Dış sıcaklık hatalı gösteriyor yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MuzuriX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MuzuriX

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkese iyi akşamlar dış sıcaklık göstergem yanlış gösteriyordu değiştir fakat yien aynı hava - lerdeyken +5 derecede gösteriyor.Nedeni ne olabilir usta biraz geçince duzlır hava değişimini görünce dedi ama tık yok doğru göstermiyor başka ne sebebi olabilir ki yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler..

Neden olucak, ya sensörün soketi nem almıştır oksit yapmıştır yada sensör bozulmuştur.
Ama deger gösterdiğine göre soket oksitlenmiştir.
Hava değişimiyle düzelir biraz sallama olmuş.
Dış scaklık sensörünün soketini ve yuvasını balata spreyi ile temizle muhtemelen düzelir.

o soket nerde oluyor ?

o soket nerde oluyor ?

o soket ön tamponun içinde

airsensor.jpg

Aynısı başımıza geldi birkaç ay önce bazen sapıtıyor +55 derece bile gösteriyordu soketi değiştirdik ve sorun düzeldi

Arkadaşlar bugün de aracımı çalıştırmak istemiştim kaç gündür çalışmıyor ve havalar soğuk diye.. İlk bindiğimde -13 yazıyordu fakat 15 20 dakika sonra -8,5 gösterdi..15 20 dakika çalıştırmama rağmen motor hala ısınmamıştı.. acaba bunun sebebi nedir?
Teşekkürler

Arkadaşlar dış sıcaklık sensörü termik bir dirençtir. değerde küçük hata varsa 5 derece eksik 8 derece fazla gibi soket iletkenliğinde sorun olabilir en azından kontrolü kolay soketi çıkarıp kontrol eder temziler denersiniz. ama sensörden göstergeye giden kablonunda tesisat geçişlerinde bir kırılma olmuş olabilir başıma geldi daha önce müşteri arabalarında..

AYRICA
arabaya ilk bindiniz araba garajda gösterge 5 derece gösteriyo dışarı çıktınız arabayla dışarısı aslında - 6 derece ise bu gösterge 2 dk lık periyodlarla yavaş yavaş değer değiştirir anlık değer göstermez. bu sizi yanıltmasın...

Arkadaşlar geçen hafta bu karda kışta mecbur kaldığım için arabayla alışverişe çıktım. Manevra yaparken tamponlar az biraz karlara değdi.. Bir süre sonra gözüm bilgi ekranına gitti ve 48 derece gösteriyordu bu kışta! ve bugün arabamı çalıştırmak istedim şimdi de -,- derece gösteriyor.. sizce tesisat kablosu mu gitti yoksa sensör mü?
şimdiden teşekkürler

Arkadaşlar geçen hafta bu karda kışta mecbur kaldığım için arabayla alışverişe çıktım. Manevra yaparken tamponlar az biraz karlara değdi.. Bir süre sonra gözüm bilgi ekranına gitti ve 48 derece gösteriyordu bu kışta! ve bugün arabamı çalıştırmak istedim şimdi de -,- derece gösteriyor.. sizce tesisat kablosu mu gitti yoksa sensör mü?
şimdiden teşekkürler

Dediğiniz gibi ikisinden biri, ya sensör yada kablo. Bakmadan bilemeyiz :)

Geri