Corsa B çalışmama sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Khufu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Khufu

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selam arkadaşlar, 97 model Corsa aracım var. Aracı hergün kullanıyorum, iki üç günde bir arabanın çalışmıyacağı tutuyor. İşe geç kalmamak için vurdurarak çalıştırmak zorunda kalıyorum. Bilgisayara bağlattım herhangi bir sorun yok, benzin filtresini değiştirdik olmadı, yakıt pompası değişeli bir yıl oldu. Bu sorun neden kaynaklanabilir, yardımcı olursanız sevinirim...

araç tek nokta enjeksiyonlu mu yoksa çok nokta enjeksiyonlu mu ; marş basmıyor ya da akümü boşalıyor da vurduruyorsunuz aracı; eğer marş basıyorda almıyorsa ozaman yakıt sistemi ile ilgili bir sorun vardır; öncelikle benzin pompasına bakılmalıdır;eğer pompa yansanayi pompayla değişmişse ya da benzin bitmişken araç zorlanmışsa pompa yine arıza yapmış olabilir;pompa rölesinde sorun olabiir;enjektör yada enjektörlerde sorun olabilir....

...

araç bildiğim kadarıyla tek noktadan enjeksiyonlu marş basıyor, aküde sıfır sayılır. pompayı geçen yıl değiştirttim, yan sanayi. Dediğiniz gibi tekrar arıza yapmış olabilir, pompa rölesi ve enjeksiyonlara baktırmadım ancak bilgisayara bağlandığında arızayı göstermesi gerekmezmi?

Geri