Corsa C eksoz emisyon lambası ve vuruntu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fabre
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fabre

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar,

2004 model LPG'li corsa 1.2 essentia aracım var, dün sabah işe giderken LPG'den dolayı sürekli yanan sarı emisyon lambam birden yanıp sönmeye başladı ve motorun sesi değişti, araba güçten düştü, devir almıyor. stop ettim çalıştırdım düzeldi ancak motora yüklenince lamba yine yanıp sönmeye başlıyor ve motor vuruntu yapıp güçten düşüyor.. buji ve bobinlere baktırdım sorun yok, aldığım yakıt iyi değildir diye farklı yerden tekrar aldım ama sonuç aynı, neden yapıyor olabilir fikri olan var mı?

arıza codu lazım...burdan birşey söylemek zor
krankmili sensoru olabilir

lpg ye geçtikten sonra katalizör iptali yapmadıysanız kat dağılıp egzoz çıkışı tıkanmış ve bu yüzden arıza lambası yanıyor olabilir.

sarı arıza lambası şimdiye kadar hep yanıyordu zaten, aracım lpg'li olduğu için sorun olmayacağı söylendi ki şimdiye kadar da sorun yoktu... yanıp sönmesi ile birlikte bir anda motorun sesi değişiyor ve aracım gaz yemiyor, devir almıyor.. farkettiğim kadarıyla da motor yüke binince oluyor bu olay yani rölantide sıkıntı yok gibi, gaza yükleniyorum sorunsuz devir alıyor.

Selim Beyin dediği gibi, arıza kodu olmadan doğru bir yorum yapılamaz. Arıza kaydınız nedir?

Adm adım yazmaya calısayım
1) Araca bin ve koltuğa otur
2) Anahtarı kontağa tak ama sadece tak hiç çevirme
3) Fren ve Gaza ikisine birden aynı anda sonuna kadar bas
4) Basarken de kontağı son kademeye getir ama ÇALIŞTIRMA
5) Digital km göstegesinde sırayla hata kodların varsa eger gececektir..

Geri