egzozdan beyaz duman

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mkiraz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hem astra hemde corsa da bu dumanı görebiliyorum.Araçlarda su veya yağ eksiltme yok.Astrada kat iptalinden sonra başladı.Corsada alırken bakmadım kat var mı yokmu.Opel ve fiat araçlara (tempra,uno vs.) bakıyorum yollarda bir çoğunda mevcut.

Sanırım bu araçların motorları daha yüksek sıcaklıkta çalışıyor.(bir varsayım):rakir:

aynı sorun benim z16xe vectra b de var.145bin km. lpg yok,fakat benim araçta bariz su eksiltme var.suyu normal seviye ye kadar dolduruyorum max min arası, fakat 1 hafta 10 gün sonra min çizgisinden de aşağıda oluyor su seviyesi.neden olabilir acaba

aynı sorun benim z16xe vectra b de var.145bin km. lpg yok,fakat benim araçta bariz su eksiltme var.suyu normal seviye ye kadar dolduruyorum max min arası, fakat 1 hafta 10 gün sonra min çizgisinden de aşağıda oluyor su seviyesi.neden olabilir acaba

1 hafta süresinde motoru çalıştırmıyorsanız tesisatta kaçak var, eğer aracı kullanıyorum diyosanız silindir içine su alıyor ihtimalide ortaya gelir. aracı kullanmadan önce sağına soluna iyice bakın, kaputu açıp biryerlerde gereksiz ıslaklık var mı diye bakın... eğer hiç bir yerde ıslaklık yoksa muhtemelen silindir kapak contanızda sorun vardır.

benim astra da atıyor ama kafama takmıyorum eski tipom da atıyodu lpg den galiba diye düşünüyorum yazın bişey yok çünkü

arabayı nerdeyse hergün kullanıyorum.park yerine bakmıştım bi kaç kez yerde ıslaklık yoktu.
ama bi ara yine motora bakıcam kaçak var mı diye. Bu arada beyaz dumanı yazında atıyordu benim araba ilk çalıştırmada.

Geri