Davos zirvesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smihci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Peres'in konuşma tarzı ve panel moderatörünün yönetimi tavırsız bırakılacak durumlar değildi elbette ama sonrasında başkanın hareketleri de tartışılır.

T. erdoğan'ın peres'e söyledikleri ve toplantıyı sinirlenerek terk etmesi ne kadar doğru?! İsarilin çocukları öldürdüğü hatta net bir şekilde katliam yaptığı doğrudur ancak siyaset ve müzakere sanatı, herkesin bildiği gerçekleri herkesin kabul edeceği gerçekler şeklinde savunmak, tartışmak ve kabul ettirmektir.Bu nedenle başbakanın daha sakin ve kontrollü bir tutum takınması devlet adamlığına yakışan ve Türkiye'nin ilgili süreçte bugüne kadar üstlendiği yapıcı arabuluculuğu sürdürmesine de yardımcı olacak bir unsurdu. Ama olmadı. Şimdi sanki biz uzlaştırıcı değilde taraf durumuna düşerek pozisyonumuzu zedeledik, üstelik hamas ağzıyla konuşarak uluslararası platformda pkk hakkında aynı uygulamalara daha açık hale geldik. (hamasla pkk elbette bir değil ama seçimiş bir filistin meclisinin varlığını konuşmalarda ön plana çıkarmak daha doğru olurdu)

not: bunları yazmam Siz değerli arkadaşlarımın görüşlerine de genel olarak latıldığımın anlamına gelmiyor. sayg.

Peresin sesini yükselterek konuşması ne kadar yanlışsa erdoğan'ın verdiği tepki de bence çok doğru değildi.

Her ne kadar içerik olarak doğru şeyler söylese de, haması savunur tarzı ve davranışları bir politikacıdan ziyade alelade bir vatandaşın tepkisini andırıyordu.

Politika özellikle de dış politika konusunda atılacak her adımın iyi değerlendirilmesi ve tartılması gerekli...

herkesin alkış tuttuğu, helal olsun dediği davranışın bize ne gibi sonuçlar getirebileceğini de düşünmek lazım...

ımf ile oturup üç kuruşun pazarlığını yaparken, yanıbaşımızda ABD ırak ve afganistan da bir sürü cana kıyarken sessiz kalan, rusya gürcistana girdiğinde sadece aman yapma etme diyen, ama israil konusunda aslan kesilen ve filistinlilerden daha çok filistini savunan başbakanın bu tavrı, yıllardır amerikada ermeni soykırımı iddialarının senato gündemine gelmesini engelleyen, hatta gelse bile reddedilmesini sağlayan yahudi lobisinin aleyhimize dönmesine yol açacak...

terör faaliyetlerinde bulunan Hamasa destek vermek, PKK mücadelesinde "bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" denmesine sebep olacak..

ve korkarım ki en kötüsü, yahudilere karşı bir nefret ve kin beslenmesine yol açacak...

umarım bunların hiçbiri olmaz...

terör faaliyetlerinde bulunan Hamasa destek vermek, PKK mücadelesinde "bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" denmesine sebep olacak..

abi PKK ya destek vermeyen ülke var mı ? Biz yine müslüman Allah inancı olan kimseleri destekliyoruz ya da ne bilim o ölen çocukların resimleri aklıma geldikçe çıldırıyorum...

Pkk Nın enbüyük destekçileri zaten yahudiler amaçları bir şekilde pkk ya ülkeyi böldürüp sonra ellerinden toprakları satın alarak orada yahudi yerleşkesini büyütmek yani kutsal kitaplarında yazılı olan kutsal topraklar

ben yahudilerin pkk ya desteğinden bahsetmiyorum...

dünyanın türkiye nin pkk ile olan mücadelesine bakış açısından bahsediyorum.

bence ç.ç.g.h. denilecek bir konuşmaydı tüylerim diken diken oldu. uzun zamandır bastırılan duygularımıza tercüman oldu Recep Tayyip ERDOĞAN.

her ne kadar icraatlarından memnun olmasam,farklı siyasi görüşten olsam da evet bence de Başbakan'ın tutumu gayet yerindeydi TÜRKİYE CUNHURİYETİ hiç kimsenin küçük göremeyeceği,amerikalı,avrupalı her kim olursa olsun ezip geçemeyeceği bir kuvvet ve kudrete sahip, bunu eninde sonunda birlik ve beraberliğimize tüm tarihimiz boyunca değişik oyunlarla göz diken tüm yabancılar anlayacaklar....zaten TÜRK'ÜN TÜRKDEN BAŞKA DOSTU YOKTUR bu söz defaeten kendini ıspatlamış ıspatlamaya devam da ediyor para baronlarını,amerika dangalağını arkasına almış tükürük kadar kahrolası bir devlet tüm orta doğuda terör estiriyor ve kendine medeni diyen birçok milletten alkış alıyor bir gün alkışlayanların da terör belasının en şiddetlisiyle karşılaşmasını yüce ALLAH'DAN DİLERİM elektrikleri kesildiğinde terör saldırısı sanıp hangi ine sığınacaklarını şaşıran amerikalılara da kapak olsun Başbakan'ın tavrı...

Keşke 2-3 dk daha vakti olsaydı.ne kadar utanmaz insanlar,gözümüzü içine baka baka yalan söyleyen br cumhur başkanı izledik.biraz daha vakti olsaydı başbakanımızın.kalkıp ensesine patlatacaktı.dünya BAŞBAKAN görsün.

Başbakanımızın dediği şu cümle çok hoşuma gitti Karşınızda kabile reisi yok 75 milyonluk bir devletin başbakanı var

Eyvallah çektikçe ezen çok olur arada iyidir böyle şeyler hem şuda bir gerçek siyasiler o çok konuşulan siyasi ve diplomatik bir şekilde olsa daha iyi olurdu bu tavır HAYIR efendim olmazdı

Böylesi daha iyi halkın anlayacağı dilde konuşmak

Ne mutlu türküm diyene

Geri