Cut-Off Konusu Burada!

cut off anladık yazdınız cızdınız sagolun varolun
ancak ben daha once 2 konu acmıstım gene cevabını alamadım
araba lpg sıstemındeyken cut-off olarak yakıtımı tercıh edıyor yoksa sadece benzınde mı??
bu konuda bilgim yok olan arkadaşlar görüş yazabilir
 
cut off anladık yazdınız cızdınız sagolun varolun
ancak ben daha once 2 konu acmıstım gene cevabını alamadım
araba lpg sıstemındeyken cut-off olarak yakıtımı tercıh edıyor yoksa sadece benzınde mı??
LPG sisteminde de cut off vardır. Aynı yani bir şey değişmiyor.
 
tatlisert nick li üyenin terbiyesizliği
sayın başkan,
aşağıda linkini verdiğim konuyu bir inceleyin. tatlisert nick li yeni üye küstah, ukala, terbiyesiz, birazda ruh hastası. ilk önce tüm forumu azarlayıp hakaret ediyor salak yerine koyuyor. tepki alınca aynı yazının içinde hem özür diliyor hemde hakaret ediyor. dengesizin teki. sanki biz bir suç işledik tutukluyuz buda bizim gardiyanımız. bizi foruma azarlamaya gelmiş. ben böyle iş görmedim. birde utanmadan beni kimse uyarmadı havalarında mesaj yazıyor. bu arkadaş herhalde kurtlar vadisini fazla izlemiş. ben böyle seviyesiz bir ortamda kalıp daha fazla yazı yazamam. eğer bu yaptıklarına rağmen bu üye forumdan ihraç edilmiyorsa ben üyeliğimin derhal iptalini istiyorum. saygılarımla.
http://www.opelim.net/forums/showthr...t=27926&page=4
 
09- Tüm üyeler mesaj yazarken Türkçe' deki imla ve anlatım kurallarına gerekli hassasiyeti göstermelidir. Forumda yazılan mesajların, internet adabına ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak küçük harflerle yazılması gerekir. İnternet adabında, sürekli büyük harflerle yazmanın hoş karşılanmadığı kabul edilmiştir. Ayrıca sohbetlere mimik katmak amacıyla kullanıma sunulan smiley simgelerinin gereksiz yere kullanılması ve gereksiz yere atılan mesajlarla mesaj kirliliği yaratılması durumunda kullanıcı uyarılacaktır.

11
- Forumda, kurallara aykırı olarak mesaj sayısını yükseltme amaçlı açılan, paylaşım içermeyen ve yorum gerektirmeyen, gereksiz mesaj ve konu kalabalığına sebebiyet veren tüm başlık ve mesajlar yönetim tarafından silinecektir. Israrla bu tip mesaj gönderen ve başlık açan üyeler uyarılacak; durumun devamında ise ihraç edilecektir.

20-
Forum kurallarina uymayan üyeler yöneticiler tarafından uyarılır, davranışın tekrarında üyelikleri silinir.

23-
Tüm üyeler, forum yöneticilerinin tarafsızlığını ve forum kurallarını kabul etmiş sayılır.



hatırlatmak istedim;)davranışınızın devamında gerekli yerlere bildireceğimide ekleyeyim....



www.dahianlamindakideayriyazilir.com


önce kendine bir bak sonra kusuru başkasında ara ;)


ayrıca, okuyosun ama sanırım boşuna okuyosun.. bak kendi verdiğin satırlarda ne dio; "..gereksiz yere atılan mesajlar", ".. paylaşım içermeyen yorum gerektirmeyen" :)

sen şimdi 19 yaşında genç bi delikanlısın şu anki aklınla söyle bakalım benim attığım o üst üste 4 mesaj bu sayılan vasıflara sahiden uyuyor mu? :)
 
Son düzenleme:
arkadaşlar şimdi bu sistem sadece enjeksiyonlu araçlardamı var benim 1993 vectra a karbürütörlü yokmu şimdi bu sistem biz boşa atmaya devammı edelim ne dersiniz
 
servis bilir en iyisini
 
cut-off bir yakıt tasarrufu sistemidir. normalde siz ayağınızı gazdan çekince araç yakıt harcamaya devam eder. ancak yukarıda söylediğim şartlar oluşunca sistem yakıt göndermeyi keser ve araç kendi kinetik enerjisi ile gider. aracı boşa bile atsanız yakıt harcar. onun için aracı boşa atmayın. vitesle gidin derler.
cutt off un çalışma prensibi üstte yazdığın gibi yakıt tasarrufudur kesinlikle ve sağlarda 1990 larda uygulanmaya başlamış bu sistem yol bilgisayarı olan araçlarda gözle izlenebilir gazdan ayak çekildiğinde aynı hızla seyreden araç km bazında yakıt 00.00 ile gösterilir bu esnada araç benzin sistemindeki yakıtı geri dönüş hortumunda hapseder ve normalde alacağı yakıtı çok cimri bir şekilde harcar hattaa harcamaz bile bu işlemler beyinden gaz potansiyometresine ordanda sisteme aktarılır tepkimeler sizin ayak refleksinize bağlıdır boşa atmak yerine gaz pedalını bırakmak hem yakıt tasarrufu hemde güven sağlar araç kompresyonda kalır 1 depoda yaklaşık 8/10 ytl gibi bi tasarruf cebinize kalacaktır
yol bilgisayarına göre anında tüketim ve sürüş tüketim bazında ayağınızı gaz pedalına hafif basıp 12/18/22 lere çıkmadan 8/9/10 lardada aynı hızda seyretmenizde mümkündür ani tepkilemelerde ise 24/25 lere çıksada ortalamasına göre bu sisteme göre kullanırsanız bayaa tasarruf sağladığını göreceksiniz.
mesela kullanıcılar şunu der :
ya bnm araba bu hafta çok az yaktı ?
ya geçen hafta içindeki hp ler coştuda bu haftada hadi sahibime bi kıyak yapalım tamir edelimde az yakalım oda sevinsinmi derler :):) yooo
işte siz bilinçli yada bilinçsizce cut off sistemini doğru kullandığınız için araç cimrileşti
sebep bu
saygılar inşallah yardımcı olabilmişimdir
 
Son düzenleme:
arkadaşlar şimdi bu sistem sadece enjeksiyonlu araçlardamı var benim 1993 vectra a karbürütörlü yokmu şimdi bu sistem biz boşa atmaya devammı edelim ne dersiniz
sende yok malesef yasin enjeksiyonlularda mevcut ok:good:sende boşa atma buna benzer bi mekanişk sistemde tam olmasada gaz teli vasıtası ile karbüratördeki benzin şanadrasının kapanması ile yakıtı sisteme daha geç gönderme gibi özellikleri olan karbüratörde gaz ayak basma ayarın ile cimrileşecektir göreceksin devirde viteste 07.08 devirde çalıştığını düşün boşa aldığında önce 1.2 sonrada 1.0 rölantiye düşecek hesapla 100 kere 1.2 den 1 e düşürmek var 100 kerede 0.8 den viteste gaza basmak var buda her gaz kesişte 0.4 devir kazanma karın olsa km ye vurduğunda 100 km de 2/2.5 litre karın olacaktır kaldıki 1 depoda ne karın olur onuda sen hesapla :)
 
Son düzenleme:
...

Hepsi yanlış!:rolleyes: Özelliklede frene bastığında yakıtı kesme, beyin, güvenlik felan güzel senaryo, yazar olmalıymışsınız:good:

Bu nasıl üslup yönetici arkadaşlar. Siteye girişte "...artan siyasi yazılar..." şeklinde bir rahatsızlık okudum. Neyi paylaşmaya geliyoruz neleri okuyoruz!

Yorum yapan arkadaşlar! Yazacaksanız doğrusunu yazın, paylaşacak kıymetli bir bilginiz yoksa da dilinizi karnınıza çekin lütfen. Ne bu "Hepsi yalan, senaryo yazmışsınız" lafları? Bu nasıl üslup beyler... Bizim gibi bilgiye ihtiyacı olanların böyle monitör karşısında somurtmasına neden olmayın. Tövbe tövbe...

Bir de bu bazı arkadaşlar 20 tane açıklayıcı mesajdan sonra "Anlamadım,şu konuyu bir açıklığa kavuştursak" diye nasıl araya giriyor anlamış değilim.
 
Son düzenleme:
...

Konuya katkısı olması açısından...
Bazen tartıştığımız konularda çok önemli elektronik donanımların bile süs için konulmuş olması gibi sonuçlara vardığımızı gördüm. Tabi ki tanlış oluyor. EGR için böyle birşeyi tartışmıştık. Şöyle bir yorum yapsak :

1)Fizik kanunlarına göre bayır aşağıya giden bir aracın hızlanması gerekmez mi? Neden devir zorlana zorlana araç olması gerektiği gibi çok hızlanmıyor ? Ya da düz yolda neden bulunduğu sabit hızda gitmiyor. Sürtünme bile olsa olması gerekenden fazla bir yavaşlama seziyorsunuz.

2)Aracı ilk aldığım dönemlerde enjeksiyonlu bir sistemi bilmiyor olmanın acemiliğiyle aracı her kırmızıya yaklaştığımda ya da ileride duracak bir durum varsa alırdım boşa. Depo bittiğinde benzin tüketimini hesapladığımda 450kuruş yaktığını gördüm. Normalde 250-300 yakması gerken araç normal bir kullanım ve soğuk olmayan hava koşullarında böyle yakmamalı değil mi ? Bu da vitesi boşa atmanın cut-off devreye girmediği için araçta tüketilen benzin fazlasını ortaya koyuyor.

Sanırım bu sistemin işleyişini açıklayan bir örnek olmuştur. Saygılarımla.
 
Geri
Üst