Diesel Opel Vectra

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Exor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Exor

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Ben küçük bie hesap yaptım, 2.0 diesel motorun vergisi yüksek diye düşünmüyordum ama benzin ile dizelin farlı, yılda 1000 tl yaptı. Yani diesel alsam daha hesaplı oluyor ama diesel hakkında çok olumsuz şeyler duydum. Motor erken ölür, çok fazla masraf yapar vs... Bu yüzden soğuk bakıyordum.. Aranızda diesel motor hakkında bilgisi olan veya bu arabayı kullananlar yardımcı olursa sevinirim. Birde mesala bu arabayı aldığımda ilk olarak enjektörlerin değişmesi gerek diye duydum. Toplam kaç parça değişir ve ortalama ne kadar fiyat olur?

aracın modeli km si gibi önemli etkenler bilinerek daha doğru yorum yapılabilir..

Bence şimdiki motorlarin hepsi iyi abi baktiğin sürece bi sorunla karşilaştirmassin..mazotunu bir yerdne alirsan genel bakimlara düzenli gidersen iyi bir motor yaği kullanirsan çok rahat bir şekilde motor hizmet edicektir...bence dizel motorun erken ölme bitme gibi bir olayi yok sorumsuz araç kullanicilari var ne motor yağina bakiyorlar ne suyuna bakiyorlar hertür mazotu kullaniyorlar ne turboya özen gösteriyorlar sonra yaa 100.000 binde motor bitti geçicekler o işleri...bence dizel motor ustalar njektör pompacilar cammon rail sisteminden sonra parayi buldular enjektöre 2 pul ekliyolar cihazda basinç ayarlari yapiyorlar tamir ediyrlar 600 ytl aliyolar böylecede dizel kullanicilari bakimlari masraflri diye isyan ediyorlar...bizde birde clio var 0 aldiğmiz aracimizi sorunsuz bir şekilde 9 senden beri kullaniyoruz 1.4 16 v ama temin ederim szi genel bakim masraflari astra cdti mdan çok:)170 ytl 85.000bakim astra cdti mobil1 0-40 yağ ile birlikte... Clionun ise 210 ytl:)

Oohh iyice gaza gelmişim pardon:))hangi araç hakkinda böyle düşündünüz diel araçlarda evt 2. Elde iyi bir ustaya baktirmanizda yarar var önemli

alacağınz arabanın servis kayıtları varsa baktırın ayrıca iyi bir ustaya yada servise gösterin nede olsa tutumlu da olsa dizel araçlar bakımsız olunca ( kullanıcı hatası)
sorunlarıda büyük oluyorr
alacağınız araba hakkında daha fazla blgi verirseniz daha rahat yorum yapılırrr km model ne kadar a alıyorsunuz....

aracın modeli km si gibi önemli etkenler bilinerek daha doğru yorum yapılabilir..

Vectra C kasa 2003-2004 model.. Km si de 100.000-160.000 arası oluyor genelde..
2.0 motor düz vites..

Bir de tam olarak ne kadar yaktığını bilen var mı? Şehir içi ve şehir dışı

Son düzenleme:
fiyat olarak opel astra ile ayn ben olsa onu tercih ederim daha ekonomik ve elinden daha rahat çıkarırsın ayrıca motor parçalarını fiattan bile bulursunn

cdti lere bak bence dti motorlar oldukca sorunlu..

cdti ler yıl olarakta daha yeni...

benzinli 1.6 comfort yada elegance uygun bulabilirsem onu düşüneceğim gibi artık. ama bi sorum var size, 22.000 ile 25.000 tl fiyat aralıklarında da buldum. peki normal mi bu fiyatlar yani arabada sorun yoktur dimi?

Geri