easytronic çok kötü...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bimmer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Manuellerde ESP ve ASR devreye gırerken ve bırcok guvenlı surusu kontrolunu etkılıyen unsur easytronıclerde gırmıyo.

Son düzenleme:
Ortalama Yakıt teriminin açıklamasını biliyor musunuz?

ortalama yakıt teriminin açıklamasıda mı var? adı üzerinde ortalama işte. 15 senedir kullandığım bütün araçlar 100km/lt tüketimi gösteriyolardı. bu yaşıma kadar bildiğim bu değer ortalama idi.?
bu terimin yeni bir açıklaması varsa buyrun bilgilenelim.

kızdırdıysam kusura bakmayın. yanlış anlaşılmak istemedim. Yol bilgisayarı her türlü gaz tepkisini hafızasına alır hesabını ona göre yapar toyota sahibide üstüne basa basa belirtti araç yeni olduğundan çok dikkatli kullanıyorum diye bence gayet normal , fabrika verisi ortalamasıda 7.3 bundan ne kadar daha fazla yakabilir ki

2004 corsa 1.2 easytronic kullanıyorum. 100 km'de 13-14 litre benzin yakıyor. arabanın devrine göre vites geçişlerinden önce ayağımı gazdan çekiyorum. 3000 devirden önce çeksem de çekmesem de vitesi değiştirmiyor zaten. yağı suyu herşeyi tamam, camları açmıyorum. klima çok nadir kullanıyorum ama bu değer değişmiyor. ekonomiktir düşüncesiyle alındı, haftanın 4 günü izmir- manisa arası yol yapıyor araba. aynı yolu 96 model düz vites 1.3 micra ile yaparken neredeyse bunun yarısı kadar yakıyordu. neden böyle anlayamıyorum, önerisi olan varsa dinlemeye hazırım. bundan sonra 1.4'ten aşağı araba almayı düşünmüyorum ve bence ya düz olacak yada tam otomatik.

2004 corsa 1.2 easytronic kullanıyorum. 100 km'de 13-14 litre benzin yakıyor. arabanın devrine göre vites geçişlerinden önce ayağımı gazdan çekiyorum. 3000 devirden önce çeksem de çekmesem de vitesi değiştirmiyor zaten. yağı suyu herşeyi tamam, camları açmıyorum. klima çok nadir kullanıyorum ama bu değer değişmiyor. ekonomiktir düşüncesiyle alındı, haftanın 4 günü izmir- manisa arası yol yapıyor araba. aynı yolu 96 model düz vites 1.3 micra ile yaparken neredeyse bunun yarısı kadar yakıyordu. neden böyle anlayamıyorum, önerisi olan varsa dinlemeye hazırım. bundan sonra 1.4'ten aşağı araba almayı düşünmüyorum ve bence ya düz olacak yada tam otomatik.

bence bir problem var. 1,2 corsa'nın bu kadar yakması hiç normal değil. benim astram çok soğuk günlerde bile çankayada oturmama rağmen 8,5 lt'yi geçmedi. bu arada yokuş yukarı çıkmadığım sürece vitesler hep 2500 civarı yükseliyor. Viteslerin geç yükselmesi yakıtın fazla harcanmasına yol açıyor muhtemelen.

spor modda bile o araç 13-14 litre yakmaz.aracınızda problem olduğu çok açık.vitesin 3000 den önce değişmemesi zaten garip.
normal modda ayağı gazdan çekince 1500 devirde bile vites değiştirdiğin oluyor easytronic şanzımanın.
şehirlerarasında yakacağı 6,5-7 litre olmalı.
servise götürüp baktırın öncelikle.detaylı inceleme şart.

klas34,
kusura bakma, yalan söylüyorsun demiyorum araç hatalı gösterebilir. dur kalk trafikte 1.6 benzinli ve tam otomatik bir aracın 100km/7.0 lt benzin tüketmesi imkansızdır. bence deponuzu fulleyip, gezip tekrar fullemek şeklinde bir de kendiniz hesaplayın tüketimi.
ha toyata imkansızı başarmışda olabilir... dediğim gibi denerseniz bunu kanıtlamış olursunuz. şuan 1.6 1.3 ve 1.4 dizel manueller, istanbul şehir içinde 6.0- 6.5 civarı tüketmektedir. dizel tam otomatik i30, ceed gibi modellerde 7.0-7.5 civarında tüketmektedir.

ah nerede 7. 7.5 1.6 astra h var 10.9 da kaldım şehiriçi full ve trafik deyim inmiyorki hiç delirecem.

ben bildiğimden şaşmam. franzferdinand. hiç üzelme bütün 1.6 atmosferikler senin gibi yakıyor... yarım litre yukarı aşağı oynar en fazla

estağfurullah kusura bakılcak birşey yok...;)
valla değerleri 2 defa sıfırlayıp kontrol ettim..
gerçekten banada çok düşük geldi.
ama birde şu var ,benim araç rodajda olduğundan dolayı,aracımı çok sakin kullanıyorum,asla ve asla gaza yüklenmiyorum,ani fren ,ani hızlanmalar kesinlikle yapmıyorum.(rodajda olduğu için)
zaten normaldede sakin kullanırım.
ama tekrar söylüyorum özellikle son bir kaç gün takip ettim tüketim 6.8 6.9 max 7.0 olarak gördüm .
uzun yola ve şehir dışına çıkma fırsatım olmadı .
ama yinede kontrol etmeye devam edicem.
hatta ve hatta bir ara resmini çeker koyarım buraya..
saygılarımla..

Ortalama tüketim yanlız başına olmaz, ortalama süratinizi de hesaba katmalısınız. İkisi iç içe geçince anlamlı oluyor.
Daha iyi anlaşılabilmesi açısından benim araç ve ortalamalarından örnek vereyim.
Yol bilgisayarında; ortalama hız 28 km/h'i gösterdiğinde, ortalama tüketim 8,5 lt/100 km'yi,
Ortalama hız 19 km/h'i gösterdiğinde ise ortalama tüketim 10,5 lt/100 km'yi göstermekte.
Aracım; manuel vites, benzinli(115hp) Astra H.

bu sabah yine sıkışık trafikte işe geldim.
easytronic gerçekten çok kötü birşey.debriyaja basmak yok, vites derdi yok.dur kalk eziyeti yok.kötü çok kötü:D

Geri