Dacia Duster

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan darkmoon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
beklemedeyim genede yorumlar için teşşekkürler tabi yorum yapmak isteyenlerde yapabilir..

ben niva çok sürdüm bizim adapazarındaki amcalarımın dağ evinde plakasız vardır dağa ava çıkarlar onla katır gibidir sektöründe çok iyidir ama konumuz niva değil dusterla nivayı kıyaslamakda her açıdan konfor iç hacim sürüş rahatlığı teknolojisi v.b mercedesle doğanı kıyaslamak gibi olur..

benim düşündüğüm 4x4 versiyonunda seçmeli isterse 4x2 ye geçilebiliniyor abs esp asr v.b hepsi var. yani nivayla kıyaslamak abeste iştigal kaçar her açıdan..

prestij olayına gelince suv segmentinde ne alırsan al prestij suvları bellidir 5 parmağı geçmez range rover oda yenisi eskisininde prestiji olmaz landrover yenisi cherooke cayanne x5-x6 navigator esclade sanırım başkada yok.. bunların dışında ne alırsan al zaten o prestij olayının dahiline giremessin.. o alanda prestij peşinde koşan marka budalaları zaten neyin ne kadar ettiğini modeline yılına kadar çok iyi biliyorlar..

yani sen rangeim var diye gururlanırsın hava atarsın orda masada oturan adam almış 10 yaşında range i gariban 30 bin tl ye hava atıyor der hatta bazısı dahada ezer almış doğan şahin parasına etrafda geziniyor der yani iş eğer gösteriş imaj prestij ise ondan bahsediyorum yoksa kendi halinde takılıcaksan duster alsan kime ne 10 yaşında range rover alsan kime ne...

Son düzenleme:
40 bin tl ye 4x4 suv sınıfında araba alıyorsanız illaki dezavantajları olucakdırki buda dezavantaj sayılmaz zaten dediğiniz iç tasarım malzeme kalitesi yüksek olsa aracın fiyatı normal bir suv klasmanındaki akranlarına denk gelir.. gene şu anki fiyatından 10 bin tl fazla olurdu fark ederdi adamlar mevcut renault motorunu mevcut klasik dacia iç panelini kullanmışlarki sanırım aracın ucuz olmasındaki en büyük faktör bu bağımsız bir iç tasarımda uygulansa araca özel fiyatta epey bir fark ederdi..
Hakan aynı fikirdeyim zaten.Eleştiri konusu duster üretilirken dış tasarıma verilen özenin içeride nerdeyse hiç olmaması.Dacia loganın iç parçalarını ve görünümünü görmek hayal kırıklığı oldu.
Mesela radyo-cd çalar o kadar basit ve emanet durmuş ki.Ayrıca vitesin arka tarafında kalan ve kapı veya cam kilidi olan bir düğme var.Yanlamasına yerleştirilmiş ve aslında parça diklemesine üretildiği için üzerindeki baskı bile yan duruyor.Yani parça emanet.
Dışarıdan bu kadar şık olan,kendini kanıtlamış dizel motor versiyonları olan ve fiyatı da çok mantıklı olan bir modelin içini biraz daha kaliteli ve özgün yapmak bence maliyetleri uçurmazdı.Yani 40 değil 45 bin olsun ama en azından içi de dışı kadar iddialı olsun.

Hakan aynı fikirdeyim zaten.Eleştiri konusu duster üretilirken dış tasarıma verilen özenin içeride nerdeyse hiç olmaması.Dacia loganın iç parçalarını ve görünümünü görmek hayal kırıklığı oldu.
Mesela radyo-cd çalar o kadar basit ve emanet durmuş ki.Ayrıca vitesin arka tarafında kalan ve kapı veya cam kilidi olan bir düğme var.Yanlamasına yerleştirilmiş ve aslında parça diklemesine üretildiği için üzerindeki baskı bile yan duruyor.Yani parça emanet.
Dışarıdan bu kadar şık olan,kendini kanıtlamış dizel motor versiyonları olan ve fiyatı da çok mantıklı olan bir modelin içini biraz daha kaliteli ve özgün yapmak bence maliyetleri uçurmazdı.Yani 40 değil 45 bin olsun ama en azından içi de dışı kadar iddialı olsun.

haklısın bu dediklerinin yüzde yüz katılıyorum hatta kendimde diyorum içi vasat diye ama inan suv segmentinde bu kadar dolu olupda bu kadar iyi motoru olupda ucuz olan suv yok dusterın en dolusu 45 bin tl ki eksik liklerde binici tarafından halledilir mesela iç tasarım ahşap kaplama yapılır yada zevkine uygun bir şey teyp dediğin değişir zaten yurtdışında resimlerdede var dikkat ettiysen navili teyp kullanmışlar ben bir kaç tane forumlarda gezerken gördüm adamlar deri döşemeli bodykitli fabrika çıkışı almışlar aracın içide dışıda güzel görünüyordu dedimya inan buna suv segmentinde en dolusuna akran bulmaya kalksan 60 bin tlden başlar o ufak tefek ayrıntılardaki şeyleride görmiyceksin artık senin dediğin o düğme falanda neticede işlevini yapıyorsa sorunsuz artık o kadar ayrıntıda takılmıycaksın..

bugün giriş sınıfı 2.2 freelander alsan 105 bin tl ki bu giriş sınıfı en boşu dolusu 2.2td nin 130 bin tl falan.. hani kia sportage ile kıyaslasan sportage in 1.6 benzinlisi 51 bin tl dusterın 1.6 benzinlisi en fullünün 36 bin tl yani arada neyle kıyaslarsan kıyasla uçurum bir fiyat farkı var..

fiyat/performans oranı yüksek bir model diyelim.
şehirde kullanırken çok iş yapar.asfalttan ayrılınca da normal kullanıcının işini görür.
iç tasarım ve malzeme benim açımdan büyük eksiklik.
dış tasarım ve renk seçenekleri çok başarılı.
kullandığı dizel motoru da düşünürsek alınır bir model.

fiyat/performans oranı yüksek bir model diyelim.
şehirde kullanırken çok iş yapar.asfalttan ayrılınca da normal kullanıcının işini görür.
iç tasarım ve malzeme benim açımdan büyük eksiklik.
dış tasarım ve renk seçenekleri çok başarılı.
kullandığı dizel motoru da düşünürsek alınır bir model.

ortak fikrimiz budur zaten başka ibr şey değil

ek olarak yazdıklarına bir artısı daha varsa kullanılan teknolojide gayet modern ve başarılı
4x4 ve 4x2 seçeneği var bu her 4x4 de yok bazılarında hep 4x4
ayrıca abs esp asr gibi sistemlerde arabada mevcut bunlarda çok önemli göz ardı edilemez sistemler
asr bir suv için olmassa olmaz bir özellik bence kayma kontrol özelliği kumlu çamurlu alanda falan..

1.5 dci motor 110 pslik olan gayet guzel gibi sizinde baktiginiz o sanirim... 4x4 icin cok ekonomik bi arac bence...

valla na yalan söyliyeyim ben erzurumun karlı-buzlu-bol çukurlu şehirlerarası yollarınnda 17 jant ve 45 yanak lastikle tırsa tırsa giderken (ki bana 3 amortisör ve 3 balonlanmış lastiğe sebep oldu) yanımdan hiçbir şeye aldırmadan geçmesiyle fark etmiştim..:eek:
karlı ve bozuk yollarda 1.5 dizel motor avantajı ile gayet güzel ama dijital klima yok..:confused: arka cam düğmelerinin yeri berbat..
şehirde kullanılacaksa gerek yok..

Bencede güzel bir araç kia sportage yeni modelide uygun die baktim ondada 1.6 motor vardi herhalde bi araçtirirsan iyi olur ama sen kararini vermissin kafanda almişsin hayirli ugur lu olsun güle güle kullan demek düşer bize kazasiz belasiz bence güzel araba al kullan

ANLAMADIGIM NOKTA İÇİNİN NERESİNİ BEGENMEDİNİZ RAKAMA BAKILIRSA BENCE İÇİ GÜZEL KIA,BMV,HONDA,LAND ROVER LE KARIŞTIRMAYIN ARKDAŞLAR ONALARIN SIFIR FİYATLARI DUDAK UÇURAN CİNSTE BENCE İÇİDE GAYET GÜZEL DÖRT DÖRTLÜK DEGİL AMA DÖRT ÜÇLÜK

Son düzenleme:
içide o kadar kötü değil

Dacia-Duster-Deri-Doseme-01.jpg

Dacia-Duster-Deri-Doseme-02.jpg

Dacia-Duster-Deri-Doseme-03.jpg

Dacia-Duster-Deri-Doseme-04.jpg

Dacia_Duster-7.jpg

dacia-duster-interior-pictures-14410_1.jpg

Son düzenleme:
O koltuklar sonradan yapılma bildiğim kadarıyla...

Geri