debriyajıma birşeyler oldu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cance
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cance

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
bugün 0-100 yapacaktık. 1de bastım 2ye atamadım vites geçmedi vites kaçırdım diye düşündüm ama çok zor geçiyor artık vitesler. debriyajda yumuşacık oldu. çok aşşığa kavrıyor artık azcık çeksen debriyajdan hemen kavrıyor. debriyaj yumuşak olduğunda vites geçişleri de çok zor oluyor. yalnız bunu her zaman yapmadı işin ilginci. 5 kere debriyaja bastıysam 3ünde böle yumuşak 2sinde normal. debriyaj normal sert olduğunda da vitesler kolay geçiyor. arabayı daha zorlamadım da. sizce ne oldu benim debriyajıma. ustam bir tane set birde debriyaj rulmanı al gel değiştirelim dedi. debriyaj rulmanın fiyatıda debriyaj seti kadar var. bu rulman ne işe yarar ve neden bu kadar pahalı?

aracım şu anda 60binde. 30binde deişmişti baskı balata. bu ikinci olacak eğer değişecekse. acemiliğimi bu araba üstünde attım ama debriyajın üstünde ayağımı bekletmem hiç dikkatli kullanırım.

debriyaj kavrayınca çok güzel kavrıyor hiçbir sıkıntı kaçırma falan yok.ama çok aşşağıda kavrıyor işte bütün sorun orada :(

aracım şu anda 60binde. 30binde deişmişti baskı balata. bu ikinci olacak eğer değişecekse. acemiliğimi bu araba üstünde attım ama debriyajın üstünde ayağımı bekletmem hiç dikkatli kullanırım.
Bana kalırsa arabanızı çok zorluyorsunuz. Debriyajın üstünde ayağımı bekletmem diyorsunuz. Bunun haricinde yol güzargahınızdan dolayı rampalarda sık sık (özellikle yarım debriyajla) kalkış yapmak, debriyajı çok sık kullanmak, sert kalkışlar yapmak, kalitesiz yedek parça kullanımı debriyajın çabuk bitmesine neden olur. 126.000 km deki aracımda halen baskı balata değişimi olmadı.

hıdrolık kacırmıs hava yapmış olabılır. hıdrolık sevıyesını bı kontol et bırde tam motor ve sanzumanın bırlestıgı yerde kucuk 2 cm capında bı dıkdorgen bı delık var ordan hıdrolık akmısmı ona bak. bılya ndn pahalı cunkı bılya hıdrolık sıstemlı yanı normal bılya degıl ama çogu arabalarda debrıyaj hıdrolık sıstemlı ancak bılya normal bılyayı iten sıstem arksından yıttıgı ıcın daha ıyı aslında

debryajın üstünde ayağımı bekletmem acemi biri deilim. sert kalkış yaptığımız çok olmuştur. o zamanlarda ısınınca tutmazdı yalnız bu sefer sorun balatada değil baskıda. debriyaj seti aldım değiştireceklermiş görecez bakalım bence baskıda da sorun olmaması lazım.

Geri