Bu mu insanlık?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MadeN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben görmedim yazınızda... :(

(Bir ayrıntıya dikkat edelim. Yayaların kaldırımda bile 3 kişi yanyana yürümemesi gerekirken, bunlar yolda 3 kişi yan yana yürüyorlar.)

Bu cümledenmi çıkardınız onu? ya dikkatli okuyun, yada bir göz doktoruna gidin derim....

(Bir ayrıntıya dikkat edelim. Yayaların kaldırımda bile 3 kişi yanyana yürümemesi gerekirken, bunlar yolda 3 kişi yan yana yürüyorlar.)

Bu cümledenmi çıkardınız onu? ya dikkatli okuyun, yada bir göz doktoruna gidin derim....
İnsanlar hata yapar ;)

Hitap şeklinizi siz beğendiniz mi? Ben de isterseniz size aynı şekilde hitap edeyim?

Yukarıdaki yazınızda sadece yayalardan bahsetmişsiniz? Araç sürücüsünün haksızlığı veya yaptığı yanlışı hiç söylememişsiniz? Gözlüğe de ihtiyacım yok gözlerim gayet iyi görüyor ha o zaman anlama kıtlığı mı var diyeceksiniz olabilir az biraz hepimizde..!!!

Hitap şeklinizi siz beğendiniz mi? Ben de isterseniz size aynı şekilde hitap edeyim?

Yukarıdaki yazınızda sadece yayalardan bahsetmişsiniz? Araç sürücüsünün haksızlığı veya yaptığı yanlışı hiç söylememişsiniz? Gözlüğe de ihtiyacım yok gözlerim gayet iyi görüyor ha o zaman anlama kıtlığı mı var diyeceksiniz olabilir az biraz hepimizde..!!!

Arkadaşım benim demek istediğim, herkes sürücünün yaptığı hataya yüklenmiş. Sürücü dışında yayalarda hatalı diyorum ama sen konuyu nasıl anlıyorsun onu çözemedim ben.....

Arkadaşım benim demek istediğim, herkes sürücünün yaptığı hataya yüklenmiş. Sürücü dışında yayalarda hatalı diyorum ama sen konuyu nasıl anlıyorsun onu çözemedim ben.....

Ben de diyorum yayalar istediği kadar haksız olsun cezayı biz mi keseceğiz...?
Neden siz "sadece" yayalara kabahat buluyorsunuz ya da yazınızda bunu belirtiyorsunuz dedim. Neyse uzatmaya gerek yok "sizin dediğinizden".

Son düzenleme:
şöför haklı ama haksız oluyor işte.aşağı inip dövecen böylelerini. bandırmada aynı adam yolun ortasından yürüyor korna basarsan bekle 2dk diye hareket çekiyor. alayı sopalık sabahın 8'de içmeye başlayınca öğlene doğru düz yürüyemiyorlar gerçi normal karşılamaya başladım...

ya fatih hiç yakıştıramadım paşam.. sen aracın içerisindeysen ve bir araç kullanıyorsan yaya ya müdahale etmemelisin.. 2dk bekle dediğinde yapacağın şey sözün bittiği yere gitmemek olmalı.. zannetmiyorumki kimse o kadar duyarsız olsun.. milyonda bir ancak çıkar.. çıkıncada bir kez için sakin olunmalı..

Gerilmeyin arkadaşlar

Hepimiz yollarda bazen sinirleniyoruz bu gibi durumlara ancak kontrolu kaybetmemek gerekli, aracı kullanan kişi bir anlık sinirle o çocugu ciddi şekilde ezip sakat bıraksa onun karşılığını nasıl ödeyecek, hesabını nasıl verecek, vicdanını nasıl susturacak ?? Bir anlık öfkenin sonucu bu olmamalı.

Tabiki ne sürücü ne de yayaların o an nasıl bir ruh halinde olduklarını bilemeyiz ama bu tepki de insanı haklı iken haksız konuma getirir.

Boş yere avukat veya savcı olmayalım. Durum ortada. Kin dolu sürücüler, lakayt yayalar, görevinden bir haber olan yerel yönetimler, dükkanın dışındaki kaldırımları hatta karayolunu bile kendinin sanan esnaflar. Kaçımız yaya geçidinde aracımızı durdurup yayalara yol veriyoruz, kaçımız yaya iken karşıya geçmek için yeşilin yanmasını bekliyoruz, bakıyoruz araba gelmiyor atlıyoruz yola veya istediğimiz yerden karşıdan karşıya geçmiyormuyuz? Bırakın trafiği, kaçımız yürüyen merdivenlerin en başında bulunan uyarı işaretin farkındayız? İşin gerçeği; başkası yapınca eleştiriyoruz, biz yapınca hemen savunmaya geçiyoruz :(.

Buyrun cenaze namazına?

Hata olunca cezayı biz mi keseceğiz? İlginç...

Benim o mesajımdan bunu anladıysanız pes!

Benim şu başlıkta yazdığım hangi mesajda böyle bir anlam var?

İki tarafın da haksız olduğunu belirtmek suç mu?

Yayalar kutsal değildir onlar da hata yapar!

Boş yere avukat veya savcı olmayalım. Durum ortada. Kin dolu sürücüler, lakayt yayalar, görevinden bir haber olan yerel yönetimler, dükkanın dışındaki kaldırımları hatta karayolunu bile kendinin sanan esnaflar. Kaçımız yaya geçidinde aracımızı durdurup yayalara yol veriyoruz, kaçımız yaya iken karşıya geçmek için yeşilin yanmasını bekliyoruz, bakıyoruz araba gelmiyor atlıyoruz yola veya istediğimiz yerden karşıdan karşıya geçmiyormuyuz? Bırakın trafiği, kaçımız yürüyen merdivenlerin en başında bulunan uyarı işaretin farkındayız? İşin gerçeği; başkası yapınca eleştiriyoruz, biz yapınca hemen savunmaya geçiyoruz :(.

Gaziantep'in en işlek yerlerinde Gaziantepli şoförlere inat yaya geçitlerinde duruyorum. Arkamdan çalınan kornalar kulakları sağır eder derecede. Yalnız işin ilginç yanı ben durunca yayalar geçmiyor. Bana uzaydan gelmişim gibi bakıyorlar ve geçin diye işaret etmeme rağmen çoğu tereddüt ediyor. :)

Ne demişler, alışmadık ...te don durmaz. :)

Fakat alışacaklar, alışacağız, alışmalıyız...

Geri