easytronic arabayı parkederken el fren olayı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan teknogri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

teknogri

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
dün arabanın kitapçığını okuduğumda easytronic vitesli arabada stop etmeden önce yokuş yukarı ise A-1 de stop edin,yokuş aşağı ise R de stop edin ve el fernini çekmeyiniz yazıyordu,acaba el freni için yazılan sizce doğru mu,

bence cok sacma bişey bu o zaman el frenı koymasınlar araca yanı hem aracı park edınce p ye alınıp el frenı cekılmıyormu..

easy viteste p yok zaten.
ben vitesin nerde olduğuna bakmıyorum.zaten doğal olarak A konumunda oluyor.stop ediyorum ve el frenini çekiyorum.

easytronicler yarı otomatik gibi olduğu için n de bırakılmıyor sanırım

Bana da çok saçma geldi. Arabayı durdurduğum anda, otomatik olarak el frenini çekiyorum ve boşa alıyorum. merak ettim bir bakayım ben de kitapçığa.

Düz vites arabalarda yapılması gerekenler gibi;

yokuş aşağı park ederken geri vites,
yokuş yukarı park ederken a-1,

ve el freni çekilir. bence yanlış okudunuz kitabı, benim aracımın kitabında el frenini çekin yazıyor.

el freni olayına akşam bi daha bakayım

bende aracı stop ederken A1 yada R konumuna getirin aracı stop ettikten sonrada el frenini çekin diye yazıyor diye hatırlıyorum..siz yanlış okumuş olabilirsiniz yada yanlış yazılmıştır kitapçığa..

A1 veya r + el freni doğrudur. Ancak park yeriniz eğimli değilse boşta bırakıp el freni çekmenizi tavsiye ederim, aksi takdirde aracınız sabah çalışmazsa vitesi boşa alamayacağınızdan olduğunuz yerde çakılır kalırsınız. İtemezsiniz, çekemezsiniz. Başıma geldi ondan söylüyorum, bu şekilde boşta bırakmanın faydasını arıza durumunda gördüm.

dün arabanın kitapçığını okuduğumda easytronic vitesli arabada stop etmeden önce yokuş yukarı ise A-1 de stop edin,yokuş aşağı ise R de stop edin ve el fernini çekmeyiniz yazıyordu,acaba el freni için yazılan sizce doğru mu,
,

eskı easytronık kullanıcısı olarak soyuyorum oyle bısey yok zaten kontagı cevırdıgın anda a1 'e gecıyor el frenını cekmemezlık yapmayın arabayı ALLAH korusun yolllardan toplarsınız

Geri