Corsa 1.7 dti İzlenimlerim

coldekiadam

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar, yazın eski aracım olan Astra gsi'ımı sattım ve şu an Corsa 1.7 dizel'e biniyorum.

Fakat tam anlamıyla değrlendirmemi anca yapabiliyorum çünkü bu araç ile uzun yol deneyimimi bayramda yapabildim.

Corsa c lerin kronik sorunlarından olan ön düzen sorunları vardı fakat onlar bir şekilde hallediliyor. Büyük sorunlar değil bence.

Küçük segment bir araç olmasına karşın yol tutuşu ve hakimiyeti benim beklentimin çok üzerinde. Kaldıki süspansiyonu ve lastikleri tamamen standart.

Yakıt;

Ş.dışı 135 kuruş
Ş içi 170 kuruş.

Maximum sürati 170 km.

Frenlerini çok beğenmedim (disk ve balata sıfır olmasına rağmen)
İç genişliği de gayet tatminkar.

Sadece kronik sorunlarından olan mazot basınç sensörü gibi hassas noktalarına dikkat etmek lazım, beyin soketleri sık sık kontrol edilmeli mozot sızdırması var mı yok mu diye. Ben alır almaz o sensörü değiştirdim mesela.

Genel olarak ş.içi ihtiyacı ekonomik olarak çözen bir araç.

paylasim guzelde... su kurus meselesini ben hic anlamiyorum 100 de kac litre yakiyo... euro dizel aldiniz diye hesapliycam... ayrica 1.3 cdti motorlar daha mi az yakiyo daha mi cok yakiyo onuda anlamadim cogu insan 1.3 ler biraz daha fazla yakiyo diyo anlamadim...

paylasim guzelde... su kurus meselesini ben hic anlamiyorum 100 de kac litre yakiyo... euro dizel aldiniz diye hesapliycam... ayrica 1.3 cdti motorlar daha mi az yakiyo daha mi cok yakiyo onuda anlamadim cogu insan 1.3 ler biraz daha fazla yakiyo diyo anlamadim...

Şöyle söyleyim size,

33 litre mazot ile (kırsal motorin) 750 km gittim. 100 liralık mazota tekamül ediyor.

1.3 cdti ile yakıt farkını bilemiyeceğim.

Herkes 1.7 tavsiye ediyor.

motor sesini çok alıyo bence bide o sorun varD

Şöyle söyleyim size,

33 litre mazot ile (kırsal motorin) 750 km gittim. 100 liralık mazota tekamül ediyor.

1.3 cdti ile yakıt farkını bilemiyeceğim.

Herkes 1.7 tavsiye ediyor.

evet cok dusundurucu bi konu benim icin cdti daha yeni bir sistem DTI ise daha eski ama bunun disinda duyduklarim hep 1.7 daha mantikli cagrisimi yapiyo bende... ses konusuna gelince benim icin okadar sorun olmuyo komsumuzda vardi 1.7 dti gayet memnundu bindigimdede okadar buyuk bi rahatsizlik vermiyodu ayri o araca o motor cok diyodu...

ayrica 33 litre ile 750 km yapmissiniz gayet guzel bi rakam 100 de 4.4 litreye denk deliyo... sehir icide varmi 750 km nin icinde yoksa sadece uzun yolmu?

Yok sadece uzun yol.

Sırf şehir içi kullanımda dur kalk trafiğinde 170 kuruş yakıyorum.

Elimden geldikçe turbo açmadan kaldırmaya çalışıyorum fakat mümkün olmuyor.

Hayırlı olsun Deniz abi Allah ağız tadıyla bindirmek nasip etsin ;) Devir ekonomi devri :) :D ve fiyatına görede gerçektende çok güzel araçlar ;)

Hayırlı olsun Deniz abi Allah ağız tadıyla bindirmek nasip etsin ;) Devir ekonomi devri :) :D ve fiyatına görede gerçektende çok güzel araçlar ;)

sormasi ayip fotograftaki jetta sizin mi acaba? mutis bisi o ya o ne...

Geri