Corsa Otomatik Vites

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tufane
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tufane

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak. Ben 1.4 Corsa Otomatik vites almayı düşünüyorum. İstanbul trafiği ızdırap olmaya da başlamışken ve çok fazla yokuş olan bir yerde oturan birisi olarak.
Ancak bazı arkadaşlardan Corsa 1.4 eski kasaların otomatik viteslerini önermiyor. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?
Herkese kazasız belasız sürüşler...:confused:

vallahi öneri beklersen çok az kişiden gelir. otomatikler hep, çok yakar, bozulursa masraflı olur falan filan denir. sen kendi mantığının sesini dinle.

Yok ben yakıt veya masraf açısından değil de daha çok.. diğer otomatik viteslere nazaran performansı kötü dediklerinden sormuştum.. (çekiş, bayırda kaydırma vb..)

tam otomatik vites araçlar bayırda kaydırmaz kesinlikle. ama çok dik bayırsa onu bilemem. performansı da kötü değil aslında. yani performans diye bişey yok. tabiat var. o arabaların tabiatı odur. performans gerektiğinde, yani çabuk hızlanmak gerektiğinde, S tuşuna basıp gazı veriyorsun gidiyorsun.

12 yaşımdan beri araba kullanırım. Ehliyeti alalı 30 seneyi geçti. Otomatik vites delikanlıyı bozar diye hiç tercih etmemiştim. Meğerse halt etmişim. 11 ay evvel eski model bir otomatik Vectra A aldım. Çok rahatmış. Özellikle şehir içinde. Şimdi şehir içinde hep onu kullanıyorum. Fazla da yakıt harcamıyor.

90lı yılların ortasında amerikada otomatik vites araç oranı %95 idi. biz hala inat ediyoz ama nie anlamış değilim...

90lı yılların ortasında amerikada otomatik vites araç oranı %95 idi. biz hala inat ediyoz ama nie anlamış değilim...
:good:

Savaş bey.... benim gibi düşünen ve davranan 3 aşağı 5 yukarı aynı özelliklere sahip.. bayıldım .. bende 32 yıldır araba tepesindeyim 4 aydır otomatik astra kullanıyorum sol ayağım hiç ama hiç debriyaj aramıyor...ağzına sağlık

tam otomatik vites araçlar bayırda kaydırmaz kesinlikle. ama çok dik bayırsa onu bilemem. performansı da kötü değil aslında. yani performans diye bişey yok. tabiat var. o arabaların tabiatı odur. performans gerektiğinde, yani çabuk hızlanmak gerektiğinde, S tuşuna basıp gazı veriyorsun gidiyorsun.

yeni corsalar tam otomatik sorunsuz ben memnunum

otomatik sürdükten sonra çok zevkli geliyor gerçekten. ilk kullandığımda biraz saldırgan kullanmıştım, playstation'da direksiyon ile need for speed oynuyorum gibi gelmişti :)

Geri