Çıkma Parça mı yoksa Sıfır yedek Parçamı tercih edersiniz !!!!

benım hayatımda önem verdıgım seyler vardır biriside arabam. marşa bastıgımda kontak kapatmadan ıstedıgım yere tık demeden gıtmem gerek. birde aracın bi yerı calısmasın veya aksasın sinir olurum. birseyden şüphelendıgım an onu söker atar yenisi ve orjınalini takarım. hiçbir zaman orjınal dısına cıkmam ıster elektronık ister motor isterse yurur aksam olsun.

kaputu kaldırdıgımda en son bıraktıgım gıbı tertemiz durması gerekır. su yag nerden gelmiş. su antıfırz nerden akmış dememelıyım Allah ın ıznıylede öyle birsey olmaz. bi su hortumu baska bı yere temas etmemelı motor calısırken bırseyler sallanmamalı demek ıstedıgım, ne gerekıyorsa yaparım. suphelıp söktugum bırseyı saglam oldugunu anlasam dahı tekrar takmam hemen yenılerım. sabah marsa bastıgımda motor sıcakmıs gıbı calısmalı. sesını begenmezsem anında yagını fılıtresını yenılerım. garaja girerken altı surtmesın aractakı 1 kişi dahı olsa ındırırm:). araca bınene kım olursa olsun kapıyı yavas örtermisin ve ayagını basamaga surtme derim:) böyleyım işte

astrammm kardeş ağzına sağlık aynen benim görüşlerimi dile getirdin, birde şunu eklemek gerek;

Kışın malum yollarda buz ve buzlar çözmek için tuzlama. Bu nedenlede mümkünce tuzlamadan sonra oluşacak hafif yağmurlu ve ıslak zeminlere çıkmam, biliyorsunki bu tuzlu sular araçın kaportası için nekadar zararlı....kal sağlıcakla......:pon:işte bende böyle....

Son düzenleme:
astrammm kardeş ağzına sağlık aynen benim görüşlerimi dile getirdin, birde şunu eklemek gerek;

Kışın malum yollarda buz ve buzlar çözmek için tuzlama. Bu nedenlede mümkünce tuzlamadan sonra oluşacak hafif yağmurlu ve ıslak zeminlere çıkmam, biliyorsunki bu tuzlu sular araçın kaportası için nekadar zararlı....kal sağlıcakla......:pon:işte bende böyle....
birsey değil. merak etme turkıyedeki tuzlar tuz değil mubarek çakıl. hıcbır zarar olmuyor dıyebılırım ama yazın almancılar gelıyor ınanın onların aracının altında zorlanıyoruz cıvataların dişleri paslanıyor ama bizim burda hıcbırsey olmuyor

benım hayatımda önem verdıgım seyler vardır biriside arabam. marşa bastıgımda kontak kapatmadan ıstedıgım yere tık demeden gıtmem gerek. birde aracın bi yerı calısmasın veya aksasın sinir olurum. birseyden şüphelendıgım an onu söker atar yenisi ve orjınalini takarım. hiçbir zaman orjınal dısına cıkmam ıster elektronık ister motor isterse yurur aksam olsun.

kaputu kaldırdıgımda en son bıraktıgım gıbı tertemiz durması gerekır. su yag nerden gelmiş. su antıfırz nerden akmış dememelıyım Allah ın ıznıylede öyle birsey olmaz. bi su hortumu baska bı yere temas etmemelı motor calısırken bırseyler sallanmamalı demek ıstedıgım, ne gerekıyorsa yaparım. suphelıp söktugum bırseyı saglam oldugunu anlasam dahı tekrar takmam hemen yenılerım. sabah marsa bastıgımda motor sıcakmıs gıbı calısmalı. sesını begenmezsem anında yagını fılıtresını yenılerım. garaja girerken altı surtmesın aractakı 1 kişi dahı olsa ındırırm:). araca bınene kım olursa olsun kapıyı yavas örtermisin ve ayagını basamaga surtme derim:) böyleyım işte

olay budur

parçasına göre bende eğer önemli bir parça değilse yan sinyal mesela yan sanayi alırım çıkma ile kim uğraşcak onlarda :) difransiyel dağıttım bunun gibi orjinali çok pahalı olanlarda çıkma alırım. onun dışında motorla ilgili şeyler orjinalini veya daha iyisini alırım her zaman

Parça değiştireceğim zaman gelince düşünürüm :) Henüz değiştirmedim :)

parçaya göre değişir tabi ama çıkmada olsa sıfırda olsa pahalı bu opelin yedekleri.

çıkmayı ucuza bulabilsem dediğiniz fiyata alıcam da nerdee :D orjinalinden pahalı yer ankara - yıldız :mad:

..bence her parçanın yan sanayi yada çıkması kullanılabilir...belki konfor düşer ama ekonomik açıdan olabilir diye düşünüyorum...yalnız triger kayışında asla ekonomiye kaçmamalı diye düşünüyorum....

çıkmayı ucuza bulabilsem dediğiniz fiyata alıcam da nerdee :D orjinalinden pahalı yer ankara - yıldız :mad:
Yıldız sanayiye düştün mü yandın demektir. Adamlar sanki servis fiyatı veriyorlar. Çıkmacıdan kıytırık bir parçaya talip oldum, servisle başa baş bir fiyat istedi. Opel clup kartı indirimin var mı diye sorunca da bozuldu. Yanında telefonla servisi arayıp fiyat alınca da morardı. Özellikle vectraya binenleri keriz zannediyorlar. Fiyat aldığım parçayı 10-15 gün sonra tamircim çok ucuz bir fiyata aynı yerden alıp geldi. Parça almaya giderken ya ustanızı gönderin yada tamirci tulumu giyip gidin.

parçasına göre değişri elektronik parçalarda çıkmaya ve yan sanayi ye güvenemezsin. ama mekanik parçalarda olabilri oda o parcada kendini kanıtlamış ureticiler olacak mesela debriyaj seti yada amortisör gibi parçalarda kalitesi tartışılmaz yan sanayi parçalar var onlar orjinale tercih edilebilir.

Geri