Corsa D - Yamuk

Direksiyon üstündeki yamukluk düzeliyor ama kırarım diye korkarak yaparsanız olmaz baya asılmak lazım vitesin oradaki soğuk parça falan değil çakmaklıgın yanındaki opcom girişinden baya baya rüzgar geliyor

Öncelikle başlıkta ne yazacağımı tam bilemedim. Bu nedenle başlık pek açıklayıcı olmadı. Resimde görüldüğü üzere direksiyonun alt kısmında bulunan kısım (Adı nedir bilmiyorum) yamuk duruyor. Kırmızı kare içerisine aldım ki daha rahat görünsün diye. Açıkçası bu yamukluk arabayı aldığımdan beri ilk defa dikkatimi çekti. Bu yamukluk normalmidir?

Her nedense ben bu foruma üye olduğumdan beri arabada sürekli bir şeyler gözüme batar oldu..:D

mrr0k1.jpg

konunun tamamını okumadım belki sorunu çözmüşsündür. arkadaşım corsa opc de aynı sorunu yani direksiyon arkasının yamuk durmasını direksiyon kilitliyken yavaşça direksiyonu çevirmeye çalışarak düzeltmişti... bu şekilde sağa sola döndürülebilen bir yapısı vardı. düzeltecek kadar çevirin fazlasında bi taraflarına zarar verebilir... bi kaç milim yeter muhtemelen

Km saatinin arka tarafindan bi yerden geliyor ama cok soguk havalarda ve bozuk yolda. Takilacak bir ses degil yani

Ben de onu diyorum ama kucucuk sorunlardan bi araci yerin dibine sokmaya gerek yok. Eski aracim chevrolet kalostu. O forumda oluyodu boyle seyler cevre baskisindan da dolayi ama corsanin yan araci olan yeni aveo icin bile bu kadar kotuleme yapilmiyor.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Allah Allah ne kadar alınganlık gosteriyorsunuz , burada herkes arabasını severek kullanıyor ve severekte olumsuzluklarını soyleyebiliyor , ne güzeldir ki fanatiklik yapmayıp bazı şeyleri espirili bir dille konuşabiliyoruz , burada clioyu-C3ü-puntoyu-İ20(eski) oturur eksilerini konuşuruz (bana gore pek bi artıları yok) , ben corsama severek biniyorum , bugun satsam gene opel ailesine ait bir araç alırım , ama neden biliyormusunuz fanatik oldugum için degil sadece saglamlıgına ve guvenlıgıne fiyat=performans oranının mantıklı olmasına dayanarak ve cogunlukla araçlarını tanıdıgım için , emin olun sizden daha fazla severek ve guvenerek biniyorum arabama ve sevdigim içindir ki herşeyını rahat rahat soyleyebiliyorum. Bence bu tarz şeylere takılmadan önce gelin ben size 3-5 TL lik masraftan kaçan opel in torpido ışıgını nasıl 1-2 TL ye aktif hale getireceginizi anlatayım ;)

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 02:50 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 02:49 ----------

Direksiyon üstündeki yamukluk düzeliyor ama kırarım diye korkarak yaparsanız olmaz baya asılmak lazım vitesin oradaki soğuk parça falan değil çakmaklıgın yanındaki opcom girişinden baya baya rüzgar geliyor

Evet ya tamda oradan soguk geliyor :) , ama aracın içi ısınınca oradan gelen soguk kesiliyor , demek herkesde oluyor bu , bende anlık yanımsama sanıyordum. :)

Allah Allah ne kadar alınganlık gosteriyorsunuz , burada herkes arabasını severek kullanıyor ve severekte olumsuzluklarını soyleyebiliyor , ne güzeldir ki fanatiklik yapmayıp bazı şeyleri espirili bir dille konuşabiliyoruz , burada clioyu-C3ü-puntoyu-İ20(eski) oturur eksilerini konuşuruz (bana gore pek bi artıları yok) , ben corsama severek biniyorum , bugun satsam gene opel ailesine ait bir araç alırım , ama neden biliyormusunuz fanatik oldugum için degil sadece saglamlıgına ve guvenlıgıne fiyat=performans oranının mantıklı olmasına dayanarak ve cogunlukla araçlarını tanıdıgım için , emin olun sizden daha fazla severek ve guvenerek biniyorum arabama ve sevdigim içindir ki herşeyını rahat rahat soyleyebiliyorum. Bence bu tarz şeylere takılmadan önce gelin ben size 3-5 TL lik masraftan kaçan opel in torpido ışıgını nasıl 1-2 TL ye aktif hale getireceginizi anlatayım ;)

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 02:50 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 02:49 ----------

Evet ya tamda oradan soguk geliyor :) , ama aracın içi ısınınca oradan gelen soguk kesiliyor , demek herkesde oluyor bu , bende anlık yanımsama sanıyordum. :)

Torpido ışığı. 1-2 TL ye aktif...! Sen bi açıver hele şu konuyu. :)

O bshsettiğiniz opcom girişi nerde acaba? Soğuk havanın geldiği yeri tespit edebilirsem bir şekilde yalıtım yapıcam. Artık pamuk mu tıkarım başka şey mi bilemiyorum tabi. :)

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 06:36 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 06:32 ----------

konunun tamamını okumadım belki sorunu çözmüşsündür. arkadaşım corsa opc de aynı sorunu yani direksiyon arkasının yamuk durmasını direksiyon kilitliyken yavaşça direksiyonu çevirmeye çalışarak düzeltmişti... bu şekilde sağa sola döndürülebilen bir yapısı vardı. düzeltecek kadar çevirin fazlasında bi taraflarına zarar verebilir... bi kaç milim yeter muhtemelen

Çözüm buldum ama pek çözüm sayılmaz. Direksiyou eski konumuna geri getirdim. Şuan gözüme çarpmıyır ysmukluk. Eski konumuna getirmeden önce düzeltmeyi denedim ama olmadı çokta zorlamak istemedim. Ne olur ne olmaz. Elimde felan kalır neme lazım. :)

Kardeşim ben Türküm. Severimde söverimde. ;)

Ben bu aracı almadan önce gittim polo baktım. Fiyat özellik derken baktım özellik yol. Çıktıö fiesta ya baktım. Her şey iyi güzel ama şöför arkasına oturduğumda kapıyı kapatamayınca vazgeçtim. Bacağım dışarıda kaldı :) sonra gittim grande punto baktım ama piyasada daha iki yaşında düğmeleri soyulmuş fiat lar görünce anında vazgeçtim. En sonunda hiç aklımda yokken opel e gittim. Astra classic III E baktım ve almak üzereyken konsol kafama takılmıştı ki satıcı corsa yı gösterdi. Bide bu var uygun fiyatlı hesabı.

Sonucu söylememe gerek yok sanırım. Corsa kullanıcısıyım. Severimde söverimde ayrı mesele ama ben hala 92 model mazda 323 ümü özleyen adamım. Heryerinden ses gelirdi ama arkadan biri çarptımı arabadan inme zahmetine katlanmazdım. Olan ona oluyodu ;)

Bi gün zengin olursam alıcam bi 323 ferrari motoru taktırıcam ;) Tampon içine de çelik bariyer yaptırıcam. :D
Mazda konusuna katiliyorum bizde de 97 model familia vardi hala aklimdadir genisligi, rahatligi :)
abi silikon spreyle yer yer sıkaran ses gelen yeri bulup araya çift taraflı bant yada siyah silikon yaparsan çıt çıkmaz:)
Sprey var,sesin tam yerini buldugumds halledecegim onu :)

Torpido isigini nasil aktif edecegimi biliyorum merak etmeyin. Tabi ki eksikler soylenir ama bu markayi yerin dibine sokarak yapilmamasi gerek. Daha once araba almamis/kullanmamis birinin Corsa icin bu konuyu okudugunu dusunursek, belki normalde takmayacagi ama okuyunca aklina takilan bir suru sey olacak. Ayrica aracini kimin ne kadar sevdigini tartismaya da gerek yok.

Siz dedikten sonra torpido aydınlatma olayına baktım. Yeri meri her şey hazır. Alıp takmak gerekiyor. Birde muhtemelen elektrik tesisatı yoksa iki kablo çekmek gerekebilir. İşin o kısmı kolay. Önemli olan parçayı bulmak..:D

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 08:43 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 08:18 ----------

Torpido aydınlatması ararken başka şey buldum.

Link veremiyorum sansüre takılıyor..:D

"Opel Corsa D Arka İç Aydınlatma Lambası GM" diye bir şey ama bunun nereye takılacağı konusunda hiç bir fikrim yok. Bildiğim kadarı ile arkada aydınlatma için hiç bir şey yok.

Siz dedikten sonra torpido aydınlatma olayına baktım. Yeri meri her şey hazır. Alıp takmak gerekiyor. Birde muhtemelen elektrik tesisatı yoksa iki kablo çekmek gerekebilir. İşin o kısmı kolay. Önemli olan parçayı bulmak..:D

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 08:43 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 08:18 ----------

Torpido aydınlatması ararken başka şey buldum.

Link veremiyorum sansüre takılıyor..:D

"Opel Corsa D Arka İç Aydınlatma Lambası GM" diye bir şey ama bunun nereye takılacağı konusunda hiç bir fikrim yok. Bildiğim kadarı ile arkada aydınlatma için hiç bir şey yok.
Astra H lerin de arka aydinlatmasi alinip tavan delinerek takilabiliyor, ondeki lambadan elektrik alip elektrikcinin kolayca yapabilecegi bisey bence

Astra H lerin de arka aydinlatmasi alinip tavan delinerek takilabiliyor, ondeki lambadan elektrik alip elektrikcinin kolayca yapabilecegi bisey bence

Tavan delme işi bize ters. İki gün sonra sarkma markma yapar neme lazım..:D Varsın arka taraf ışıksız kalsın delme işi varsa..:D

Tavan delme işi bize ters. İki gün sonra sarkma markma yapar neme lazım..:D Varsın arka taraf ışıksız kalsın delme işi varsa..:D
Ben de ondan korktugum icin pek yanasmadim ama baya karanlik, Astra G'nin okuma lambalarindan alip onden gizli bi isik cekeyim diyorum, yandan delince cok sorun olmaz gibi. Bi de isikli elcekler var onlari da arastirmak lazim :)

Ben de ondan korktugum icin pek yanasmadim ama baya karanlik, Astra G'nin okuma lambalarindan alip onden gizli bi isik cekeyim diyorum, yandan delince cok sorun olmaz gibi. Bi de isikli elcekler var onlari da arastirmak lazim :)

Torpido ışığını bende cesaret edip yapmak isterim fakat elektik çekme vs olayından hiç alamıyorum :( Bu arada parca astra h nin torpido ışığı

Geri