direksiyonu sonuna kadar dündürünce metalin metale sürtme sesi geliyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cance
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cance

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar direkiyona sonuna kadar döndürünce son çeyrek turda metalin metale sürtme sesi geliyor önce sadece arabanın içinde geliyor bu ses sanmıştım ama dışarıdan da duyuluyormuş. direksiyon kutusunda bir problem olabilir mi? direksiyon kutusu bozuksa ve yaptırmazsam ne olur nasıl problemler çıkartır?

kutudan olacagını sanmıyorum önce bı kontrol ettır. sesı anlayamadım ben

walla sadece belli bir yerde yapıyor. böle sürtünme sesi geliyor sanki bir yerler eğilmişde sürtünüyor gibi anlamadım bende niye yapıyor sürekli de yapmıyor kafasına göre yapıyor.

kardes sıcak havalarda yapmaz soguk havalarda yapıodur.dıreksıyonda bulunun pımlerde zamanla yag azalıo we surtme sesı oluo.aynı seyı bende yasadım.dedıgın gıbı bazen yapıo bazen yapmıo.o yuzden hıc servıse goturme geregı duymadım.

bu arada son turda birden sona dayıyorsan sert şekilde sürekli zarar verebilirsin ve bu da ses yapabilir.

bu arada son turda birden sona dayıyorsan sert şekilde sürekli zarar verebilirsin ve bu da ses yapabilir.

dikkat etmedim ama yapmış olabilirim neye zarar veririm peki direksiyon kutusuna mı? çünkü sadece son turun sonlarında ses yapıyor

arkadasim eger direksiyon hidrolikse sona geldiginde hidrolik pompasi calisir vede bu ses yapar ama sadece sonuna geldiginde ses cikarir daha once bir ses var ise ariza olabilr

eğer son turda geliyosa pompadaki bıçaklardan gelir o ses tavsiyem direksiyonu sonuna kadar çevirmemen sonra bıçaklar zarar görür ilk önce direksiyonun ağırlaştığını hissedersin sonra o ağırlığı cüzdanda

Walla abi hava soğukken bizdede yapıyo onu bakalım benimkide bu huyu yeni çıkardı 15-20 dak. sonra yalnız gacır gucur sesi kesiyo bende ben yağlama olmadığına bağlıyorum ama yinede net bilgim yok peki senin vectrada sürtünme sesi gibimi yoksa gacır gucur seslermi geliyo bende telaşlandım babam havalar soğuk yağlanma olmadığı için ses yapıyordur diyip konuyu kapattı cevabınızı bekleyeceğim:good:

kardes sıcak havalarda yapmaz soguk havalarda yapıodur.dıreksıyonda bulunun pımlerde zamanla yag azalıo we surtme sesı oluo.aynı seyı bende yasadım.dedıgın gıbı bazen yapıo bazen yapmıo.o yuzden hıc servıse goturme geregı duymadım.
Alper abi dediğin gibi yanlız sürtme demeden kastın gacırt gucurt sesler geliyo onu kastediyorsanız aynı olay bendede var ama araba baya bi yol yaptıktan sonra o sesi kesiyo ve bu huyunu daha yeni çıkardı havalar soğudu romatizmaları azdı aracımın:D

Geri