Corsa C 1. vites ve Geri vites

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan duna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

duna

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba. uzun zamandır giremiyordum foruma. Bir bakınayım dedim :) Yine çok güzel arabalar, çalışmalar var. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim. Benim şöyle bir sorunum var. 1. vites ve geri viteste zorlanma var. Özellikle 1 vites (arabayı ilk çalıştırdığımda, soğukken) zor giriyor. Fakat motor ısındıkça oda düzeliyor rahat geçiyor vitesler. Fakat yinede azda olsa bir zorlanma var. Bunun nedeni ne olabilir? tamiri zor mudur? Teşekkürler. Tuna Erkan

MErhaba ho$geldin :)soruna gelince ; araç hareket ettikten sonra yumuşama oluyorsa normaldir çünkü şanzıman yağı dişliler hareket halindeyken yağlar yani hareketsiz araçda vites geçişi zor olabilir normaldir diye düşünüyorum... yada debriyaja tam basmıyorsunuzdur bu yüzden de olabilir... corsa lar combo ların balata hareket sistemine göre hidrolik iticilidir belki hidrolik azalıp baskıya tam kuvvetle basamayıp zor geçebilir fren hidrolik deposunu kontrol edin eğer debriyajda takılma varsa ya hava vardır sistemde yada üst itici merkez arızalıdır... debriyajda takılma varmı yada boşluk varmı ve aracın km si nedir? saygılar...

araç 35.000 km ve 2005 model. Debriyaşta sorun veya takılma hiç yapmadı. Sonuna kadar bassam bile bu 1.vites geçme sorununu yaşıyorum. Dişliler ile ilgili bir problem olabilir diye düşünmüştüm. Bir kere (otomatiğe alışan babam) arabayı debriyaja basmadan 1.vitese geçirmeye çalışmış ve kalbimin yağlarını eriten "gıııırrçççç" sesi sokakta yankılanmıştı :) Ayrıca bazen geriyede takarken bu ses geliyor.

geri takerken ki gelen ses normal çünkü geri vites dişlisi düz dişli olduğundan herkes söyler araç tam durmadan geri vitese takmayın diye :) siz gene bir ustaya sadece oturtun koltuğa bide o baksın şimdi burdan yazmakla varsa arıza tesbiti zor olur o sadece bassın çeksin anlar zaten hava varsa yada vs. frenlerde bi problem varmı peki? ama korkulacak bişey olacağını sanmıyorum. saygılar...

yok frenlerim filan gayet sağlam. zaten yakın zamanda balataları filan değiştirildi. Temiz frenlerim :) Anlaşıldı bana bir usta gerekiyor. Anadolu yakası - acıbadem civarında nereye gidebilirim acaba. Boğaziçine gidiyordum bir ara Altunizadede. Hala çalışıyor mu onlar :)

sanayi sitesi varsa iyi bir usta bulman kolaylaşır :D yani bir ustaya gösterin emin olmak için...

istanbulda hiç sanayi sitesine gitmedim valla :) sanırım bostancıda olması gerek. ama deneyimsiz birini orada çıtır çıtır yerler gibi geliyor :)

Başkan Yeliz hanım ın da servisi anadolu yakasında isterseniz pm atın yardımcı olacaktır size... kolay gelsin...

başkan yeliz hanım derken? :) Forum ile ilgilinen birisi mi kendisi?

Evet Evet .. :D başkana pm atın yardımcı olacaktır size. saygılar...

Geri