CD500 ve NAVI600 sistemlerinin video oynatmama özellikleri bir eksiklik olarak tanımlanmamalı. Bu sistemlerin araç içinde kullanılma amaçları tamamıyla sürücüye yardımcı olmak, işini kolaylaştırmak yani bir çeşit hizmettir. Video oynatma klip oynatma vs. gibi özellikler eğlence (entertainment) amaçlıdır. Navigasyon sistemleri ise infotainment olarak tanımlanmış Opel'ce yani öncelikli amaç bilgi. Navigasyon sistemlerindeki görüntü harici sesli yönlendirmede sürücünün çok fazla ekrana bakıp da dikkatini dağıtmadan, tüm konsantrasyonunu aracı kullanmaya vererek yönlendirme amaçlı yapılmaktadır. Zaten bu sistemlere sahip araçlarda bile sorumluluğun şoförde olduğunu belirten yazıya OK demeden sistem çalışmıyor. Amaç bu noktada güvenliktir. Yoksa Bosch firması ilave bir arayüz katarak bu cihazlarda video oynatma özelliğini de ekleyecek teknolojiye sahip.
Bu nedenle ben CD500 ve Navi600 sistemleri ile cyclone ve necvox sistemlerini karşılaştırmayı biraz elma ile armut karşılaştırmasına benzetiyorum.
CD500 ile Navi600 karşılaştırılmalı. Cyclone ile de necvox. Zaten bunu başka başlıklar altında da yaptık.
O yüzden seçim yapacak ve sonradan pişman olmayan arkadaşların ilk etapta karar vermeleri nokta öncelikli amaç navigasyon mu yoksa eğlencemi ye cevap bulmaları. Yoksa sonradan verilecek kararlar "duygusallığı" arttırmakta
Tabi harita yetersizliği ayrı bir tartışma konusu. Bosch firması taşeron olarak NavTeq yerine başka bir harita tedarikçisi ile çalışabilirdi. Ortaya daha güzel sonuçlar çıkabilirdi. Ama aracı aldığım zamanlarda bile Mercedes, Audi ve BMW harita hizmeti sunamaz iken Opel'in bunu sunması da ayrıca Opel ailesine + olarak yazılmalıdır diye düşünüyorum.