Corsa D - Yamuk

Corsa D ler de teyp kodu yoktur. Elinizdekiler anahtar-güvenlik kodudur.
Teyp soketi neden mantıksız merak ettim ?

Ses sistemlerinin kabloları ile uğraşmak sıkıntı yaratabilir diye mantıksız geliyor demiştim. Bir zamanlar toyota teyp leri tamir ettiğimiz dönemlerde teyp soketinden alınan ek kablo tarzı şeyler sürekli sıkıntı yaşattırıyordu. Gerçi küçücük bir lamba bağlantısı sıkıntı yaratmaz sanırım ama yinede teyp soketine bulaşmak istemiyorum.

Çakmaklık kısmı daha mantıklı geliyor. Zaten kullanılmıyor. Boş boş duracağına bir işe yarar..:D Gerçi çakmaklık kısmının kablolarına ulaşmak kolay bir işmidir ayrı mesele. Teybi sökmek çakmağı sökmeye nazaran muhtemelen çok daha kolaydır..:D

Ses sistemlerinin kabloları ile uğraşmak sıkıntı yaratabilir diye mantıksız geliyor demiştim. Bir zamanlar toyota teyp leri tamir ettiğimiz dönemlerde teyp soketinden alınan ek kablo tarzı şeyler sürekli sıkıntı yaşattırıyordu. Gerçi küçücük bir lamba bağlantısı sıkıntı yaratmaz sanırım ama yinede teyp soketine bulaşmak istemiyorum.

Çakmaklık kısmı daha mantıklı geliyor. Zaten kullanılmıyor. Boş boş duracağına bir işe yarar..:D Gerçi çakmaklık kısmının kablolarına ulaşmak kolay bir işmidir ayrı mesele. Teybi sökmek çakmağı sökmeye nazaran muhtemelen çok daha kolaydır..:D

Sökme aparatı olduktan sonra teybi sökmek 10sn :)
Çakmaklık da içine parmak sokup çekince geliyor.
Karar sizin.

Sökme aparatı olduktan sonra teybi sökmek 10sn :)
Çakmaklık da içine parmak sokup çekince geliyor.
Karar sizin.

Sökme aparatım yok. Çakmağı bi deniyim bakalım o kadar kolay çıkıyor mu diye akşam giderken. :D

Evet bu urun işinize yarar ;) sadece çakmaklıktan bir kablo cekmek kalıyor (cok basit).

Veya el yordamıyla azıcık ugraşarak kendiniz de 1-2TL ye bu ışıgı elde edebilirsiniz. (isteyen olur ise anlatabilirim ve resimleyebilirim)
2 yıldır sorunsuzca kullanıyorum :)

Hocam bu ışık devamli yanılıyor öyle değil mi..Torpido kapatsanda

Hocam bu ışık devamli yanılıyor öyle değil mi..Torpido kapatsanda
Hayir anahtari var kapatinca sönüyor.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Sabah sabah yine iyi küfür ettim yetkili servise. Az önce gittim torpidoyu söktüm. Torpidoyu sökmek basit iş. 2 üstte 2 altta olmak kaydı ile toplamda 4 vida tutuyor. Amacım torpido aydınlatmasının yerine bakmaktı. Fakat torpidoyu yerinden çıkardığımda ne göreyim. Torpidonun tırnakları kırık. Hatta bir tanesi daha önce yapıştırılmış. Bunu da fabrika yapmadıysa yetkili servisin marifeti. Özel servis te olmuş olamaz. Çünkü özel serviste bir dakika bile aracımın başından ayrılmıyorum.

Yetkili serviste daha sonradan özel servise gittiğimde yine bazı eksiklikler farketmiştim. Torpidonun altında bir kapak olması gerekiyor. Bende o kapak yok. Bunun haricinde yetkili serviste polen filtresinin kapakçığını kırmışlar. Neyse daha fazla asabımı bozmıyım.

RbJ8zj.jpg

pmRMJL.jpg

Yetkili servisin kırdığı tırnaklar. Daha önce yapıştırdıkları tırnağı mecburen bende tekrardan yapıştırıcam.

k1j7dm.jpg

Buda torpido aydınlatmasının yeri ve düğmesi. Anladığım kadarı ile switch kısmı buraya takılacak olan lamba üzerinde.

Aynı sorun bende de var, kontağı çevirirken direksiyonu döndürerek çevirdiğim için bazen kayıyor ama çok sorun etmiyorum bunu.

Geri