Bu Karardan Sonra Gel de İkinci El Araç Al

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Zaten genel olarak söyledim "üstüme alınıyorum" diye yorumlar geldi savaş abi.
Sen yapma bari emre abi, bu işlerden anlayan adamsın. Gözümün önünde benim arabamla aynı renk komple boyalı arabayı expertize soktular rötuş boyası var 1-2 noktasında dendi. Ankaradan getirip komple zımparalayıp boyattılar ve öylece sattılar boyasız diye. Boyasız ararken kimsenin zarara girmesini istemem, gerçi herkesin kendi tercihi ve ses etmemek daha iyi galiba.
Neyse herkesten özür dilerim, gerçekçi olduğum için ben öküzüm.

Sizin verdiğiniz bilgilerde herhangi eksiklik, yanlışlık vb. yok. Hatta farklı bir platformda boya konusunun tabu haline getirilmesinden duyduğum rahatsızlığı ben de uzun uzun dile getirdim defalarca. Ama bunu dile getirirken biz sevmesek de boya konusunda hassas olan insanlara saygı duymak durumundayız ve böyle bir toplulukta ona göre ifadeler kullanmalıyız. Aynı şekilde onlar da bize...

Bence kendinizi iyi ifade ediyorsunuz zira aslında uslübunuzla paralel bir kişiliğiniz olmadığı çabuk anlaşılıyor ama bazen yanlış uslüp seçiyorsunuz.

Tabii bu sizin kararınız... Düşüncelerime ve kişiliğime paralel olarak da zararı dokunmadığı sürece buna saygı duyarım.

Sizin verdiğiniz bilgilerde herhangi eksiklik, yanlışlık vb. yok. Hatta farklı bir platformda boya konusunun tabu haline getirilmesinden duyduğum rahatsızlığı ben de uzun uzun dile getirdim defalarca. Ama bunu dile getirirken biz sevmesek de boya konusunda hassas olan insanlara saygı duymak durumundayız ve böyle bir toplulukta ona göre ifadeler kullanmalıyız. Aynı şekilde onlar da bize...

Bence kendinizi iyi ifade ediyorsunuz zira aslında uslübunuzla paralel bir kişiliğiniz olmadığı çabuk anlaşılıyor ama bazen yanlış uslüp seçiyorsunuz.

Tabii bu sizin kararınız... Düşüncelerime ve kişiliğime paralel olarak da zararı dokunmadığı sürece buna saygı duyarım.

Haklısınız, sivri yapım yüzünden istemdışı kırıcı olabiliyorum, bir yanlışım olduysa affola, kimseyi kırmak üzmek istemem.

km sadece bir veri ve günümüzde en güvenilmez verilerden biri. Peki km'ye hiç mi dikkat edilmez. Edilir ancak araç kadar satıcısının dürüstlüğü açısından da dikkat edilir, ancak çok dikkat edilirse insanı yanıltabilir.

km ile oynayanlar ceza almayacak konusu ayrı ve geniş konu. Ülkenin ormanlar, denizleri, madenleri, kamu kuruluşları, ekonomik değerleri, ile oynayanlar çoktan ceza almıyordu zaten, üstüne bir de km ile oynayanlar ceza almamış, ne fark edecek?

km ile oynamak Almanya gibi üst kademedeki ülkelerde de çok yaygın, geçen yaz o konuda videoları ile bir kaç gönderim olmuştu, bilen bilir. Sonuçta insan doğası €20 vererek km'yi 50bin km düşürerek aracını daha cazip gösterip daha dolgun fiyattan satmak. Arada satıcının dürüstlüğü piçe dönüyor tabi ama yine de yapan yapacağını yapıyor.

fakat bu dürüstlük olayını sadece "km düşürme" ile sınırlı kesinlikle düşünemeyiz. Örneğin ben km'si ile hiç oynanmamış ama sağı solu arkası tavanı kazalı bir aracı "kazasız" sanarak satın almıştım! Sonra satarken piyasasının bayağı altına güç bela satabildim.

Şu anki aracım için konuşuyorum, 2.el ilanlarda çok düşük km'lerde "düşük km'li" diye ön plana çıkmaya calışan, ve tabi ki fiyatı da bi güzel giydirilmiş birçok ilan var. Tabi ki çoğu hikaye cunku düşük te olsa bakım en önemli şey. Benim araç 123bin km'de ancak motoru bir 123bin daha götürür cunku bakımı tam. Aynı aracın 47bin km'de olanı var bakımı belli değil, alsan 5bin km sonra elinde patlayabilir.

Kandırılmak dürüst insanların kaderi olmamalıdır, yasalar bu sahtekarlara sürekli arka çıkmaya devam ederse yakın bir gelecekte dört bir yanımızı sahtekarlar sarmaz mı? Eşimin arabasının km si düşürülmüş, bunu eski sahibinin verdiği dosyadaki servis kayıtlarından fark ettim :). Biz arabayı eşimin acemiliği çıksın diye öylesine almıştık, o nedenle üzerinde fazla durmadım ama keriz yerine konmak da zoruma gitti, ben de satıcıya bir kaç tane sahte para verseydim o ne yapardı? Öyle ya sonuçta her iki harekette sahtekarlık değil midir? Aynı şahıs aracın önde hasarlı olduğunu söylemişken km nin düşürülmesini söylememesinin kendince bir nedeni vardı ama ava giderken avlandı ;). Araç basit ama zor tespit edilen bir ayarsızlık nedeniyle aşırı benzin yakıyor egzosundan dizeller gibi duman atıyordu. Galiba motor bitiyor diye böyle bir şey yapmış olmalı. Uzun uğraşlardan sonra arızayı bulduk çok çok ucuz bir fiyata arıza giderildi, aracın motoru o kadar sağlıklı ki geçici olarak aldığımız araca yedi senedir zevkle biniyoruz.

A kasavectra mı ağustos ayında sattım.Ben alırken baktırmamıştım 2 sene kullandım bir sorun yaşamadan sattım.Bu satış süreci biraz enteresan oldu.ilanı verdiğimde aracın bildiim bütün eksilerini yazdım.komple boyalı vs..sonuçta 20 yaşında araç ve yatan bir araçda değil.Alan kişi 3 arkadaşıyla geldi baktılar turladılar olumsuz bir şey görmediler.sanayide birde kaportacıya baktırdılar adam komple boyalı olduğuu arka sağ ve sol çamurluklarda düzeltme olduğunu söyledi vernik atmaya başladığı için kapıların tekrar boyanması gerektiğini falan alan kişi dediki eğer değişeni olsaydı arabayı almazdım.O ana kadar aracımın değişeni olup olmadığını hiç merak etmemiştim çünkü gittiğim servislerde bu yönde bir bilgi almamıştım dedikleri tek şey aracın son derece diri olduğu vs idi.Kısaca anladım ki araç alırken expertiz yaptırmak şart şansıma arabada değişen yokmuş yoksa araç elimde patlayacak ve yok pahasına gidecekti.2.elde detaylı bir expertiz sonucunda 1 parça ya da yarım parça boya değişensiz bir araçdan fazlası tolare edilmemeli bence

Ne olursa olsun dürüstlükten kimseye zarar gelmez bu ülkede ne kadar dürüst kişi olursa o kadar çakal tayfası yok olacak ve çakallar dürüst insanlardan korkacaklar ama şimdi işler tam tersi dürüst insanlar hep çakallardan korkuyor.

Kandırılmak dürüst insanların kaderi olmamalıdır, yasalar bu sahtekarlara sürekli arka çıkmaya devam ederse yakın bir gelecekte dört bir yanımızı sahtekarlar sarmaz mı? Eşimin arabasının km si düşürülmüş, bunu eski sahibinin verdiği dosyadaki servis kayıtlarından fark ettim :). Biz arabayı eşimin acemiliği çıksın diye öylesine almıştık, o nedenle üzerinde fazla durmadım ama keriz yerine konmak da zoruma gitti, ben de satıcıya bir kaç tane sahte para verseydim o ne yapardı? Öyle ya sonuçta her iki harekette sahtekarlık değil midir? Aynı şahıs aracın önde hasarlı olduğunu söylemişken km nin düşürülmesini söylememesinin kendince bir nedeni vardı ama ava giderken avlandı ;). Araç basit ama zor tespit edilen bir ayarsızlık nedeniyle aşırı benzin yakıyor egzosundan dizeller gibi duman atıyordu. Galiba motor bitiyor diye böyle bir şey yapmış olmalı. Uzun uğraşlardan sonra arızayı bulduk çok çok ucuz bir fiyata arıza giderildi, aracın motoru o kadar sağlıklı ki geçici olarak aldığımız araca yedi senedir zevkle biniyoruz.

Oldukça güzel yorum. O araçtaki basit ama zor tespit edilen ayarsızlık neydi, şimdi onu merak ettim.

Birileri aracın beynini kurcalamış, kurcalama neticesinde emisyon ayarları falan bozulmuş. Egzos emisyon ayarları yenilenince hem yakıt tüketimi düştü hem de dumandan eser kalmadı. O zamanki para ile 20 TL ye iş bitti.

Geri