Dizel Otomobilin Püf Noktaları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ya bunlar risk meselesi ikinci el dizel almam ben tanimadigim adamdan, benim cevremde cok manzaralar bu sekilde sizinkisi istisna 100bin dizel icin bitme kmsidir, nasilki piyasa dizeli ucuz diye kabul etmistir boyle bir dogru vardir, 100 km iside oyledir, ama dizel kullanicilari bunu hicbir sekilde kabul etmez.

dizel alinacaksa sifir alinir zaten en iyi karari vermisiniz...

bunu ben demedım ısmaıl bey. soyledıklerınzın hepsıne katılmıyorum da demedım. unutmadan sızın gıbı bılgısız ınsanları dogru yola getırmek ıcın gıbı kaba bır ıfade de kullanmadım hıcbır mesajımda.sızede hayırlı geceler :)

kullandin kullandin guzel arkadasim, hasan bey bilgisiz dedin ne diyecen baska, yasin kacki dedin, nerden biliyorsun belki 10 yasindan beri bu iste calisiyoruz, buda senin yasinin yarisinda fazladir bu piyasada oldugumu gosteriri... blmeden konusmayacaksin dediklerini unutmayacaksin.

ben hala diyorum dizel araba 100k km de biter, bu isi bilen adam almaz... alirsa da aldigi paranin yarisi masraf yapar maazallah yutbo 1000 lira + pompa 3000 lira enjektor vs saymiyorum.

alanada satanada hayilri olsun ne diyelim, her malin bir alicisi vardir :D

bilgisizsın degıl "zıra bu konuda bılgı eksıklıgının cok oldugunu dusunuyorum" dedım
yasın kac kı demedım "uzun yıllardır dedıgın ne kadar kı merak ettım.yasın 28?" dedım
lutfen sızde yazdıgım ılgılı mesajlara bakın ve elestırılerını buna gore yapınız. sızın, benım soyledıgımı ıddıa ettıgınız kelımeler ıle benım gercekte mesajlara yazdıklarım arasında cıddı bır uslup farkı var. yok dıyorsanız ben senın yazdıklarını ıddıa ettıgım gıbı anlıyorum ozaman ben ozur dılerım senden.herkesın ısıne de meslegıne de saygı duyarım. 15 yasındakı cocuk benden daha cok bılgı sahıbı olabılır herhangı bır konuda.sadece merak ettım demıstım.

saygilar hasan bey gereksiz bir konu demistim...

baba mesleği kurtacılık yol yardım ;)

dizel=turbo
turbo=problem

yeni nesil araçlar küçük motor ve %90ı turbolu(dizel için konusuyorum)

yazı faydalı olmus yada olacaktır inş.. turbolu aracın sogukken gazına abanılmaz...
yazın uzun yolculuklarda mola verdiğimizde direk stop edilmez..
ben demiyorum babam öle dio :D
şaka bi yana orana vurdugumuzda dizel araçtar daha çok yolda bırakıyor bilginize..
en kötü arabanın turbonun arızası 1000 tl ye cıkıo..
dizel=problem... en büyük dezavantajı egzoz sesi alamıyosun..

edit..........

Türkiye’de dizel motora sahip bir çok otomobil 1.6 litrenin üzerinde. Bu yüzden vergi dezavantajına sahip. Bu durum tüketiciye ekstra ücret olarak geri dönüyor.

Türkiye’de dizel motora sahip bir çok otomobil 1.6 litrenin üzerinde. Bu yüzden vergi dezavantajına sahip. Bu durum tüketiciye ekstra ücret olarak geri dönüyor. Otomobili kullanırken sağlanan ekonomi, ilk satın aldığınızdaki fiyat farkı altında eziliyor.

Eğer satın aldığınız otomobili uzun süre kullanan veya çok uzun yol kat eden bir tüketiciyseniz, dizel motorlu bir otomobil kazandırıyor. Yılda 40-50 bin kilometreyi geçmeyen bir tüketiciyseniz veya otomobilinizi 3 yıldan az kullanacaksanız, dizel motorlu bir otomobil kullanmak ekonomik değil.

Yeni teknoloji dizel motorlu otomobiller, görünüm olarak benzinli kardeşlerinden farksız. Bu yüzden yakıt alırken siz ‘motorin’ deseniz bile pompacılar ‘kurşunsuz’ gibi algılıyor. Yanlışlıkla depoya benzin konulması gibi olaylar sıkça yaşanıyor. Eğer depoya yanlışlıkla benzin konulmuşsa, motoru çalıştırmadan konulan benzinin mutlaka depodan çıkartılması gerekiyor.

Motor soğukken mutlaka kontağı yarım çevirerek uyarı ışıkların sönmesini bekleyin. Gerekli sistemler ısındığında ışıklar sönecek ve motor soğuk olmasına rağmen bir seferde çalışacaktır.

Motor soğukken ısınmasını bekleyin. Dizel motorlar benzinlilere göre daha yavaş ısınmaktadır. Kalkışta soğuk motor, konforu bozacak şekilde sarsıntılı olur.

ALINTI: otomobiltutkusu.com

çağrı bir konu açtın ortalık karıştııı nediiyim sanaa :)

Astra h kiyaslama yaparken ayni klas arac olarak aliyorum;
Astra h 1.3cdti ve astra h 1.4 motor...
benzin 3,97tl dizel 3,22tl
astra h cdti sehir ici 100km de 6litre 3,22tlx 6= 19,32 ki aslen o kadar yakita zor gelir....
gelelim astra h 1.4 motor;
ortalam sehir ici yakit 100km de 9 litre 3,97x9 = 35,73 tl...
her iki araba ile ortalam senede 10000km yol kat edelim
dizel 1932 tl ye gelir,benzinli ise 3573 tl ye...
bu araci 4 sene kullanalim aradaki fark 6564tl dir arac alirken 3000 tl farki cikarmiyorum cünkü satarken aldiginiz o farki yine fark ile cebinize alcaksiniz...
simdi 6564 tl az mi??? bu sizin servis bakiminiza da yeter tekerinizede,kaskonuzada...
simdi bu 10000km senedeyi 15000km cikaralim ne dersiniz fark 9000tl yi bulacak ve gececek

yukardaki hesaplamaya göre 100.000 km de benzin ile mazot arasında ki fark 16.410 tl bu kadar farka istediğin masrafı yaparsın

antidizelci olduğum için ilk sayfayı okuyup direk yorum yazdım:D:D

aynı şeyleri yazmışız söyledğin gibi küçük arabada dizel heleki küçük motorda dizel üç haneli km rakamlarında hepten problem masraf;)

ya yapmayin arkadaslar hangi arac 9 litre benzin harciyor yuh diyorum dizel 6 litre tuketiyor o dogru, yanlis yonlendirme yapmayin, dizel 700 km yaparsa benzinli 500 yapar o kadar fark yok, hesap yanlis yapilmis. yada ucuk rakamlar ile yapilmistir....

Son düzenleme:
ben dizeli severim o ayri bir konu ama boyle konu oldumu dizelmi benzin mi her zaman benzinden tarafimdir.

Geri