Manuellerde ESP ve ASR devreye gırerken ve bırcok guvenlı surusu kontrolunu etkılıyen unsur easytronıclerde gırmıyo.
Son düzenleme:
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ortalama Yakıt teriminin açıklamasını biliyor musunuz?
2004 corsa 1.2 easytronic kullanıyorum. 100 km'de 13-14 litre benzin yakıyor. arabanın devrine göre vites geçişlerinden önce ayağımı gazdan çekiyorum. 3000 devirden önce çeksem de çekmesem de vitesi değiştirmiyor zaten. yağı suyu herşeyi tamam, camları açmıyorum. klima çok nadir kullanıyorum ama bu değer değişmiyor. ekonomiktir düşüncesiyle alındı, haftanın 4 günü izmir- manisa arası yol yapıyor araba. aynı yolu 96 model düz vites 1.3 micra ile yaparken neredeyse bunun yarısı kadar yakıyordu. neden böyle anlayamıyorum, önerisi olan varsa dinlemeye hazırım. bundan sonra 1.4'ten aşağı araba almayı düşünmüyorum ve bence ya düz olacak yada tam otomatik.
klas34,
kusura bakma, yalan söylüyorsun demiyorum araç hatalı gösterebilir. dur kalk trafikte 1.6 benzinli ve tam otomatik bir aracın 100km/7.0 lt benzin tüketmesi imkansızdır. bence deponuzu fulleyip, gezip tekrar fullemek şeklinde bir de kendiniz hesaplayın tüketimi.
ha toyata imkansızı başarmışda olabilir... dediğim gibi denerseniz bunu kanıtlamış olursunuz. şuan 1.6 1.3 ve 1.4 dizel manueller, istanbul şehir içinde 6.0- 6.5 civarı tüketmektedir. dizel tam otomatik i30, ceed gibi modellerde 7.0-7.5 civarında tüketmektedir.
estağfurullah kusura bakılcak birşey yok...
valla değerleri 2 defa sıfırlayıp kontrol ettim..
gerçekten banada çok düşük geldi.
ama birde şu var ,benim araç rodajda olduğundan dolayı,aracımı çok sakin kullanıyorum,asla ve asla gaza yüklenmiyorum,ani fren ,ani hızlanmalar kesinlikle yapmıyorum.(rodajda olduğu için)
zaten normaldede sakin kullanırım.
ama tekrar söylüyorum özellikle son bir kaç gün takip ettim tüketim 6.8 6.9 max 7.0 olarak gördüm .
uzun yola ve şehir dışına çıkma fırsatım olmadı .
ama yinede kontrol etmeye devam edicem.
hatta ve hatta bir ara resmini çeker koyarım buraya..
saygılarımla..