Egde den Mobil Yağa Dönüş Hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ndipi

Bölüm Sorumlusu
Yönetici
Moderatör
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bunca zaman egde kullandım ama özellikle ilk çalışma sırasında araç sesli çalışıyor sonra ısınınca sesi sedası kalmıyor bende düşündüm mobil 10/40 200 serisi yağa döneyim diyorum. Ne dersiniz?

Arkadaşlar bunca zaman egde kullandım ama özellikle ilk çalışma sırasında araç sesli çalışıyor sonra ısınınca sesi sedası kalmıyor bende düşündüm mobil 10/40 200 serisi yağa döneyim diyorum. Ne dersiniz?

Olmaz. Edge 5/40 , mobil olacaksa 0/40 esp olmalı .

Forumda bu sıralar hep mobil yağdan bahsediliyorBende ilk yağ değişimimi mobil ile yapacağım Bence denemek lazım

0-40 esp olmasına gerek yok. new life olsada olur.

Ben mobil1 esp 5/30 kullaniyorum arac 25.000 de olmasina ragmen ilk calistirmada ses geliyor bundan once mobil1 esp 0/40 vardi ince oldugu icindir diyodum ama simdi neden boyle bilmiyorum bi dahakine castrol mu koysam diye dusunuyorum.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Arkadaşlar site içinde epey konuya baktım ama gördüğüm şey aslında benim arabaya uygun olan yağ inceliği 10/40 olduğu bana öyle geldi neticede benim araç 94 model eski bir sisteme sahip.

benim araçtada 10-40 kullanılmış hep. Cumartesi yağ değişirken 0-40 new life kullancaktım tarihi çok eskiydi ellerinde yeni tarih yoktu gene 10-40 koydum. 0-40 denemek istiyordum ama bidahaki değişime kaldı. 0-40 koyup 15.000 km değişim yapayım diye düşünmüştüm. artık 10-40 la 10.000 km de değişim yapacağım. 10-40 koyup değişim aralığı azaltılarakta kullanılabilir diye düşünüyorum abi.

benim araçtada 10-40 kullanılmış hep. Cumartesi yağ değişirken 0-40 new life kullancaktım tarihi çok eskiydi ellerinde yeni tarih yoktu gene 10-40 koydum. 0-40 denemek istiyordum ama bidahaki değişime kaldı. 0-40 koyup 15.000 km değişim yapayım diye düşünmüştüm. artık 10-40 la 10.000 km de değişim yapacağım. 10-40 koyup değişim aralığı azaltılarakta kullanılabilir diye düşünüyorum abi.
ben hiçbir arabamda hiçbir zaman 10 bin km dediklerinde 10 bin e kadar beklemiyorum engeç 7-8 binde değiştiriyorum.Arabam senede 10 bin km bile yapmıyor soğuğu var sıcağı var yağ kalitesi bozuluyodur diye erken değiştiriyorum.

Zaten arkadaşlar çok yazdık çok çizdik yağ belirtilen km doldu ise aynında değişim eğer belirtilen km dolmadı ise o zaman yağ değişim tarihinden itibaren yılda bir kere değişim olması gerek. Benim kullandım yağ ince bende aslında 10/40 kullanayım diyorum. Parasında değilim sadece araç için uygun olsun derdindeyim.

Arkadaşlar site içinde epey konuya baktım ama gördüğüm şey aslında benim arabaya uygun olan yağ inceliği 10/40 olduğu bana öyle geldi neticede benim araç 94 model eski bir sisteme sahip.

Nadir abi 5-30 veya 0-40 eksiltme yapabilir , 10-40 iyidir abi senın araç için, zaten her yıl yada 15 bın km de bır degıstırdıgın ıcın bir yıl mobil 1 deneyebilirsin , baktın bısey farketmedın eskı markaya gerı donersın :)
Valla su anda piyasada hıc bılınmeyen bır marka kullanıyorum ama oldukca memnunum yagımdan :) , garıptır ama beklentılerımden dolayımıdır bilmem ama 90 TL lık herkesin övdügü o mobil1 0-40 new life kullandıgımda , gm 5-30 dan hıcbır farkını gorememıstım. Ama su an kullandıgım yag 45 TL lık RIW 5-30 yağ ve bu GM den mobıl1 den ıyı geldı bana , sankı araba bır rahatladı gibi. Mobil1 e 8.000 KM dayanabıldım bu arada sonra GM 5-30 koymustum zamanında . Bilmiyorum ama psikolojik birsey olabılır. Bu arada mobil1 fanatikleri aforoz etmeden soylıyeyım , ben mobil1 kotu demedım sadece o parayı haketmedıgını dusunuyorum kesınlıkle(0-40 new life ıcın su anda110TL ıstıyorlar) , bu benım fıktımdır...

Geri