egzozdan beyaz duman

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mkiraz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tamam kabul ama komşumun sıfır aldığı araçta neden olmuyor?

O da aynı süre, aynı gece, aynı havada dışarıda kalıyor benimki de. Benimki fabrika bacası gibi mübarek. :) Onunkinde de var bir miktar ama kesinlikle baca gibi tütmüyor.

Katalitik konvertör ile ilgisi olsa katalitik konvertörsüz araçların tamamında olması lazım. Anlamıyorum ben.
şimdi eski araç soğukken daha fazla yakıt harçar yeni araçların yakıt sarfiyatı az artı aldığın yakıtın kalitesi su oranı artı kısa mesafe son egzoda birikmiş konden suyu artı çabuk ısınan egzos (buna mesafe uzunluğu da dahil) bunların hepisi bir faktor.

Valla yine çok anlamadım ama sizce sorun var mı yok mu?

Araç LPG'li 99 Vectra 2.0 CD...

Kışın yoğun biçimde duman atıyor, yazın hiçbir şey yok!

Yağ, su v.s. her şey normal.

Sorun yoksa kafama takmayacağım dumanı. Kendime zarar veriyorum yahu! :)

• Beğen
Tepkiler: hsnsrbst
Su eksiltmiyorsa kesinlikle sorun yok için rahat etsin..ama azda olsa eksiltme varsa o zaman düşünülür

Akşama video ekleyeyim bende bakalım normalmi değilmi bir kanaate varalım artık :)

Son düzenleme:
Tolga :) bu dumansa sen duman görmemişsin conta yakan araba dumanı ortalığı götürür.

Benimki de böyle. Normalse, ki normal diyorsunuz; diğer araçlarda neden olmuyor?

Trafikte böyle gezmeye utanmaya başladım. :)

Aykan yukarıdada yazmıştım aldığınız yakıt kalitesi dahi buna etken artı bakın şöyle bir 100km yapın egzoz iyice ısınsın o zaman içindeki kondens azalsın sidede ilk çalıştırmada bunun gibi sonrası ise azalma olduğunu göreceksiniz kafaya takmayın eğer su eksiltmiyorsa sorun gerçekten yok asıl su azda olsa eksiltiyor ve ısınıncada bukadar çıkıyorsa o zaman problemden bahsedilir için rahat etsin

Bir an benim egzoz sandım onu aynı oranda bendede çıkıyor :)

al benden de o kadar. 4 yıldır gram su eksiltme yok fakat 90 la bile giderken sol dikiz aynasından görüyorum bu buharı...

Geri