcsen sana hıcbısey olmıycak ama 4 tekerlek ustunde gıdıosun heran hersey olabılır her turlu olayda suclu olan sen olucaksın bence bıdahakıne taksıye bın daha ıyı hele bıde taksıme gıdıyon otopark falan dert trafık bılmem ne bın taksıye mıs gıb :)

tamam da ben hergun min 2 bira içerim zaten o zaman sureklı taksı kullanmam gerekecek. 2 bira da çıkmıyor alkol. bende vucudumda herhangı bır reflekslerde zayıflama hıssetmıyorum. evet alkollu kullanmak ıyı bırsey değıl ama sınır 50 promil ile belirlenmiş ise, burda kurallara aykırı bır durum yok sanırım. o gun cızgıyı aşmışız demekki cezamızı kestiler. yeterınce ders oldu zaten bu bekleyiş. çarşambayı beklıyorum karakoldan haber için

alkollü olmak yada olmamak 1 bira içsende aynı bence 2 birada 10 birada biranlık bişeye bakar bu gözün kararır birden olan olur o anda bi gece taksimde eğleniyoruz arkadaşın biri içti baya bi rakıyı susuz götürdü fondip fondip hiçbişeyi yoktu oynarken eğlenirken yere yığıldı bidaha kalkamadı hastaneye götürdük alkol komasına girdi oda çok sağlamdı hiçbişeyide yoktu oynarken ;)

inş. bundan sonra alkollü kullanmazsın.

samet bende gırdım alkol komasına geçen sene ne kotu bırsey oldugunu ıyı bılırım sınırımı cızmek adına bu ıyı bır ders oldu zaten

Öncelikle Geçmiş olsun arkadaşım Konuya şöyle bir göz gezdirdim birkaç nokta dikkatimi çekti yazayım diyorum kısaca.

Arkadaşlar tabiki alkollü araç kullanmak tehlikelidir, 1 bira da içilse direksiyona geçmemek gerek fakat hayat bu bazen başımıza gelebiliyor böyle şeyler artık olmuş bir olay için yapılmasa edilmese demek pek bişey ifade etmiyor bence. Bundan sonra akıllanıp yapmayız işte Ki sonuçta levent kırca'nın alkollü şöför tiplemesi şeklinde direksiyon başında yakalanmadık.

Şunu belirtmek istiyorum ağızdan alkol kontrolü pek de sağlıklı değil gibi geliyor bana başka bir yol da yok gibi gözüküyor aslında. Ayrıca yeni kullanılan sistemde üflediğin an online olarak sisteme giriyor promil ve 51 dahi olsa yapıcak bişey olmuyor Tek yol güveniyorsan kan testi ve adli tıp raporu. Bu durumda da aracınız bağlanıyor tabiki

Son olarak şu yanlış sürekli yapılıyor 1 bira çıkmaz diyerek direksiyon başına geçen arkadaşlar eğer yeni içtiyseniz 70-80 li rakamları görme şansınız çok yüksek henüz mideye bile gitmeyen alkol kokusu makinadaki rakamı direk yükseltiyor. Yarım bira içerken yakalanan arkadaşım 78 promili görünce itiraz etti ve o anda parmak yardımıyla midesini boşalttı. Alkol kana karışamadığı için de adli tıp raporunda temiz çıktı

kanında tespit edilen alkol oranının üstüne,kontrolden kan alınıncaya kadar geçen zaman göz önüne alınarak +promil olarak eklenir haberin olsun!!tam olarak hatırlamıyorum ama saat bası 13 promildi sanırsam!!!!

Geri