• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Corsa 2012 Dizel Rolantide Titreme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mert97
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mert97

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Arkadaşlar selamlar iyi forumlar,
Öncelikle aracım 2012 euro 5 dizel corsa. Araçta hem mekanik hem yazılımsal olarak DPF ve EGR iptal edilmiş ve yazılımla tekrardan yazılmış. Aracı alalı 2 hafta oldu. Geçen gün 1 saatlik yolda 100-120 km hızlarda seyrederken kırmızı ışıkta durduğumda araba bir anda titremeye başladı. Herhangi bir arıza lambası veya arıza mesajı yoktu (Elm OBD cihazıyla kontrol ettim) Motorun çalışmasında sarsıntı yoktu fakat kabin ve vites tarafı çok fazla hareketliydi. Debriyaja basınca titreme kesilmedi fakat gaz verince rolantiye düşüne kadar titreşim olmuyordu. Dün alt motor takozunu değiştirdim. Sağ ve sol motor kulakları değişmişti. Şehir içinde günlük olarak 30 km yol yapmama rağmen böyle bir arıza hiç olmamıştı. Ustam volant olabilir komple setin değişmesi gerekiyor dedi. Sizce bu arıza enjektörle, MAF sensörü ile alakalı bir durum mudur yoksa gerçekten volant mıdır. Daha önce bu sorunu yaşayan olduysa fikir alışverişi için yorumlarınızı bekliyorum

Titreme yaptığı anda araçta çekişte hızlanmada vs. sorun yoktu

Geçmiş olsun. Anlattığınız belirtiye göre tek başına volant demek için biraz erken gibi görünüyor.

• Eğer çift kütleli volant (DMF) arızalı olsaydı, genellikle ilk çalıştırmada, stop ederken, debriyaja basıp çekerken veya kalkışlarda da belirti verirdi. Sadece uzun yol sonrası rölantide başlaması volant ihtimalini zayıflatıyor.
  • Gaz verince titreşimin kesilmesi ise düzensiz rölantiye işaret edebilir. Enjektör düzeltme değerleri (correction values), MAF sensörü, yakıt basıncı ve vakum kaçakları kontrol edilmeli.
  • DPF ve EGR'nin iptal edilmiş olması da yazılımın düzgün yapılmadığı durumlarda benzer sorunlara neden olabiliyor. Yazılımı yapan yer de gözden geçirmeli.
  • Motor takozlarının tamamı sağlam olsa bile, enjektörlerden biri sınırda çalışıyorsa özellikle motor sıcakken bu şekilde kabine titreşim verebilir.
Ben olsam volant setini değiştirmeden önce OP-COM veya Tech2 ile enjektör düzeltme değerlerini, MAF verisini ve rölanti yakıt basıncını kontrol ettirirdim. Bunlar normalse o zaman volant ihtimali daha güçlü değerlendirilir.

Ateşleme sistemiyle alakalı bir durumuda içerebilir ama sizin test ederek gitmeniz gerekiyor.

selamlar, chatgpye sorduğumda aynı cevabı aldım fakat her zaman olmadığı için tam sarsıntı olduğu zaman opcom vb. cihaza bağlayamadım için car scanner ile bakma kararı aldım fakat araçta arıza kaydı vs olmadığı için tam anlayamadım. Zaten debriyaja bastığımda da ses ve titreme gitmedi. Sorun volant olsa özellikle şehir içinde belli olurdu diye düşünüyorum

Geri