Debriyaj Ayarı :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Filawus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınızın hızlanması nasıl gaza bastığınız oranda hızlanmıyorsa debriyajınız kaçarıyor demektir,aşağıda alsanız yukarıda çıkartsanız bir şey değişmez.

Peki kaçırmaması için ne yapmam lazım ?

Peki kaçırmaması için ne yapmam lazım ?
180 tl ye debriyaj baskı balatası, 220 tl ye de debriyaj bilyası alacaksınız. 10-20 tl ye hidrolik yağı alıp ustanıza gideceksiniz. ustanız da 100 ila 170 tl arasında işçilik ücreti karşılığında 2-3 saatte debriyajı değiştirip kaçırma sorununuzu halledecek.
aracın biraz fazla yakması ve yokuşta kalkışlarda zorlanması sizin için önemli değilse debriyaj bitene kadar kullanın.bu arada debriyaj bitince vites değiştiremez yolda kalırsınız onuda söyliyeyim.

180 tl ye debriyaj baskı balatası, 220 tl ye de debriyaj bilyası alacaksınız. 10-20 tl ye hidrolik yağı alıp ustanıza gideceksiniz. ustanız da 100 ila 170 tl arasında işçilik ücreti karşılığında 2-3 saatte debriyajı değiştirip kaçırma sorununuzu halledecek.
aracın biraz fazla yakması ve yokuşta kalkışlarda zorlanması sizin için önemli değilse debriyaj bitene kadar kullanın.bu arada debriyaj bitince vites değiştiremez yolda kalırsınız onuda söyliyeyim.

Tesekkur ederım çok guzel ayrıntılı açıklamanız için

Tesekkur ederım çok guzel ayrıntılı açıklamanız için
dost acı söyler gibi oldu ama yapacağınız masraf konusunda bilginiz olsun diye o şekilde yazdım.
aracın sorunu debriyaj ise değişim yaparken kesinlikle balata ve bilyayı birlikte değiştirin. sadece balata değiştirdikten sonra bilyanız dağılması gibi bir durumla karşılaşırsanız iki defa usta ücreti ödersiniz.
(bazı ustalar bilyaya gerek yok diyip değiştirmiyorlar, güya iyilik yapıyorlar masraf çoğalmasın diye ama balata değişiminden bir sene sonra bilya dağılınca iş yine size patlıyor ve ikinci işçiliği ödüyorsunuz. o bilyayı değiştirmeyelim diyen usta tabiki ben değiştirtmedim demiyor malesef. )

Geri