Bu Karardan Sonra Gel de İkinci El Araç Al

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Canım ülkemde artık hukuk bile sahtekarlara arka çıkıyorsa biz neyi tartışıyoruz ki? Kiracı kira ödemeden evinde oturur, haciz kararı çıkartırsın, yasa geriği evindeki mallara el koyamazsın, oturduğu evin aidatlarını ödemez, borç mal sahibine yıkılır, sıfır araç alırsın, boyalı veya ayıplı çıkar yıllarca mahkemelerde sürünürsün, sahtekar satıcı km düşürür hukuka sığınırsın ama hukuk sahtekara arka çıkar, mal satarsın alıcıdan çek/senet alırsın adam ödemez elin kolun bağlı köşende oturursun. Yasaları çıkartan siyasiler desen her gün başka bir yalanla vatandaşlarını kandırır, ne biçim bir ülke olduk :( .

Abi zaten kilometre muhabbeti çok saçma bişey, bu kilometre ve boya takıntısını çıkaran öküzlerin yüzünden dolandırıcılık olarak görülüyor bunlar. Benim bildiğim 2. el arabada kaportanın taze boyalı olması arabaya değer katar, yüksek kmde motoru saat gibi çalışan araba da prestijle birebirdir. Birgün şöyle 1993 Astra GSI falan toplarsam km göstergesini 700 800bin falan yapmayı düşünüyorum, millet azaltır ben çoğaltırım :D

yargılamanız çok sert. Şahsen ben km ve boya takıntısı olan bir öküzüm! (sizin tabirinize göre) insanlar istediğini tercih etmekte serbest. kimse sokaktan toplamıyor parayı. parasının karşılığını da almak ister doğal olarak. 200bine dayanmış aracın kmsini 100bine çekip fahiş fiyatlardan tüketiciye dayatmak doğru mu? 2 parça lokal var deyip komple boya doğru mu? tercih meselesi ve bu yüzden siz kimseye öküz diyemezsiniz!

Sıfır alsan çözülüyor mu? Kaç tane sıfır aracında boya çıkan haberi var. Ben aracın boyasına, km sine takılmam, iyice baktırır alırım diyen 1 tane tanıdığım var. Önceki aracımı gözüm gibi baktığım halde dizel yüksek km diye zor sattım. Şu durumda neden km oynanmış araç alayım? Bunu yapana hakkımı helal edeyim? Pazarda poşete ben görmeden çürük meyve koyan adamdan farkı ne?

Boya takıntım yok ki benim, kaldı ki şuan adam gibi sıfır bir araç almak 50bin lira gibi bir rakama tekabül edecektir, 50bin lira vererek alacağım aracı expertiz raporuyla birlikte alırım ben sırf satmam gerekirse zorluk çekmemek için. Sıfır aracın avantajı şu, ben zaten yılda 10bin km gibi keyfi şekilde kullanıyorum arabayı, okula toplu taşımayla gidiyorum genelde aile işlerinde kullanılıyor araç. 100binkm garantisi var sıfır araçların, bu benim 10 yıl kullanmama tekabül etmekte. Ek ödeme ile garanti km veya yıl olarak uzatmak da mümkün bildiğimiz üzere, sıfır candır.

örneğin opel alıcaksanız tech2 cihazı ile odometre değerinden bunu anlayabilirsiniz aklınızda bulunsun...
Kilometresi düşürülmüş bir corsa D

corsad.jpg

Arkadaşlar burada asıl sorun sahtekar olmamak... evet sahtekar olmamak eğer ki bir kişi araç alacak ise KM 300 000 KM ise bilerek alması gerek 300 000 km aradı 180 000 gibi aldı ise adam resmen enayi yerine konmuş demektir. Birde burada yargı yanlış karar altına imza attı bana göre bu kararı alan kişilerden birine 180 000 KM diye 300 000 KM de olan bir aracı sattalardı aynı kararı alırlar mıydı acep?

örneğin opel alıcaksanız tech2 cihazı ile odometre değerinden bunu anlayabilirsiniz aklınızda bulunsun...
Kilometresi düşürülmüş bir corsa D

corsad.jpg

TECH2 ile değiştirilirse ancak görülebilir deniz abi, farklı yazılımlarla hertürlü kanıtı yok ediyorlar.

... bu kararı alan kişilerden birine 180 000 KM diye 300 000 KM de olan bir aracı sattalardı aynı kararı alırlar mıydı acep?

yok abi 300000 dekini 80 bin diye satacaklar :D O zaman anlar anyayı Konyayı.

yargılamanız çok sert. Şahsen ben km ve boya takıntısı olan bir öküzüm! (sizin tabirinize göre) insanlar istediğini tercih etmekte serbest. kimse sokaktan toplamıyor parayı. parasının karşılığını da almak ister doğal olarak. 200bine dayanmış aracın kmsini 100bine çekip fahiş fiyatlardan tüketiciye dayatmak doğru mu? 2 parça lokal var deyip komple boya doğru mu? tercih meselesi ve bu yüzden siz kimseye öküz diyemezsiniz!

Gidiyorum nokta boyasız düşük kmli bir aracı almaya. Hani araba duayenleri vardır ya, hemen anlar aracın kmsinin düşürülüp düşürülmediğini, direksiyon vites topuzu elfreni falan bakarlar sanki 15 20 liraya sıfırını takmak çok zormuş gibi, bir de direksiyonu kaplattın mı al sana gıcır düşük kmli araç. Boyası güneş yanığından kavrulmuş 2-3 parça değişenli bir arabayı, saca kadar soyulup astar + komple boya atılıp mikronu fabrika ayarına kadar tutturulup nokta boya yok diye de iteklediler mi ruhum bile duymaz, boya takıntım yüzünden kazalı arabayı almış olurum.
Parayı zor kazanıyorum, paramın karşılığını almak isterim derken kmsi düşürülmüş, komple soyulup fabrika ayarında boyanmış kazalı aracı alarak zaten paranızı çarçur etmiş olursun.
Sen sanıyo musun ki kendin düşünerek boyalı arabadan uzak durduğunu, bunlar toplum dayatması, "boyalı araba aldınmı satamazsın" tabusu. Ben öküz kelimesini böyle bir önyargı ve tabuyu yaratan kesime itafen kullanıyorum, sen sahipleniyosun, saygı duyarım ne diyim.
14 15 yaşında arabaya binip nokta boya olmadığını savunan insanda ya vicdan ya akıl eksikliği vardır. Ya arabasını elden çıkarmaya çalışan bir çakaldır, ya arabasına toz kondurmayan sıfır km gibi gören polyannacı bir insandır. Biliyoruz ki garaj arabası denen şey de ülkede çok nadir bulunan bişeydir, zaten kendini belli eder herşeyiyle. Anlat anlat bitmez bu konu, bakış açısı dar nitekim bişey değişmeyecek...

altı üstü araba yahu ahirette şefaatçi olmayacak. bakarsın kapılarına direklerine şaselerine temizse alırsın ama. benim babamdada vardır değişen takıntısı varsa bakarsın değişenine yoksa kafana yatarsa alırsın. Sattığım vectrada 4 parça boya vardı arayan çocuk arkadaşım giden bir şey bu araba illaki sürtülür vurulur dedi. hay ağzını öpem dedim ya. değişeni yok demi dedi yok dedim motoru ne durumda dedi hiçbir sıkıntısı yok dedim adam sabahına geldi aldı gitti arabayı. bu kadar basit arkadaşlar altı üstü bir avuç civata topluluğu araba dediğimiz şey. şimdiki aracımdada adama dedim değişeni varmı yok dedi 3 parçadan bir tane fazla çıksın masrafın bana ait dedi motoru saat gibi dedi gittim baktırdım aldım geldim. önce ne istediğimizi bilmemiz lazım.

14 15 yaşında arabaya binip nokta boya olmadığını savunan insanda ya vicdan ya akıl eksikliği vardır. Ya arabasını elden çıkarmaya çalışan bir çakaldır, ya arabasına toz kondurmayan sıfır km gibi gören polyannacı bir insandır...

Nereden biliyorsunuz? PDR eğitimi mi aldınız?

Hangi gerekçe size toplumun bir kitlesini bu şekilde aşağılama hakkı veriyor?

Benim 15 yaşında 2. el bir aracım var ve nokta boyasız olduğunu iddia ediyorum, çünkü ilk sahibini tanıyorum ve yurt dışında yaşadığı için araç 15 sene yattı... Akıl eksikliğim mi var?

Bunu nasıl çevireceksiniz? Kime söylediniz de ben üzerime alındım?

Daha önce de bu tarz mesajlarınıza çok kez şahit oldum, haklı olduğunuz konularda bile böyle bir üslup haklılık payınızın üzerini örter... Yönetimin bunlara şahit olduğunu biliyorum, sizi bu platformda barındırmalarının tek sebebi özünüzde böyle birisi olmadığınızı biliyor olmaları olsa gerek. Ama yeterli değil...

Geri