Cruise control calismiyor

Ferdinand

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2 ay önce 2000 model zafira almistim cruise control calismiyor aldim yere söyledim garantili almistim araci 1 yil burasida mzda servisiydi dediler opele git yapsinlar biz karsilayalim dediler neyse gittim tech 2 ye taktilar hic bir hata yok servis sefi kol arizali degistirecez dediler yeni kol taktilar sonra olmadi sonra gel araci birak bi gün dediler 1 hafta sonra aradim olmuyo dediler arizayi bulamadik diyolar belki cok masrafli olabilirmis tabi yaklasik 1500 euro demisler mazda ya onlarda rakma cok dediler bana deilki aldigim yer 300 euro size geri ödeme yapalim dediler . neyse uzun lafin kisasi bu bulunamiyan ariza ne olabilir bence cok büyük bisey degil gibi ama anlamadim gitti ..fikirleri alayim ne olabilir

cruise sistemi taktrmak istyrm bu aralar korktm açıkçası

cruise sistemi taktrmak istyrm bu aralar korktm açıkçası

bu olay %1 insanın başına gelir oda büyük bi şansızlık olmuş arkadaş için. gidin opel servisinde gönlünüzce taktırın

Arıza genelde hareketli parça olduğu için debryaj yada fren müşüründen olur.
müşürleri değiştrmişlermi bilğin varmı.?
Opcom un varsa kendin bağla bak.
Zaten bagladığın zaman koldaki butonltara kadar hangisi basıyo hangisi basmıyo görürsün.
Tabi araç 2000 model tam sınırda, X motor mu Z motor mu ayrı cruise beyni varmı yokmu detay vermemişsin.

opcom um yok arac otomatik vites tech 2 de serviste hic bisey vermedi ariza olarak aracin motor kodu X ( motor kodunun ortasinda yazan tek harf bu sanirim bu)

Sizin araçta var mı bilemiyorum ama Cruise Control'ün çalışması için, sistem devreye girmeden önce frene en az bir kez basmış olmanız gerekiyor bunu denediniz mi?

X motorsa cruise beyni vardır.
X yada Z motor numarasının ilk harfidir.
Eger sorunluysa çıkma uygun bulunabilir belki.
ama emin olmak lazım.
Servis sorunu nasıl tespit edemez ona anlam veremedim.

1232128061-812.jpg

Son düzenleme:
valla bende anlamadim burada servisler biraz ilginc avrupa araba cenneti ama araba dan anlayan adam sayisi az . baska servisede gidecem bakalim olmassa büyük ihtimalle Türkiye ye gelince forumda tavsiye edilen bir ustaya yada servise götürecem .

Opel servise gidince bi OPCOM u sorayim bakayim duymuslar mi :D

Sizin araçta var mı bilemiyorum ama Cruise Control'ün çalışması için, sistem devreye girmeden önce frene en az bir kez basmış olmanız gerekiyor bunu denediniz mi?

yarin hemen bi deneyim onuda

Geri