Davos zirvesi

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
Katılım
19 Ara 2007
Mesajlar
20,520
Tepki puanı
254
Puanları
83
Siteyi ziyaret et
RTE'nin bu kadar puan toplamasının sebebi de bu tavrı zaten. Politik davranmıyor, halktan biri gibi davranıyor, halk da onu benimsiyor. Yine çok puan topladı halktan bu hareketiyle. Politik olarak koyduğu tepki doğruydu, tepkiyi koyuş şeklinin doğruluğu tartışılır...
Başbakanımız politik davranamaz. Çünkü politikayı bilmiyor. Politik açıdan tepki koyması çok doğruydu, posta koyması yanlıştı. Toplantıyı terk etmesi doğruydu, Davos'u terk etmesi yanlıştı. Kurt bir politikacı olsaydı, orada kalıp bu konuyu ince ince işlemesi gerekirdi ama Kasımpaşa'lı olunca olmuyor işte.
 

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
Katılım
19 Ara 2007
Mesajlar
20,520
Tepki puanı
254
Puanları
83
Siteyi ziyaret et
Keşke 2-3 dk daha vakti olsaydı.ne kadar utanmaz insanlar,gözümüzü içine baka baka yalan söyleyen br cumhur başkanı izledik.biraz daha vakti olsaydı başbakanımızın.kalkıp ensesine patlatacaktı.dünya BAŞBAKAN görsün.
Yok yok zamanlama yerindeydi Sinan. Başbakanımızın tansiyonu da şekeri de yükselmişti. Bundan sonrası telafi edilemeyecek hata yapmasına neden olurdu. Suratı kızarmaya başlayınca, siz tabirini kaldırıp sen demeye başlamıştı bile. Oturum daha da uzasaydı lan, ulan gibi kelimeler de duyulabilirdi.
 

karabek

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Kas 2007
Mesajlar
1,837
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
helal olsun
 

KötüKedi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Tem 2007
Mesajlar
2,634
Tepki puanı
0
Puanları
36
Yaş
43
Siteyi ziyaret et
abi baştan sona kadar izledim canlı yayını tahmin ediyordum böyle bişey olacağını.ama eminim başbakanımızın söyleyecekleri,daha bitmemişti.araplara yazıklar olsun.akşam onlarında kalkıp gitmesini bekledim.hatta kaktı gidecekti.ama bm genel sekreteri yerine oturttu. onun lafıyla yerine oturması bende hayal kırıklığı yarattı.ve araplar bir kez daha gözümden düştü.
 

tunerrus

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Ağu 2007
Mesajlar
3,296
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Siteyi ziyaret et
şaşkınlıkla izledim hoşumada gitmedi değil Peres çocuk azarlar gibi parmağını sallaya sallaya bişeyler anlattıktan sonra Erdoğanın sesini çıkarmadan oturması çok kötü olurdu. Bence bütün dünyaya Türk milletinin ezilemeyeceğini göstermiş oldu.

Bu arada Erdoğan salonu terkederken arap temsilcisi ayağa fırlayıp elini sıktı. Ama daha sonra yanında oturan BM temsilcisi eliyle koltuğa vurarak otur dedi arap temsilcisi babasından azar yemiş çocuk gibi geldi yerine oturdu. Bence onunda salonu Erdoğanla birlikte terketmesi gerekirdi..
 

KaptaN55

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Kas 2006
Mesajlar
1,833
Tepki puanı
0
Puanları
0
www.google-tc.com
ezilmemek iyi güzelde ne yeri ne zamanı ne doğru taraf...orada insanlar çay muhabetti yapmaya gelmediki sen dayılanıp çıkıyorsun ordan? oraya seni türk halkı gönderdi orda ne akpcilik ne efelik ne de insanları coşturmak için bireysel hareket yapabilirsin.her ne kadar başta güzel gözükse de güzel birşey değildi.dilerimki bu hareketi siyaset malzemesi yapmazlar....
 

KADIOGLU

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
21 Haz 2007
Mesajlar
576
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Şu an bizim ve dünyanın konuşması gereken, peresin pervasız ve küstah tavrıyken Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koymuş olduğu tavrın konuşulması çok garip.

Başbakanımız bu şekilde bir uslupla davranmayıp, bazı arkadaşlarımızn dediği gibi daha sakin ve diplomatik bir dille cevap verseydi ( ki panel yöneticisene kalsa o şeklilde bir cevap bile veremiyecekti) ne değişecekti, en azından israilin gerçekleştirmiş olduğu katliama dünyanın dikkatini çekmiş ve Türkiye ve bölge halklarının onurunu yükseltmiş oldu. Umarım diğer Arap ülkeleri liderleride bu tavırdan biraz olsun örnek alıp, iktidarları uğruna ve hiç hoşlanmadıkları Hamas'ın devrilebilmesi için sessiz kaldıkları bu katliamlara karşı biraz daha dik ve onurlu bir duruş sergilerler.

Bu vesileyle Hamas ve pkk isimlerinin yan yana anılması da hayret verici bir durum. Herkesin bildiği gibi Hamas demokratik bir seçimle Filistin halkının büyük çoğunluğu tarafından iş başına getirilmiş olan bir örgüt. Hamas'ı bizim ülkemizdeki bir siyasi parti gibi düşündüğümüzde yapmış olduğu eylemlerin garip karşılanması gayet doğal. Ancak Hamas işgal altında bulunan bir ülkede, bu işgale karşı direnmek için kurulmuş olan, şu an isaril ve tüm batı dünyasının muhatab almış olduğu Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) gibi bir örgüt.

Başbakan’ın, Hamas’ın tarafında olduğunu ve tarafsız olması gerektiğini gündeme getirenlere şunu belirtmek istiyorum. Doğru olan, İsrailin işlemiş olduğu cinayetler, vicdanı olan herkesin yüreğini sızlatan masum çocukların öldürülmesi, okulların, hastanelerin hatta hasta taşıyan ambulansların vurulması karşısında tarafsız kalmak mı yoksa mazlumların yanında olmakmıdır.

Belki Başbakan’ın göstermiş olduğu tepki israille olan ve şahsen hiç tasvip etmediğim ticari ve askeri ilişkileri bitirmeyecek ve sadece sözde kalacaktır. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar maalesef bunu gerektirmektedir ama her şeye rağmen bu hareket çok güzel ve yerinde bir harekettir diye düşünüyorum.
 

fcuhadar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Ağu 2006
Mesajlar
2,486
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Ben bir TÜRK vatandaşı olarak başbakanımla gurur duydum..Yerimiydi değilmiydi hiçte umrumda değil açıkçası..Arap zirvesinde arap liderlerin ''İsrail gazze ve golan tepelerinden çekilsin,bizde israili tanıyalım''teklifini değerlendirmesini isteyen gezetecilere o zamanın israil başbakanı ariel şaron'un cevabı ''Öylemi,öyleyse hemen defolup gitsinler'' olmuştur..Kendilerini haklı göstermek adına ne politika,ne strateji ne diplomasi etiği nede insan hakları tanıyan israil'in okkalı bir osmanlı tokadına gerçekten ihtiyacı vardı..Zira tartışmanın hemen sonrasından peres'ten gelen özür telefonuda bu tokadın ne kadar kudretli olduğunu gösterir..
 

Al Paciona

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Kas 2008
Mesajlar
2,719
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
49
Siteyi ziyaret et
Biz Türk milleti olarak 1071 den beri bu mezopotamyada yaşıyoruz.buralara gelişimiz ve bu topraklarda at koşturmamızın yanı sıra sürekli büyüyen ve yükselen bir imparatorluk olmuşuz.Bu hızlı büyümedeki en büyük etken Osmanlı-Türk adeleti ve asaleti olmuştur.bulunduğumuz coğrafyaya huzur ve refahı getirmişiz.kimseyi kimselere kırdırmadan bir arada yaşamayı öğretmişiz.Ancak nezamanki bu kansız arap milleti bizi içim,izden vurup satmaya başlamış ozaman bizde çökmeye başlamışız.

İsrail dediğin avuç içi kadar bir yer, öncelikle orada nasıl var oldular onu anlamak lazım.dünyanın en zengin işadamları ve yöneticilerinin büyük kısmı yahudidir.Hitler bunların kökünü kazımaya çalışmış olsada maalesef başaramamıştır.Filistinli arapların topraklarını bu zenginlere satması sonucunda orda bir devlet kurma hayalleriyle yıllarca çeşitli faaliyetlerde bulunmuşlar ve sonunda amerikanın yardımlarıyla emellerine ulaşmışlardır.(büyük ortadoğu projesinin bir ayağıdır israil.diğer bir ayağıda kürdistanın kurulmasıdır.)
Bu kısmını şu şekilde bağlamak istiyorumki zamanında herşeyini para için satan ve Osmanlıyı arkasından satan bir arap milletini sırf müslüman diye savunmak yada kollamak bana göre doğru değildir.üstelik davos gibi bir zirvede T.C başbakanının hamasın avkatlığını yapmasınıda hiç doğru bulmuyorum.bizim öncelikli sahip çıkmamız gereken Türk asıllı bir sürü insan var kuzey ırakta ve orta doğuda.

Gelelim dün akşamki oturuma;Orda toplantıda bir cumhurbaşkanı,bir başbakan bir birleşmişmilletler genel sekreteri, bir arap birliği başkanı (kukla) vede oturumu yöneten bir gazeteci vardı.evvelinden süre ile ilgili bir beyanat verilip verilmediğini bilmiyorum ancak eğer böyle bir şey söz konusu ise oturumu yöneten kişiye bunu uygun üslupla bildirip konuşmasını o şekilde üstlenmeliydi.başbakan kıpkırmızı bir halde türkçe konuşurken gazetecininde ingilizce konuşması biraz kadın programlarındaki tartışmalar gibi oldu.başbakanın muhatabı gazeteci değildir.heleki elini kolunu uzatıp dokunarak susturmaya kalkışması hiç haddi değildir.başbakanın öyle bir bakış yada ifade kullanması gerekirdiki (kes sesini elini kokunuda çek ne kadar konuşacağıma ben karar veririm) herkes onu taktir edip dinleyebilsin.soruyorum bir fransa, almanyai amerika devlet başkanına omuzuna dokunarak eline koluna dokunarak bu hareketleri yapabilirlermiydi?

Her ne olursa olsun benimde gururum bir vatandaş olarak okşanmıştır.ama devlet adamı olarak toplantıyı terketmesi biraz acziyet olarakda değerlendirilmedi değil bazı camialarda.üstelik beni en çok üzen toplantıyı terketmesi üzerine yaptığı basın toplantısında tavrının moderatöre olduğunu söylemesidir.yani bir miktar kıvırmıştır kabacası.çünkü bir devlet başkanının moderatöre kızıpda toplantıyı terk etmesi doğru olamaz.ancak bu magazin tartışmalarında olur.herkes bir ağız olmuşcasına PERES in özür dilediğinden bahsediyor.adam özür falan dilememiş.aynen şu ifadeyi kullanmış;"tavrım sizin şahsınıza değildir, sizi ve Türkiyeyi çok önemsiyoruz ve saygı duyuyoruz".
madem toplantıyı öyle sert terkettin kessene israille ilişkilerini, arap birliğini davet etsene boykota ozaman.bizim yaptığımız silah anlaşmaları neticesinde kullanılan obüsler vesaireler kullanılmıyormu filistinlileri vururken.yada bizim sattığımız F-16 lar?

Biraz fazla duygusaldı ama hiç politik değildi.yinede benimde hoşuma gitti basın toplantısına kadar olan kısımları.saygılar.
 
Son düzenleme:

ERGÜ

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Mar 2008
Mesajlar
1,464
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Siteyi ziyaret et
Ben bir TÜRK vatandaşı olarak başbakanımla gurur duydum..Yerimiydi değilmiydi hiçte umrumda değil açıkçası..Arap zirvesinde arap liderlerin ''İsrail gazze ve golan tepelerinden çekilsin,bizde israili tanıyalım''teklifini değerlendirmesini isteyen gezetecilere o zamanın israil başbakanı ariel şaron'un cevabı ''Öylemi,öyleyse hemen defolup gitsinler'' olmuştur..Kendilerini haklı göstermek adına ne politika,ne strateji ne diplomasi etiği nede insan hakları tanıyan israil'in okkalı bir osmanlı tokadına gerçekten ihtiyacı vardı..Zira tartışmanın hemen sonrasından peres'ten gelen özür telefonuda bu tokadın ne kadar kudretli olduğunu gösterir..



Sonuna kadar katılıyorum arkadaşıma İsrail için herşey mubah çoçuk öldürüyor kadın öldürüyor ayıptır be kardeşim bu adamlarla ancak bu dille konuşulur

Hem korkmayın İsrail bizi kaybetmeyi göze alamaz biz onun için 75 milyon nufusu olan bir pazarız işin içine para girince yahudiler yumuşar
 
Üst