Çocuk koltuğu yardım !!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aykal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
A

aykal

Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bu hafta katılacağım bir etkinlik dolayısı ile arabaya çocuk koltuğu takmam gerekiyor fakat sormak istediğim birkaç soru var ;

1- sağ ve sol tarafa takılan çocuk koltukları gördüm (arka koltukta tabiki) ve kendimde birkaç kere taktım fakat koltuk ortasınada takabilirmiyim ? Yani arka koltuğa 3 tane takmam lazım mümkünmüdür ?

2-Orta koltuğada taktığım zaman dikket etmem gereken extra bir husus varmı ?

3-Arcın sağ ve sol yada orta kısmına aynı koltuklar takılabilirmi yoksa hepsinin farklı şekilde üretimi mi vardır ?

4-Çocuklar 2-4 yaş arası olacaklardır.

Şimdiden tüm babalara, anneler yada bu konuda bilgisi olanlara teşekkür ederim :)

murat sana yardımcı olacaktır bu konuda (combo)

C.C çok teşekkür ederim ...

Ergin abi murat abiyle konuştuk chatboxta oda saolsun bildiklerini anlattı.

olur bence neden olmasın..
ama arkaya en fazla iki adet takılablir düşüncesindeyim..
ortaya takamazsın heralde..

olur bence neden olmasın..
ama arkaya en fazla iki adet takılablir düşüncesindeyim..
ortaya takamazsın heralde..

C.C nin verdiği yerdeki yazıdada mümkünse sadece orta koltuğa takın diyor :) En güvenli yer orasıymış.

ben uzun zamandır ortaya takarak kullanıyorum.hem daha güvenli hem de çocuğun önü açık olduğu için sıkılmıyor.

2 cocuktan sonra bayagi tecrubem oldu, oradan soyliyeyim. Bir kere en guvenli yer on koltuk !Birincisi arabalardaki guvenlik sistemleri daha cok on tarafta oturanlar icin yapildigindan ve her turlu problemde cocuga en kolay ulasabileceginiz yer oldugundan. On koltuga konulmasi yasak olan normal cocuk koltuklari degil, yeni dogan bebekler icin olan, cocugun yuzunun ters olarak koltuga bakanlar.( Bir kere trafik polisine sordum ceza yemeyelim diye, onayladi).
Arka koltugun ortasi her ne kadar teoride arabanin en orta yeri oldugu icin guvenli sayilsada cocuk koltugu saga sola kayma yapabiliyor.Eninde sonunda arabanin arka koltugunun orta kismi bombeli falan. Cocuk koltugunuda sabiltleyen tek sey emniyet kemeri oldugu icin ve cocuk koltugu arabanin koltuguna cok iyi sabitlenmedigi icin bence tehlikeli bile.Sert bir virajda bile hic hos olmayan durumlar meydana gelir.

Geri