Merhabalar, okul sebebiyle arabaya pek binemiyorum, hatta son 1 ay içinde 2 kez bindim. Yeni 1000kmde continental lastiklerim var, ondan öncesinde 4-5 yıllık ve balansı bozuk hatta kabaklaşmış kumho lastiklerim vardı. Ayrıca direksiyon çok hafif sağa çekiyordu. Bu berbat haldeyken bile direksiyon ve pedallarda en ufak titreme, hatta pürüz bile yoktu. Afyon-Kütahya karayolunda fazlaca eğimli bir rampada motor yükteyken( yani viteste) önüme abuk subuk kıran bir şöför yüzünden frene güzelce abandım, o sırada hem abs devreye girdi hem de acayip bir silkelenme oldu. Bu olaydan sonra 120ye kadar çok hafif bir titreme, 130kmde ise aşırı bir titreme direksiyonu sarsma olayı olmaya başladı.
Sıfır continental lastik seti aldım, jantlarımda en ufak eğrilme darbe veya bir sorun yok, 2 kez rot ve balans ayarına gitti, rotçu ön takımın gayet güzel göründüğünü söyledi ki zaten 2013 nisan-mayıs gibi ön takım rot kol-baş-körük üst takoz gibi şeyler elden geçmişti. Frene bastığımda da kontrolde bir sorun yok ancak pedallar ve direksiyonun birebir hisiyatı yansıtması sebebiyle hafif bir yalpalama var ön tarafta. Bu olay nedir acaba? Ne yapmam gerek? Lastikçimle görüştüm, eğer balans tutmama sorunu varsa hemen garantiye yollayalım, gayet şaşkınım contide böyle bir sorun daha önce hiç olmamıştı dedi...
Sıfır continental lastik seti aldım, jantlarımda en ufak eğrilme darbe veya bir sorun yok, 2 kez rot ve balans ayarına gitti, rotçu ön takımın gayet güzel göründüğünü söyledi ki zaten 2013 nisan-mayıs gibi ön takım rot kol-baş-körük üst takoz gibi şeyler elden geçmişti. Frene bastığımda da kontrolde bir sorun yok ancak pedallar ve direksiyonun birebir hisiyatı yansıtması sebebiyle hafif bir yalpalama var ön tarafta. Bu olay nedir acaba? Ne yapmam gerek? Lastikçimle görüştüm, eğer balans tutmama sorunu varsa hemen garantiye yollayalım, gayet şaşkınım contide böyle bir sorun daha önce hiç olmamıştı dedi...