Dizel Otomobilin Püf Noktaları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ismaıl kardesım sen bıldıgınden devam et ozaman dıyecek lafım yok.uzun yıllardır dedıgın ne kadar kı merak ettım.yasın 28? bu konu aslında bır efsanedır.her malın bır camur atanı olur.dızel arac pahalı oldugundan da camur atılacak yonu budur.ben dızel harıc arac kullanmadım bugune kadar.bu 3 aracım olacak.cevremdede dızel kullanan sıkı dostlarım var.herhangı bırınden bu tur bır serzenıs duymadım.kaldıkı yolcu otobuslerıde dızel araclardır. ve mılyon km ler devırırler. onlar otobus deme sakın.motor dızel derım sana sadece

ya bak tarzim itibari ile polemik sevmem, 27 yasinda senin bilgin ne kadar, hergun kac araba ile ugrasiyoruz, bu konuya son mesajimdir, seni engin bilgin ile burada yalniz birakiyorum.

ya bak tarzim itibari ile polemik sevmem, 27 yasinda senin bilgin ne kadar, hergun kac araba ile ugrasiyoruz, bu konuya son mesajimdir, seni engin bilgin ile burada yalniz birakiyorum.

polemık olusturdugumu dusunmuyorum ısmaıl bey. sadece yazdıgınız bır cumlenın karsısında oldugumu belırttım ve gerekcelerını sundum.bu konuda oldukca engın bır bılgıye sahıbım yazdıgımı da hatırlamıyorum. ancak polemık dedıgınız sey burada yazılanların yanlıs oldugunu dusunup cevap vermekse evet polemık ıcındeyım suanda sızınle. sadece sızınle karsı goruste olan kısılere karsı anlayıslı olun yeterlı. yazı yazmamanız burada bır seyler ogrenmek ısteyen ınsanlar ıcın mukafat olmaz.saygılarımla

polemık olusturdugumu dusunmuyorum ısmaıl bey. sadece yazdıgınız bır cumlenın karsısında oldugumu belırttım ve gerekcelerını sundum.bu konuda oldukca engın bır bılgıye sahıbım yazdıgımı da hatırlamıyorum. ancak polemık dedıgınız sey burada yazılanların yanlıs oldugunu dusunup cevap vermekse evet polemık ıcındeyım suanda sızınle. sadece sızınle karsı goruste olan kısılere karsı anlayıslı olun yeterlı. yazı yazmamanız burada bır seyler ogrenmek ısteyen ınsanlar ıcın mukafat olmaz.saygılarımla

bakin beyefendi, cumlelere dikkat etmeniz lazim forum kurallari ve usluplari vardir, ona uygun konusmalisiniz nasildir bu beni ne kadar taniyorsunuz ki bilgimi kiyasliyorsunuz, eksik oldugunu soyluyorsunuz benim yazdiklarima bakin sonra kendi yazdiklariniza teesuf ediyorum size.

100bin km yapmış dizel aracın sahibi öyle titiz olmalı ki sorunsuz şekilde nice 100binler devirsin.

1.3CDTI olumsuz yanları;

-Enjektör
-Volant
-Hararet yapmazda eğer yaparsada bidaha çalışması zor olur. Piston kompresörü sorun olduğundan.
-Sağ taraftaki orta diş erkek akslarınb bozulması
-Turbo Meşhur selenoid valfi
-Turbo ötmesi ilerde sıkıntı olması

1.6Benzinli aracın olumsuz yanları;

-Emmemanifolt Twinport arızası
-Silindirlerde tekleme
-Ateşleme bobini
-Egr arızası

Hatırladıklarım bunlar. Her arac için yazıyorum. Türkiye şartlarında nekadar titiz nekadar düzenli nekadar temiz yakıtta alsanız. 100bini devirmiş bir motor dizelde benzine göre daha fazla masraf çıkaracaktır.

ısmaıl bey evet suan polemıge gırıyorum sızınle.
ıkı kere cumlelerınızın basında "ya" dıye baslayan sız olmussunuz. cumlelerımde bır aykırılık varsa admın ınceler geregını yapar.ben buradayım.bılgınızı herhangı bırısıyle kıyaslamadım ancak ınsanları yanlıs yonlendıremezsınız burada.bır cok sey bıle bılıyor olsanız burada basta bana bır cok kısıye dızelın bıtme noktası 100 bın km dır dıye bılgı veremezsınız.varsa bır forum kuralı once dogru bılgıler verılmesı adına kuraldır.uslubumda ne bır terbıyesızlık nede bır asagılama ıbaresı goremıyorum.
sız son demıstınız ama en ıyısı ben bu konudakı sızın yazdıklarınızın altına son mesajım dıyeyım

uslubunuzda duzelme olmadigi surece sizin gibi bilgisiz insanlari dogru yol getirmeye caisacagiz demi hadi bakalim. o yuzden son mesaj olmadi olamadi.

100bin km yapmış dizel aracın sahibi öyle titiz olmalı ki sorunsuz şekilde nice 100binler devirsin.

1.3CDTI olumsuz yanları;

-Enjektör
-Volant
-Hararet yapmazda eğer yaparsada bidaha çalışması zor olur. Piston kompresörü sorun olduğundan.
-Sağ taraftaki orta diş erkek akslarınb bozulması
-Turbo Meşhur selenoid valfi
-Turbo ötmesi ilerde sıkıntı olması

1.6Benzinli aracın olumsuz yanları;

-Emmemanifolt Twinport arızası
-Silindirlerde tekleme
-Ateşleme bobini
-Egr arızası

Hatırladıklarım bunlar. Her arac için yazıyorum. Türkiye şartlarında nekadar titiz nekadar düzenli nekadar temiz yakıtta alsanız. 100bini devirmiş bir motor dizelde benzine göre daha fazla masraf çıkaracaktır.

bakin yazilmis, 100k kmde neler ile karsilasacaginiz... buyrun beyefendi. tum dizelleri n ortak sorunu unutulmus recep bey pompa ah gidi pompa araba sattirrir insana :D

recep bey mesajınızın basında yazdıgınız "100bın km yapmıs dızel sahıbı oyle tıtız olmalı kı nıce 100 bın km ler yapsın cumlesıne sonuna kadar katılıyorum. bılgı dogru kullanıldıgında guctur.yanlıs kullanıldıgında ıse sadece kuru kalabalıktır

bizde 100 binler cevirmez demedikki masraflari agirlasir herkes bunu anlar reecep bey anlamis, 100k araba almam dedim cunku bakimlari agirdir arkadaslar allah biliyor cok kisinin canini yakmistir 100k ustu dizeller... hayirli aksamlar bu konu bence bos laf ve kuru kalbalik dolu... gereksiz

Geri