buji ne zaman değişmeli

fatihyakın

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık iki ay önce 2015 model 22 bin km.de astra j 1.4t sedan araç aldım ve alır almaz lpg taktırdım.
Sanırım daha önce bujisi hiç değişmemiş araç şu an 29 bin km.de buji kaç km.de değişmeli 10 bin diyen var 20 bin diyen var siz kaç km.de değiştiriyorsunuz. Teşekkürler arkadaşlar.

• Beğen
Tepkiler: OKANCAANNN
Bana sorarsan hemen değiştir, derim. LPG'de takılmış, zaten ortalama 10 binde bir bakım yapılır. İlk defa değişecekse iyi bir bakıma ihtiyacı olacaktır.
Benim aracım yeni 2020 model 10.000 yaklaştım yağ bakımı vs. bakımını yaptıracağım. Buna göre LPG li araçlarda daha duyarlı olmalısınız çünkü bir çok masraf çıkartabiliyor. Bu sefer mutlaka bujileri değiştirin derim, bundan sonrakiler için iyi bir serviste yapacaksanız onlar sizi yönledirecektir.

LPG ile çalışan araçlar için her 10-15 bin bakımda, benzinli araçlarda her 20-30 bin bakımda değiştirilmeli diye düşünüyorum. Ayrıca bujinin arızası yolda bırakıyor bu nedenle riske girmeye gerek yok...

Buji'yi değiştirin mutlaka. Ben iki bakımda bir bujileri orijinallerle değiştirrim. Yakıta da bobine de faydası olur.

20-30 bin km arası benzinli astra j araçların değişmesi önerildi serviste. Fakat 1.6 115 HP aracımda tek tırmak GM marka bujileri her bakımda değiştiriyorum. En son 4 tanesi 160 tl’ydi. Lpg’li araçlarda da her bakımda değiştirmenizi öneririm.

Geri