- Konuyu Başlatan
Ynt: Dizel Astra Yakıt Tüketimi
bide sey aklima geldi ben araci bayiden alirken ihc sifirlamadim binerkende hic bakmadim bayiden ciktiginda ort. yakity tuketimi kac yaziyo diye.ama kardes sadece yol bilgisayari diil 1.3 dizel araba 100 km.de 30 lira mazot icer mi bu ne boyle :s agresif kullansan arabaya bassan hic 3000 devirden asagi inmesen anca okdar yakar 1.3 dizel BENCEmusician link' Alıntı:Benim gözlemlerime göre yol bilgisayarındaki ortalama tüketim verisinin yükselmesi daha kolayken düşmesi o kadar da kolay olmuyor.
Ben de aracı ilk aldığımda ilk 3-4 depoda çok streslenmiştim bu yakıt tüketimi düşmeyecek mi diye çünkü önce 8'lerdeydi yavaş yavaş 7'lere ve 6'lara kadar geriledi.Bir depoyla zar zor 600 km yapabiliyorken şimdi 1000 km yapıyorum yaklaşık. Ortalama tüketim değeri de uzun yol yaptığımda 5.4 oldu. Fakat, şehir içinde sıfırladığım zaman Ankara'nın yokuşları sağolsun 6'nın altına zor düşüyor.
Endişelenicek bir durumunuz olmadığını düşünüyorum. Hatta isterseniz ortalama tüketiminizi bir sıfırlayın, sakin kullanımınızla tekrar hesaplansın baktınız hala kafanıza yatmıyor o halde servise gidersiniz.