carbon clean den sonra yakıt tüketimim arttı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan madman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

madman

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracı 66 bin km de aldım, 68 bine kadar kullandım ve bu arada yakıt tüketimini hep ölçtüm, ortalama 100 tl ile 280-300 km gittiğimi hatırlıyorum, birde carbon clean yaptırayım dedim, birde ne göreyim, % 20 tasarruf sağlanır denilen işlemden sonra yakıt tüketimi bayağı arttı, iki seferdir ölçüyorum, 100 tl ile 240-250 km ancak gidiyorum, neden böyle oldu anlamadım :(

Önceki ölçümler yanlış olabilir mi? Yoğun Ankara trafiğinde 100 TL lik benzinle değil 300 km 250 km yol yapmak bile başarıdır (ben Ankara'da şehiriçinde 100 km de 11-12 litrenin altına inemezken İzmir'de 8 lt tüketimleri bile görebiliyorum. Yani yoğun trafik yakıtı çok etkiliyor).

yok, ölçümlerden eminim, bu arada aracı genelde yoğun trafikte kullanmıyorum, şuan izinde olduğum için genelde şehir dışı gezi amaçlı bazende şehiriçi kullanıyorum, bazıları 500-1000 km sonra tüketimin eski haline dönebileceğini söyledi, umarım döner, ancak ilk 100 tl lik denememde 260, ikincisinde 240 km gidebildim...

carbon clean yakıt sarfıyatını düşürmez maalesef,sadece enjektörlerı kurumlarından temızleme amacı ıcın uygulanan bı sıstemdır..kullanım tarzınızdan kaynaklanıyor olabılır,yada sız yakıt düşecek psıkolojısı ıle kullandınız.. ayrıca herkese hayırlı kandıller..

uygulayan arkadaş max. %20 ye kadar düşeceğini söyledi ancak benim araç zaten temiz kullanılmış aslında bende yakıtın düşeceğini beklemiyordun ama artması da garip değilmi? sürekli klima açık dolaşsam bile bukadar fark olmaz...

uygulayan arkadaş max. %20 ye kadar düşeceğini söyledi ancak benim araç zaten temiz kullanılmış aslında bende yakıtın düşeceğini beklemiyordun ama artması da garip değilmi? sürekli klima açık dolaşsam bile bukadar fark olmaz...
baska bısey vardır muhakkak,carbon clean enjektörlere hıc bır zararı olmayan bı sıstem,enteresan geldi, carbon clean sistemını uygulamaya hazırlarken mazot giriş, geri dönüş hortumları tam yerıne oturmamıssa sızdırma yapıp sarfıyatı etkıler...

bu carbon clear olayını çok araştırdım ama doğruyu söylemek gerekirse doğru düzgün birşeye ulaşamadım...sonuçta kendimce şu kanaata vardım...aracı boşu boşuna 1 saat çalışıyor... gereksiz...ve öle faydasınıda alan çok duymadım...depoya enjektör temizleyici atmak daha mantıklı geliyor bana...bence yakıtınızda normal yani...

bu carbon clear olayını çok araştırdım ama doğruyu söylemek gerekirse doğru düzgün birşeye ulaşamadım...sonuçta kendimce şu kanaata vardım...aracı boşu boşuna 1 saat çalışıyor... gereksiz...ve öle faydasınıda alan çok duymadım...depoya enjektör temizleyici atmak daha mantıklı geliyor bana...bence yakıtınızda normal yani...
temiz enjektöre etkı etmıyor tabii,kirli enjektörlerde etkılı ,depoya atmaktan ıyıdır,depoda mazot fazla katkı az,fakat makınedeyken yarı yarıya mazot ve katkı katılıp oyle calıstırılıyor 45 dk boyunca..

temiz enjektöre etkı etmıyor tabii,kirli enjektörlerde etkılı ,depoya atmaktan ıyıdır,depoda mazot fazla katkı az,fakat makınedeyken yarı yarıya mazot ve katkı katılıp oyle calıstırılıyor 45 dk boyunca..

arkadaşın aracı 68 binde ne kadar kirlenmiş olabilir ki...zaten öle etkisini de alamamış..ben fikrimi söyledim...ve gözlemlediğim kdarıyla duyduklarım kadarıyla yorumda bulundum..siz faydasını görmüş olabilirsiniz...bunun aksini söylemedim...ben faydasını gören duymadım...hatta aracıma zarar verdi diyen bile duydum...kmsi fazla gitmiş 250.000 kmdeki araca uygulayıp motoru eline alanda duydum...bundan önceki aracım opelim 180.000 de idi ve kimse önermiyordu...buna sorduğumda da kimi yaptır kimide yaptırma diyor...ben zararımı olcak karımı olcak diye düşünmektense enjektör temzileyicimi depoma atar belli bir litreye atılıyor zaten denerim ne kaybederim ki...fikrim bu yönde...aksini düşünebilrisniz saygı duyuyorum...;):)

Son düzenleme:
Enjektörleri söküp, tezgaha bağlayıp ilaçla işetip onarmak en iyisi. %100 bilirsiniz ilk ve son durumu.
Kurumun faydalısı da var, belirli km üstü yorulmuş araçlara bende önermiyorum. Yeniye de gerek yok. Kamyon, Otobüs gibi ağır vasıtalarda hep test raporları olumlu ama binek için gereksiz bence. İlk 200 km fark hissediyorsun sonra eskiye dönüş.

Geri