- Katılım
- 3 Tem 2019
- Mesajlar
- 36
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 6
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Depodaki benziz buharini depolayan ve emme monifolduna aktaran sistemin deposu, diger adi ile karbon kanister deposudur.
Benzinli motorların yakıt deposunda bulunan sıvı benzinin üzerinde her zaman bir miktar benzin (yakıt) buharı bulunmaktadır. Bu yakıt buharının depodan çekilip, geçici olarak depolanmasını ve emme manifolduna (gaz kelebeği boğazına) gönderilmesini sağlayan sisteme EVAP Sistemi - "Benzin Buharı Emisyon Kontrol Sistemi" denir. Benzin deposu hava tahliye sistemi olarak da belirtilebilir. Benzin buharını depolayan kutuya karbon kanister kutusu denir. Benzin buharının emme manifolduna gönderilmesi sayesinde, hem benzin deposundaki benzin buharı (hidrokarbonlar) doğaya salınıp havayı kirletmemiş, hem de benzine verilen para (yakıt) boşa gitmemiş yakıt tasarrufu sağlanmış olur.
Aktif karbon filtresinde depolanan benzin buharı, uygun zamanlarda elektronik kontrol ünitesinin (ECU) kontrolü altında, miktarı ayarlanarak, emme manifolduna (gaz kelebeğinin hemen sonrasına) gönderili ve motorda yakılması sağlanır.
EVAP: Evaporative Emission Control Canister : Buharlaşma emisyon kontrol kanisteri ya da Evaporative Emission Control System: Buharlaşma emisyon kontrol sistemi olarak da otomotiv literatüründe geçer. Burada kastedilen benzi buharı geri kazanımı/yeniden kullanımıdır.![]()
SM-G970F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynen sistemin arizalanmasi durumunda emisyon sorunu ortaya cikar, oksijen sonsorleri hata verebilir, performans dusuklugu ve yakit sarfiyati artar, ayni sorun bendede var corsa d 1.2 de yarin nasipse bularlasma kontrol valfini degistirecegim
SM-G970F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aricinizin motor kodu nedir ?
SM-G970F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Usta diyor ki bu parça arızalı olduğu için motor bağımsız hava alıyor ve ses yapıyor rolanti yükselip düşüyor yükselip düşüyor.Arabanizdaki sorun tam olarak nedir ?
SM-G970F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi