Egde den Mobil Yağa Dönüş Hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
0-40 deneyebilirsin . Eksiltir diyenlerde oluyor. Cumartesi Hakan Bey' e de danıştım hiç birşey olmaz dedi ama kısmet olmadı bu seferde. İstersen dene bir. eksiltme falan yaparsa dönersin tekrar 10-40 a .

Nadir abi 5-30 veya 0-40 eksiltme yapabilir , 10-40 iyidir abi senın araç için, zaten her yıl yada 15 bın km de bır degıstırdıgın ıcın bir yıl mobil 1 deneyebilirsin , baktın bısey farketmedın eskı markaya gerı donersın :)
Valla su anda piyasada hıc bılınmeyen bır marka kullanıyorum ama oldukca memnunum yagımdan :) , garıptır ama beklentılerımden dolayımıdır bilmem ama 90 TL lık herkesin övdügü o mobil1 0-40 new life kullandıgımda , gm 5-30 dan hıcbır farkını gorememıstım. Ama su an kullandıgım yag 45 TL lık RIW 5-30 yağ ve bu GM den mobıl1 den ıyı geldı bana , sankı araba bır rahatladı gibi. Mobil1 e 8.000 KM dayanabıldım bu arada sonra GM 5-30 koymustum zamanında . Bilmiyorum ama psikolojik birsey olabılır. Bu arada mobil1 fanatikleri aforoz etmeden soylıyeyım , ben mobil1 kotu demedım sadece o parayı haketmedıgını dusunuyorum kesınlıkle(0-40 new life ıcın su anda110TL ıstıyorlar) , bu benım fıktımdır...

Yağ konusunda firmalar fiyat olarak suyunu fazla fazla çıkarıyorlar o kesin. Eskiden Antep yağı koyardık arabaya macun gibi yağ idi tık demeden giderdi. Şimdi firmalar da işi biliyor bizim gibi aman aracıma şu olsun aman aracıma bu olsun diyenleri gördükçe içine şunu ekledik önüne bunu koyduk ahan da fiyatı bu kadar demekten geri kalmıyorlar. Kazık her zaman araç sürücüsüne kalıyor....

Kullandım yağdan olduğunu düşündüğüm tek nokta araç ilk çalışma da ses yapması aslında bu sesin biraz da nedeni benim. Aracımı ayda sadece iki kere çalıştırmaktayım :D sanırım bu uzun zaman aralığında yağ tamamen sürüldüğünden böyle oluyor. Yada kullandım yağ çok fazla ince geliyor araca. Araç 1994 model ama motor sıfır yapıldı. Komple ve sadece 40 000 km kadar anca yaptım.

0-40 deneyebilirsin . Eksiltir diyenlerde oluyor. Cumartesi Hakan Bey' e de danıştım hiç birşey olmaz dedi ama kısmet olmadı bu seferde. İstersen dene bir. eksiltme falan yaparsa dönersin tekrar 10-40 a .

Araba da yağ eksilmesi yok. Sadece araç uzunca çalıştırmaz isem ilk çalışma da ses yapması ya değilse yağ eksilme sorununu bunca zaman hiç yaşamadım. Motor sıfır yapıldı. Ama bu tam sentetik yağ sanki bana biraz ince geliyor.

Araba da yağ eksilmesi yok. Sadece araç uzunca çalıştırmaz isem ilk çalışma da ses yapması ya değilse yağ eksilme sorununu bunca zaman hiç yaşamadım. Motor sıfır yapıldı. Ama bu tam sentetik yağ sanki bana biraz ince geliyor.

Abi ozaman al bir dene. tam sentetik yağ yarı sentetik yağdan daha iyidir herzaman. Motorda yeni yapılmış. Denemiş olursun.

Abi, ayda iki kere çalıştırınca ses yapıyorsa normaldir. O kadar uzun sürede tüm yağ kartere süzülür. Örnek arabama bakım yaptırırken yağ değişimi olmuştu. Geceden boşaltmıştı usta yağını hatta teneke altında kaldı, ertesi güne kadar karter tıpası açık bekledi. Sonrasında yeni yağı koyup, işlemler bitince arabayı çalıştırdığımızda itecekler, ilk birkaç dakika tak, tak vura vura ses yapmıştı. Birkaç dakika içinde de azalıp kesilmişti.

Abi, ayda iki kere çalıştırınca ses yapıyorsa normaldir. O kadar uzun sürede tüm yağ kartere süzülür. Örnek arabama bakım yaptırırken yağ değişimi olmuştu. Geceden boşaltmıştı usta yağını hatta teneke altında kaldı, ertesi güne kadar karter tıpası açık bekledi. Sonrasında yeni yağı koyup, işlemler bitince arabayı çalıştırdığımızda itecekler, ilk birkaç dakika tak, tak vura vura ses yapmıştı. Birkaç dakika içinde de azalıp kesilmişti.

Benimde aklıma ondan geliyor. Çünkü çok fazla arabaya binme şansım olmaz. Ama bu ay sanırım bayram sonrasında 1000-1500 km devirecek gibiyim. Köye filan gideceğim. Kendimi yine arazilere vuracağım :D

O zamanlar tekrar bi gözlemlersin abi. Her gün çalışan araba gerçekten yatan arabadan çok daha iyi oluyor. İşleyen demir pas tutmaz hesabı.

İnce yag kullanirsan daha kolay yaglanma dolayisiyla daha az yipranma ve daha az ses elde edersin, ancak aracin yasi ve motor yapisi itibariyle 10-40 daha uygun olacaktir diye dusunuyorum. Marka olarak bende Mobil kullaniyorum tavsiyemdir. Ucuz yag kullanip rus ruleti oynamayin derim

U8816 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

İnce yag kullanirsan daha kolay yaglanma dolayisiyla daha az yipranma ve daha az ses elde edersin, ancak aracin yasi ve motor yapisi itibariyle 10-40 daha uygun olacaktir diye dusunuyorum. Marka olarak bende Mobil kullaniyorum tavsiyemdir. Ucuz yag kullanip rus ruleti oynamayin derim

U8816 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Benim ince yağdan tek sıkıntım ilk çalışma sonrasında çıkardığı saçma sapan ses adamı resmen gıcık ediyor.

Geri