Ecofelex corsa yakıt tüketimi...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yua
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yua

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
sevgili arkadaşlar bu hafta sonu konyadan kapadokyaya opel corsa 95bg ecoflex aracımla gittim.Toplam 560 km yol yaptım. Yakıt konusunda kafama takılan ort tüketim 4.8 lt di. Giderken klima açık dönüşte klima kapalı geldim hızım 110 120 arası genelde. Bu değer fazla değil mi? Fazla ise ne yapmam gerekir???

Özellikle aynı araca sahip arkadaşlardan yorum bekliyorum teşekkürler.

Not: Aracım 21000 km de, iki kişi yolculuk yaptım.

ben sizinle aynı aracı kullanmıyorum fakat bana normal gibi geldi...üstelik klimada açık...

ben sizinle aynı aracı kullanmıyorum fakat bana normal gibi geldi...üstelik klimada açık...

dönüşte klima kapalı geldim sadece 0.2 lt düşüş oldu sanki daha az yakmalı değil mi? fabrika verileri 3.2 bunu yakalamak çok zor ama 4 lt falan yakmasını beklemiyo değil insan ?

dizel araba için nomrmal fabrika verileri için anormal ama bence sorun fabrika verilerinde gerçekten çok çok imkansız sayılar örneğin start stop olan araç nasıl olmayanından şehirdışı yolculukta 0,5 daha az yakabilir ki uzun yolculukta hangi araç kapanıyor

aynı zamanda şehirçide 3,8 start stop 5,3 normali 100km için fark 1,5lt abartılı bu araçlar rölantide saatte 0,4lt yakıyor 100kmde 4 saat aracın rölantide olması demek bana biraz rakamları büyütüp satmak için yapılmış gibi geldi yada testi 1km yapıp 100le çarpıyorlar :D

Son düzenleme:
dizel araba için nomrmal fabrika verileri için anormal ama bence sorun fabrika verilerinde gerçekten çok çok imkansız sayılar örneğin start stop olan araç nasıl olmayanından şehirdışı yolculukta 0,5 daha az yakabilir ki uzun yolculukta hangi araç kapanıyor

aynı zamanda şehirçide 3,8 start stop 5,3 normali 100km için fark 1,5lt abartılı bu araçlar rölantide saatte 0,4lt yakıyor 100kmde 4 saat aracın rölantide olması demek bana biraz rakamları büyütüp satmak için yapılmış gibi geldi yada testi 1km yapıp 100le çarpıyorlar :D

bence istanbul'da yaşayanlar rölantide o kadar vakit geçiriyordur...:dil:

110-120 kilometre hız, 1.3 DTE motor ve 5 vites için biraz fazla. (Yakıt tüketimini düşük tutmak açısından).

Kullandığım araçtada gördüğüm bu araçların en düşük yakıt tükettiği hız 80-85 kilometre hızlar arası (Tabi katlanabilirseniz).

Fabrika verileri tamamen hayaldir. Yanına yaklaşmak bile rüyadır. O şartları yakalamak imkansız gibi.

Fabrika verilerini fabrikanın beyan ettigi hızın altında kullanırsanız yakalayabilirsiniz. ( veya yaklasabilirsiniz.)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

hızlı gitmişsiniz,
90 geçmeyeceksiniz, ani hızlanıp, ani fren yapmayacaksınız,
araba sürmekten sıkılacaksınız
o zaman fabrika değerlerine yaklaşırsınız.

Ayrı bir sorum daha olcak, bu gezi esnasında farkettim aracım 2.500 devir civarın bir takırtı yapıyor çok abartılı olmayan ince bir ses, bu sesi her zaman yapmıyor neden bilmiyorum ama arada yaptığında sürüş esnasında yolcular duymakta motordan gelen bir ses neden olabilir? Bir parçanın sürtmesine benzeyen bir ses fandan şüphe ediyorum ama servis incelemesi sonucu buraya cvp yazarım

Geri